Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Badminton: Πανδαισία με άρωμα από το Broadway

Μιούζικαλ αλλά και παραστάσεις που θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου έως το 2015

Λάμψη, χορός, τραγούδι και ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις υπόσχεται και φέτος το θέατρο Badminton, που παρουσίασε το πρόγραμμά του μέχρι και τον Νοέμβριο του 2015. Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί θα περάσουν από τη σκηνή του, ενώ η φετινή, ένατη θεατρική περίοδος είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και τη συμπλήρωση των 90 ετών του.

Υπερπαραγωγές με πολύ τραγούδι, φαντασμαγορικά κοστούμια και shows κατευθείαν φερμένα από το Broadway περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του Badminton. Την αρχή θα κάνει η «Priscilla – Η Βασίλισσα της Ερήμου» που επιστρέφει από μεθαύριο Παρασκευή για έξι τελευταίες παραστάσεις, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Καπουτζίδη, Φώτη Σεργουλόπουλο και Παναγιώτη Πετράκη. Τη σκυτάλη θα πάρει η νέα παραγωγή «Θα περάσει κι αυτό», με την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, τον Αγγελο Πυριόχο στα κείμενα και στους στίχους, και τον Γιώργο Κατσαρό στις ενορχηστρώσεις και στη διεύθυνση της ορχήστρας. Ο Αντώνης Λουδάρος επιστρέφει ως… κυρία Επιθεώρηση, που μας συστήνει από τις 31 Οκτωβρίου τη διάδοχό της, τη «Μετεπιθεώρηση», δηλαδή τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Από τις 17 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα θα απολαμβάνουμε «Μια Ελλάδα θέατρο», σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Παναγιώτα Βλαντή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Κωνσταντίνος Καζάκος. Ο Γρηγόρης γίνεται και πάλι «Ο βιολιστής στη στέγη», από τις 17 Απριλίου, σε μια μεγάλη παραγωγή η οποία θα έχει… αμερικανικό άρωμα, αφού κάποιοι από τους βασικούς συντελεστές (ο σκηνοθέτης Rob Ruggiero και ο χορογράφος Parker Esse) μας έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Στέλιος Μάινας πρωταγωνιστεί στο συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν», το οποίο είχε παρουσιαστεί με εξαιρετική επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2012. Η παράσταση ανεβαίνει ξανά από 9 έως 19 Οκτωβρίου, από την 5η ΕΠΟΧΗ. Σκηνοθέτης είναι ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ εκτός από τον Μάινα πρωταγωνιστούν και οι Αρης Λεμπεσόπουλος και Μαριάννα Πολυχρονίδη, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου. Με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Gustav Mahler, ερμηνευμένη από τη 18μελή ορχήστρα Academica που θα διευθύνει ο Στάθης Σούλης, το «Μαουτχάουζεν» υπόσχεται να κερδίσει άλλη μία φορά την αγάπη του κόσμου.

Από τις 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή θα παρουσιάζεται το σουξέ της περσινής χρονιάς «Ζέβρα πυτζάμα». Η Μαριανίνα Κριεζή και η Αννα Παναγιωτοπούλου μετά τη «Λιλιπούπολη» προσφέρουν μια απολαυστική παράσταση που γράφει τη δική της ιστορία, τα τραγούδια της οποίας είναι γραμμένα από τον Διονύση Τσακνή και ήδη διδάσκονται στα σχολεία. Το οικολογικό μουσικό παραμύθι, που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, έρχεται έως τις 19 Δεκεμβρίου.

«Οι Απάρχηδες των Αθηνών»

Από τις φιλόδοξες παραγωγές είναι και η οπερέτα «Απάχηδες των Αθηνών» που θα ανεβεί από τις 12 Ιουνίου. Το έργο του Νίκου Χατζηαποστόλου σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του θεάτρου με τον Σπύρο Ευαγγελάτο. Προεξάρχων του πολυμελούς θιάσου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη από τις θρυλικές μέρες του Αμφιθεάτρου. «Για εμένα το βασικό, όπως λένε, είναι η αρχή -το ήμισυ του παντός- κι εγώ μετά τη σχολή πήγα στο Αμφιθέατρο. Στον Σπύρο Ευαγγελάτο οφείλω τα πάντα και νομίζω ότι το ίδιο οφείλουν και πολλοί άνθρωποι του θεάτρου. Ετσι δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόταση. Και μόνο που θα γυρίσω τόσα χρόνια πίσω με εξιτάρει και με ανανεώνει» είπε ο Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος.

