Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αγριότητα πέρα από τη φαντασία

Σε 85χρονο της γειτονιάς ανήκει το πτώμα που βρέθηκε τεμαχισμένο και καμένο σε κάδο στο Αιγάλεω

Σε ηλικιωμένο κάτοικο του Αιγάλεω ανήκει το ακρωτηριασμένο πτώμα που βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης τεμαχισμένο, καμένο και πετάμενο σε κάδο απορριμάτων! Η αναγνώριση έγινε από την κόρη του θύματος, η οποία χθες το πρωί εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω και δήλωσε την εξαφάνιση του πατέρα της, ο οποίος είναι 85χρονος συνταξιούχος και διέμενε σε παρακείμενο δρόμο της οδού Σαράφη, όπου βρέθηκε η σορός του.

Φρίκη δίχως τέλος

Η φρίκη μεγαλώνει ακόμη περισσότερο από την αποκάλυψη ότι οι δράστες δεν είχαν αποκόψει μόνο τα ακροδάχτυλα του θύματος, με σκοπό να είναι αδύνατη η αναγνώρισή του από τις αστυνομικές Αρχές μέσω της διαδικασίας των αποτυπωμάτων, αλλά είχαν ακρωτηριάσει ακόμη και τους καρπούς! Τέλος, έβαλαν τη φωτιά στον κάδο απορριμάτων, με σκοπό να εξαφανίσουν κάθε ίχνος του ανθρώπου, τη ζωή του οποίου αφαίρεσαν με απεχθή τρόπο.

Ομως, η κόρη του θύματος έλυσε το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του νεκρού άνδρα. Οπως είπε η ίδια στους αστυνομικούς, έπαιρνε τηλέφωνο τον πατέρα της και δεν απαντούσε, με αποτέλεσμα μόλις χθες το πρωί να πάει στο σπίτι του και να τον αναζητήσει. Ετσι, θορυβημένη από την απουσία του, απευθύνθηκε στο τμήμα, όπου δήλωσε την εξαφάνισή του. Αμέσως στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και μετέφερε τη γυναίκα στο νεκροτομείο Αθηνών, όπου ήδη ο ιατροδικαστής είχε δημιουργήσει ένα εκμαγείο με τα χαρακτηριστικά του άγνωστου μέχρι πριν από λίγα λεπτά άνδρα. Στη θέα του προσώπου του πατέρα της, το οποίο είχε ανασυστήσει ο ιατροδικαστής, η κόρη του θύματος συγκλονίστηκε και είπε στους αστυνομικούς πως πράγματι αυτός είναι ο πατέρας της.

Στη συνέχεια, οδήγησαν τη γυναίκα στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει κατάθεση. Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί μετέφεραν ολόκληρη την οικογένεια του άτυχου 85χρονου στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν και αυτοί κατάθεση, ώστε να βρεθεί μια άκρη στο φριχτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τώρα να ανακαλύψουν το κίνητρο της ειδεχθούς δολοφονίας, ενώ οι πρώτες έρευνες στρέφονται στο ευρύτερο περιβάλλον του άτυχου ηλικιωμένου. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το έγκλημα, οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το θύμα ήταν Ελληνας πολίτης, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη εγχείρηση καρδιάς που είχε κάνει ο άτυχος ηλικιωμένος χρησιμοποιούνται ευρέως στα ελληνικά νοσοκομεία. Επιπρόσθετα, τα υλικά και το είδος της τεχνητής οδοντοστοιχίας που έφερε το θύμα βρίσκονται κατά κόρον στα οδοντιατρεία όλης της χώρας.

Τα στοιχεία

«Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ίσως το πτώμα ανήκει σε Ελληνα» είχε πει στην «Espresso» αστυνομικός πριν από την αποκάλυψη της ταυτότητας του θύματος, χωρίς βέβαια να αποκλείσει τότε το ενδεχόμενο να ήταν αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε χρόνια στη χώρα μας και κατά συνέπεια τα ιατρικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην εγχείρηση καρδιάς και στην οδοντοστοιχία του ήταν εγχώρια.

Ετσι κι αλλιώς, η αναγνώριση του θύματος ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού μέσα στη σακούλα που βρέθηκαν τα δύο τεμαχισμένα κομμάτια του άτυχου άνδρα εντοπίστηκαν και δύο ακρωτηριασμένα ακροδάχτυλα, από τα οποία όμως οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις ρώγες, προκειμένου να είναι αδύνατη η λήψη αποτυπωμάτων.

Μάλιστα, ούτε τα χέρια του θύματος βρέθηκαν μέσα στη σακούλα στην οποία ήταν τοποθετημένα ο κορμός και τα πόδια του θύματος.

Με πριόνι ήταν κομμένες οι παλάμες του ηλικιωμένου

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για τις Αρχές ήταν πως, παρότι οι δράστες προσπάθησαν να κάψουν το πτώμα μέσα στον κάδο απορριμάτων και παρά τη μεγάλου βαθμού απανθράκωση που είχαν υποστεί ο κορμός και το πρόσωπο, ο ιατροδικαστής ήταν σε θέση να ανασυστήσει τα χαρακτηριστικά του, προκειμένου να υπάρχει μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης εικόνα του θύματος, ώστε να δοθεί η φωτογραφία στη δημοσιότητα με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για την ταυτότητα του άτυχου άνδρα. Χθες διαπιστώθηκε πως ο δολοφόνος είχε κόψει -μάλλον με πριόνι- από το ύψος του καρπού τις παλάμες του άτυχου θύματος και τις έχει πετάξει σε άλλο σημείο. Ομως, παρά τις έρευνες των αστυνομικών, ακόμη και στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθούν.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...