Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ενας Ελληνας Spider-Man με… φόντο το ηφαίστειο!

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης ήταν ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού free running στη μαγευτική Σαντορίνη

Ο καλύτερος αθλητής του Free Running στον κόσμο είναι Ελληνας! Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο νικητής του 4ου διεθνούς διαγωνισμού Red Bull Art of Motion, που διοργανώθηκε στη μαγευτική Σαντορίνη και τον παρακολούθησαν περίπου 1.500 άνθρωποι, Ελληνες και ξένοι!

Οι δεκαοκτώ πιο τολμηροί «χορευτές» από δώδεκα χώρες έδωσαν μια ανεπανάληπτη παράσταση δημιουργικότητας στις… στέγες, με τη ροή και την εκτέλεση των κινήσεων από σκεπή σε σκεπή και από τοίχους σε πισίνες να δικαιολογεί με τον καλύτερο τρόπο το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες της φυγής»!

Με επιδόσεις που εντυπωσίασαν, ο νεαρός φοιτητής στο Τμήμα Οχημάτων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατόρθωσε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να αφήσει πίσω του τους άλλους διαγωνιζόμενους, μεταξύ των οποίων τον περσινό νικητή Κόρεϊ Ντε Μάγιερς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον δύο φορές πρωταθλητή Πάβελ Πέτκουνς από τη Λετονία και το φαβορί Αλεξάντρ Μπαϊντούριν από τη Ρωσία. Ο Δημήτρης Κυρσανίδης έκανε μια διεθνούς κλάσης εμφάνιση πάνω στις καμπυλωτές ασβεστωμένες στέγες των σπιτιών στο Φηροστεφάνι, σε τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες, συνδυάζοντας την τέχνη και τον αθλητισμό, με την πανέμορφη θέα της διάσημης καλντέρας να κόβει την ανάσα.
4t25ty4y4yyΕνθουσιασμένος μίλησε στην «Espresso» ο 19χρονος που κέρδισε την πρώτη θέση στον σημαντικότερο free running διαγωνισμό του πλανήτη: «Νιώθω υπέροχα που κέρδισα στον διαγωνισμό. Ηταν η δεύτερη χρονιά που έλαβα συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Red Bull Art of Motion, ενώ μέσα στο 2014 έχω συμμετάσχει σε άλλους δύο διαγωνισμούς. Είναι η πρώτη φορά που κατακτώ την πρώτη θέση σε έναν διεθνούς φήμης διαγωνισμό και νιώθω πραγματικά υπέροχα. Η Σαντορίνη είναι η καλύτερη επιλογή για τον διαγωνισμό, διότι αποτελεί ένα μαγευτικό τοπίο κι έχει φυσικές πίστες, τις στέγες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι το free running (τέχνη της φυγής) δεν είναι το ίδιο με το parkour: «Το parkour είναι η μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β με τον πιο γρήγορο τρόπο, χρησιμοποιώντας το σώμα και τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο. Στο free running δεν στοχεύουμε στο να περάσουμε τα εμπόδια γρήγορα, στοχεύουμε στο να περάσουμε τα εμπόδια όμορφα, ωραία, με τις δικές μας κινήσεις, με εντυπωσιακές τούμπες και άλματα. Στην ουσία βάζεις τη δική σου πινελιά και σιγά σιγά φτιάχνεις τις δικές σου κινήσεις με την εμπειρία που αποκτάς. Ετσι, μέρα με τη μέρα κάνεις διαφορετικά πράγματα».

«Τέχνη της φυγής»

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης ασχολείται με το free running ή αλλιώς «τέχνη της φυγής» από τα 12 του: «Πριν από επτά χρόνια ξεκίνησα να το κάνω. Τότε έπαιζα ποδόσφαιρο, όπως όλοι άλλωστε, ήταν το πάθος μου. Κάποια στιγμή είδα μια παρέα να κάνει free running και parkour στον δρόμο και τους ρώτησα τι έκαναν. Ενθουσιάστηκα και ξεκίνησα μαζί τους».
23625yhrehh
Κόλπα και προσγείωση στην πισίνα από ύψος 2,5 μέτρων

ΤΟ BEST Trick Award by CU κέρδισε ο Ρώσος Αλεξάντρ Μπαϊντούριν εκτελώντας άψογα ένα συνδυασμό από tricks για να προσγειωθεί στην πισίνα της πίστας με μια τρομερή βουτιά από ύψος 2,5 μέτρων! H Αμερικανίδα stunt woman Λούσι Ρόμπεργκ πήρε τον τίτλο της Best Female. Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα: Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ελληνας Δημήτρης Κυρσανίδης συγκεντρώνοντας 494 βαθμούς, τη δεύτερη ο Λετονός Πάβελ Πέτκουνς με 484 βαθμούς, τρίτος ήρθε ο Ρώσος Αλεξάντρ Μπαϊντούριν με 465 βαθμούς, τέταρτος ο Γάλλος Γιοάν Λερού με 464, την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Ελβετός Τζέσε Πέβεριλ με 429 και την έκτη ο Αυστριακός Αλεξάντερ Σάουερ με 374 βαθμούς. Σημειώνεται ότι πέρα από τους 1.500 θεατές που συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι, εκατοντάδες χιλιάδες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω ίντερνετ.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...