Ανάμεσα στο πλούσιο θέαμα της σεζόν θα απολαύσουμε και αρκετές ξένες παραγωγές. Η αρχή θα γίνει μέσα στις γιορτές με το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας και τη τη νέα του παράσταση «China Dream». Στις 9, 10 και 11 Ιανουαρίου οι εκκεντρικοί Tiger Lillies επιστρέφουν με το «Rime of the Ancient Mariner». Το… τρελό λονδρέζικο τρίο στήνει ένα ακαταμάχητα μακάβριο και ατμοσφαιρικό θέαμα με εντυπωσιακά animations. Για τρίτη φορά θα συνεργαστεί το θέατρο Badminton με το Vakhtangov Theatre της Ρωσίας παρουσιάζοντας από τις 16 Ιανουαρίου την «Αννα Καρένινα». Στον 50μελή θίασο τους κεντρικούς ρόλους κρατούν ορισμένοι από τούς σημαντικότερους Ρώσους καλλιτέχνες.

Οταν αναφερόμαστε στο Rat Pack, το μυαλό πάει στους Frank Sinatra, Dean Martin και Sammy Davis Jr. Στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, μέσα από την απόλυτα feel good παράσταση «The Definitive Rat Pack», οι Stephen Triffitt, George Daniel Long και Mark Adams αναβιώνουν την εποχή που οι τρεις σούπερ σταρ ξεσήκωναν με τραγούδια όπως τα «I’ve got you under my skin», «Lady is a tramp», «New York, New York», έχοντας μάλιστα μαζί τους τις περίφημες Golddiggers του Martin στα φωνητικά. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν με τη «Λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του Konstantin Rassadin, ο οποίος ήταν επί 23 χρόνια κορυφαίος χορευτής στο Θέατρο Μαρίνσκι (πρώην Κίροφ) και συμπρωταγωνιστής των Μακάροβα, Νουρέγιεφ και Μπαρίσνικοφ. Ο… χορός των ξένων παραγωγών θα κλείσει τον Οκτώβριο του 2015 με το θρυλικό μιούζικαλ «Mamma Mia».

Αφιερωμένη όλη η σεζόν στα 90 χρόνια του Μίκη
y4yew4egfhry6u5u 2
Το 2015 θα γιορταστούν τα 90 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη, γι’ αυτό και το θέατρο Badminton αφιερώνει την 9η σεζόν του στον σπουδαίο συνθέτη. Τρεις μεγάλες παραστάσεις κυριαρχούν στο νέο πρόγραμμα του θεάτρου: Η επανάληψη της περσινής επιτυχίας που αποθέωσαν 150 χιλιάδες θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα «Ποιός τη Ζωή μου…» (23 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου), «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού», σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Θεοδωράκης (ο οποίος σε αυτό το έργο ολοκληρώνει και εμπλουτίζει τη μαρτυρία του για τα χρόνια του διχασμού) ασχολείται τόσο πολύ με το project που κάνει μέχρι και σχεδιαγράμματα για τους ηθοποιούς επί σκηνής (18 Μαρτίου-5 Απριλίου) και «Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων», που ο μεγάλος δημιουργός πλέκει τους τρόπους, τους ήχους και τους δρόμους της ελληνικής μουσικής, από την αρχαιότητα στις μέρες μας, σε μία σύγχρονη μουσικοχορευτική παραγωγή (Νοέμβριος 2015).

Παράλληλα ξεκινάει η συνεργασία του Θεάτρου Badminton με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και την κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα, με τρεις σπουδαίες συναυλίες: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη» (16 Φεβρουαρίου), «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» (21 Απριλίου) και «Τα Ταξίδια» (12 Μαϊου), ένα μουσικό οδοιπορικό και μία μουσική συνάντηση παραδοσιακών με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...