Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Λεσβιακά φιλιά στο… σανίδι!

Η αισθησιακή σκηνή με τη σύζυγο του Γ. Μόρτζου στη θεατρική παράσταση «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»

Λεσβιακό φιλί επί σκηνής, που θα σοκάρει το θεατρικό κοινό με τις… ευλογίες του Φρόυντ! Η ηθοποιός Γιούλη Ζήκου, η οποία από σήμερα ανεβάζει στο θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος την παράσταση «Εγώ η Μάρθα Φρόυντ» και υποδύεται τη γυναίκα του Ζίγκμουντ Φρόυντ, δίνει ένα παθιασμένο φιλί σε μια άλλη γυναίκα, τη Λου Σαλομέ. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία στην εποχή του διάσημου ψυχαναλυτή ήταν το σύμβολο της ομορφιάς και της θηλυκότητας και την είχαν ερωτευτεί σημαντικοί άντρες.

Είναι ένα συνταρακτικό έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της καθηγήτριας Ψυχολογίας στο Πάντειο Φωτεινής Τσαλίκογλου και έχει θέμα του τον έρωτα, τη γυναικεία σεξουαλικότητα, την τρέλα, τον θάνατο και βεβαίως την ψυχανάλυση.
25q234tf 3Θα πρέπει να πούμε ότι το λεσβιακό φιλί που δίνεται στη σκηνή του θεάτρου «συμβαίνει» σε ένα όνειρο, το οποίο έχει δει η Μάρθα Φρόυντ και το αφηγείται στον σύζυγό της. «Το έργο είναι μεταφυσικό και διαδραματίζεται μετά τον θάνατο της Μάρθας Φρόυντ και του άντρα της, με σκοπό να τακτοποιήσουν και οι δύο τις εκκρεμότητες που άφησαν όταν ζούσαν. Ξεκινούν να μιλούν και να αναλύουν τη ζωή τους από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι τον θάνατό τους και κάποια στιγμή η Μάρθα λέει στον Ζίγκμουντ: “Εβλεπα ένα όνειρο με μια γυναίκα που με φιλούσε στο στόμα. Εσύ ποτέ δεν με φίλησες έτσι”. Τη βλέπουμε πάνω στη σκηνή να φιλιέται με τη Λου Σαλομέ, τη γυναίκα που θαύμαζε ο Φρόυντ και την είχαν ερωτευτεί ο Νίτσε, ο Ρίλκε και άλλοι σπουδαίοι άντρες, ενώ υποστήριζε ότι το μόνο καθήκον που είχε ήταν να διαιωνίσει την ελευθερία της» λέει στην «Espresso» η Γιούλη Ζήκου.

Σεμνότυφοι και συντηρητικοί

Η ηθοποιός μάς επισημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει τον λόγο που ένα λεσβιακό φιλί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιους, τους λεγόμενους σεμνότυφους και συντηρητικούς. «Το φιλί το δίνουμε με ρεαλιστικό τρόπο και, πραγματικά, δεν θα μπορούσα να μην το βάλω στην παράσταση, γιατί θα έλειπε ένα κομμάτι από το παζλ της προσωπικότητας και της σεξουαλικότητας της Μάρθας Φρόυντ. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αντιδράσουν κάποιοι, όταν πολλές γυναίκες έχουν φαντασιωθεί ή δει στον ύπνο τους, είτε στην παιδική τους ηλικία είτε αργότερα ως ενήλικες, ότι έχουν δώσει φιλί στο στόμα με άτομο του ίδιου φύλου. Εγώ τουλάχιστον δεν το κρύβω, έχω δει σεξουαλικά όνειρα με γυναίκες και, βέβαια, το τονίζω, δεν είμαι λεσβία. Αλλωστε το ότι, όταν είμαστε μικροί, ερωτευόμαστε το ίδιο μας το φύλο το πιστεύουν πολλοί ψυχαναλυτές, αλλά και ο Φρόυντ, ο οποίος, σύμφωνα με το έργο, είχε κι αυτός μια ιδιαίτερη προσωπική σχέση με έναν φίλο του γιατρό, για τον οποίο η Μάρθα λέει ότι “του έκλεψε την ψυχή και το μυαλό”».

Εκτός από τη Γιούλη Ζήκου που κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παίζουν ακόμη οι Πέτρος Αποστολόπουλος (Ζίγκμουντ Φρόιντ), Μύρια Δημητροπούλου (Λου Σαλομέ) και Γιάννης Ζαραφωνίτης (Γιόζεφ Μπρόιερ).

Σάλος για τα δύο σκυλιά
25q234tf 2
Εκτός από το φιλί ανάμεσα σε δύο γυναίκες, η Γιούλη Ζήκου θα πρέπει να δώσει απάντηση σε κάποιους και για τα φιλοζωικά της αισθήματα. Για ποιο λόγο; Η ηθοποιός χρησιμοποίησε δύο σκυλιά (το ένα είναι δικό της και το άλλο αδέσποτο για το οποίο ψάχνει… οικογένεια) για την αφίσα της παράστασης. Με το που κυκλοφόρησε η φωτογραφία στο διαδίκτυο άρχισαν και οι αντιδράσεις από τους φιλόζωους. «Με κατηγορούν ότι εκμεταλλεύομαι τα ζώα και λένε ότι θα έρθουν να μου σπάσουν το θέατρο. Ποια εκμετάλλευση; Τα ζώα δεν εμφανίζονται στην παράσταση, όπως νομίζουν κάποιοι. Τα έβαλα στην αφίσα γιατί ο Φρόυντ είναι αυτός που έχει πει τη γνωστή ρήση “από τότε που γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα”. Αλλά κι εγώ -δεν θέλω να το λέω, αλλά τώρα είμαι αναγκασμένη να το πω- είμαι φιλόζωη, έχω ιδρύσει δύο συλλόγους για αδέσποτα, έναν στον Αγιο Δημήτριο και τον δεύτερο στον Αλιμο» τονίζει.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...