Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ράγισαν καρδιές στη δίκη της Marfin

«Η κόρη μου θα είχε σωθεί, αν υπήρχε έστω μία έξοδος κινδύνου» κατέθεσε ο τραγικός πατέρας της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου.

66f548h4hj«Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή και ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας». Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του τραγικού πατέρα της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου στο ξεκίνημα της δίκης για την τραγωδία της Marfin, ο οποίος αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι είχε δεχθεί εκ μέρους της τράπεζας και πρόταση διπλωματικής εξαγοράς.

Η έναρξη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κηρύχθηκε σε φορτισμένο κλίμα, ενώ στο εδώλιο κάθονται τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Marfin οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010. Συγκεκριμένα, έχουν παραπεμφθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος που τυλίχθηκε στις φλόγες στη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κόντρα στα μέτρα λιτότητας που επέβαλε το μνημόνιο.

Η χθεσινή, πρώτη μέρα της δίκης σημαδεύτηκε από τις καταθέσεις των συγγενών της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Με τρεμάμενη φωνή, ο πατέρας που έχασε την κόρη και το αγέννητο εγγόνι του στη φονική πυρκαγιά έκανε λόγο για εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων της τράπεζας και ζήτησε ηθική αποζημίωση από το δικαστήριο.

«Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου και καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα; Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι και το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί κι άλλες φθορές στην τράπεζα, όμως παρ’ όλα αυτά δεν είχαν τοποθετηθεί νέοι υαλοπίνακες.

«Το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί, καθώς τα τζάμια είχαν σπάσει κατ’ επανάληψη και παρ’ όλα αυτά δεν έβαλαν νέα τζάμια ασφαλείας» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε: «Μας πρότειναν για να μας… βοηθήσουν να μας δίνουν εφ’ όρου ζωής 1.600 ευρώ, χωρίς βέβαια να μας ζητήσουν να παραιτηθούμε από οποιαδήποτε αξίωσή μας». Χθες κατέθεσαν ακόμη η μητέρα και η αδελφή της 32χρονης, ωστόσο η διαδικασία διεκόπη απότομα, καθώς η μία εκ των κατηγορουμένων ένιωσε αδιαθεσία και έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι από τη φωτιά και τους πυκνούς καπνούς έχασαν επίσης τη ζωή τους ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Παρασκευή Ζούλια.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...