Με 600.000 € η ελευθερία του ζεύγους!

Περιοριστικοί όροι και βαριά εγγύηση από τον ανακριτή σε Κυριάκο Γριβέα και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Διαφθοράς ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στον μεν Κυριάκο Γριβέα επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του εγγύηση 100.000 ευρώ. Και οι δύο υποχρεώνονται να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα, ενώ επιπλέον στον επιχειρηματία επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενοι στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες και υποστήριξαν ότι ήρθαν οικειοθελώς στην Αθήνα κατόπιν συνεννόησης με τις ελληνικές Αρχές. Οπως είπαν στη συνέχεια, τα χρήματα από τα δάνεια διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ τόνισαν ότι είχαν εξυπηρετήσει σχεδόν το σύνολο των τόκων έως και το 2011. Παράλληλα υποστήριξαν ότι το δάνειο, το οποίο είχε πενταετή περίοδο χάριτος, ήταν ομολογιακό, γι’ αυτό εκταμιεύτηκε αμέσως και πρόσθεσαν ότι ζήτησαν αλλαγή των όρων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε και κατόπιν τούτου η τράπεζα προέβη σε καταγγελία.

Οι κατηγορίες
r24r34ferf 2
Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα βαρύνονται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου, οι δυο τους έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις. 

Βασικοί μέτοχοι

Επίσης κατά τη δικογραφία, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων εκταμιεύτηκε από τους ίδιους, οι οποίοι ήταν και βασικοί μέτοχοι της δανειολήπτριας εταιρίας, προκειμένου να δαπανηθεί για την εξαγορά τριών κυπριακών εταιριών που είχαν αρνητική θέση.

Το ζεύγος έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοσή τους από τη Βρετανία κι αφού προηγουμένως παραιτήθηκε της δίκης του στο εφετείο, η οποία εκκρεμούσε ενώπιον των βρετανικών Αρχών.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