Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Μανσέτα» σωτηρίας για την καρδιά!

Εμφύτευμα για τα συμπτώματα της ανεπάρκειας

Μια συσκευή που εμφυτεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό και ελέγχει τα συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας, αναστρέφοντάς τα μάλιστα με ασφάλεια για τον ασθενή, ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Οχάιο.

Συσκευή

Η συσκευή φέρει την ονομασία C-Pulse και τυλίγεται σαν… μανσέτα γύρω από την αορτή, ώστε να συγχρονιστεί με τον καρδιακό ρυθμό του ασθενούς, ενώ παράλληλα ένα μικρό μπαλονάκι συστέλλεται και διαστέλλεται με μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να αντληθεί περισσότερο αίμα, το οποίο θα φτάσει σε όλα τα σημεία του σώματος. Η λειτουργία του εμφυτεύματος γίνεται με ενέργεια που λαμβάνεται μέσω ενός καλωδίου που βγαίνει από την κοιλιά και συνδέεται με μια άλλη συσκευή που φορά ο ασθενής και την οποία μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή για να τη φορτίσει.

Το C-Pulse έχει ήδη δοκιμαστεί σε ασθενείς και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρουσίασε πολύ καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της αλλά και την ασφάλεια του ασθενούς. Στη δοκιμή συμμετείχαν 20 ασθενείς που έπασχαν από διαφορετικούς τύπους καρδιακής ανεπάρκειας. Οπως διαπιστώθηκε, ύστερα από ένα χρόνο οι 16 από αυτούς είχαν σημαντική βελτίωση, με τους τρεις να μην εμφανίζουν πλέον σχεδόν κανένα σύμπτωμα.

Βελτίωση παρουσίασε και η φυσική κατάσταση των ασθενών, καθώς μπορούσαν να περπατήσουν περισσότερο, διανύοντας επιπλέον 150 μέτρα απ’ ό,τι συνήθως. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρα William Abraham, η συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδος βελτιώνει πολύ περισσότερο την κατάσταση των ασθενών από ό,τι τα φάρμακα που χορηγούνται σήμερα, γι’ αυτό μπορεί κανείς να μιλήσει για μια πραγματική καινοτομία.

«Οι καλύτερες φαρμακευτικές αγωγές που υπάρχουν σήμερα για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας συχνά δεν είναι αρκετές για τον έλεγχο της κατάστασης του ασθενούς, γι’ αυτό πάντα ψάχνουμε νέες θεραπείες» είπε ο δρ Abraham τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα καρδιακά νοσήματα που αναπτύσσονται ταχύτατα, αλλά και μία από τις συνηθέστερες αιτίες νοσηλείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...