Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Τοπ προορισμοί για πληγωμένες καρδιές

Ταξίδια αναψυχής για να ξεπεράσετε έναν οδυνηρό χωρισμό.

Χωρίζετε; Αν ναι, κάντε το τουλάχιστον με στιλ, συνδυάζοντας την επώδυνη αυτή διαδικασία με ένα ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό, σε έναν από τους παρακάτω προορισμούς που εγγυώνται ότι διαθέτουν το know how για την ανακούφιση των πληγωμένων καρδιών.

1. Μουσείο διαλυμένων σχέσεων, Ζάγκρεμπ Κροατίας

Είναι σίγουρα ανακουφιστικό να διαπιστώνει κανείς ότι δεν είναι ο μοναδικός στον κόσμο που διαθέτει πλούσιο βιογραφικό αποτυχημένων σχέσεων. Το εν λόγω μουσείο στην κροατική πρωτεύουσα συγκεντρώνει κι εκθέτει αναμνηστικά από διαλυμένες σχέσεις, τα οποία έχουν δωριστεί σε αυτό από πονεμένους πρώην. Σε αυτά συγκαταλέγονται ένα τσεκούρι που είχε χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή των επίπλων μιας πρώην, ένα νυφικό που αποτελεί το μόνο διασωθέν αντικείμενο από έναν διαλυμένο γάμο, καθώς επίσης κα μεγάλη συλλογή εσωρούχων, χειροπεδών και κατεστραμμένων CD. Το πιο αστείο έκθεμα ωστόσο παραμένει μακράν ένα κινητό τηλέφωνο που συνοδεύεται από το εξής χειρόγραφο σημείωμα: «Μου έδωσε το κινητό του για να σταματήσω να του τηλεφωνώ».

2. Καταστήματα «Κοιμηθείτε μαζί», Τόκιο Ιαπωνίας

Δεν υπάρχει χειρότερη υπενθύμιση του πόσο άσχημη είναι η ζωή χωρίς το έτερον ήμισυ, από ένα άδειο κρεβάτι. Για τους χωρισμένους άντρες στο Τόκιο ωστόσο υπάρχει λύση, καθώς μπορούν να απευθυνθούν το «Soine-ya» για να κοιμηθούν στο πλευρό μιας κοπέλας, έναντι πληρωμής. Η μίνιμουμ χρέωση για είκοσι λεπτά ύπνου είναι περίπου 25 ευρώ, ενώ οι επιπλέον υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το χάδι στα μαλλιά της κοπέλας, χρεώνονται εξτρά. Κάποια υποκαταστήματα της αλυσίδας έχουν αρχίσει να προσφέρουν τελευταία αντίστοιχες υπηρεσίες και για πληγωμένες γυναίκες.

3. Divorce Hotel, Χάγη Ολλανδίας

Η Χάγη αποτελεί το ιδανικότερο μέρος στον κόσμο για να πάρει κανείς διαζύγιο, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας «Divorce Hotel» Τζιμ Χάφενς, που υπόσχεται να ρυθμίσει όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν τη λύση ενός γάμου, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, σε ένα από τα πολλά συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της πόλης. «Συνεργαζόμαστε μόνο με boutique hotel, μίνιμουμ τεσσάρων αστέρων. Θέλουμε ξενοδοχεία που κάνουν τους πελάτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους» εξηγεί ο Χάφενς, επισημαίνοντας πως τρανή απόδειξη ότι η υπηρεσία μπορεί πράγματι να συμβάλει στην ειρηνική διευθέτηση ενός διαζυγίου αποτελεί ένα ζευγάρι που ζήτησε να κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. «Ξεκίνησαν μαζί και θέλησαν να το τελειώσουν μαζί», σχολιάζει.

4. Ενα οποιοδήποτε club, Ιμπιζα Ισπανίας

Αντικαταστήστε τη θλίψη ενός χωρισμού με την απόγνωση ενός hangover, σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς διασκέδασης στον κόσμο. Στρίπερ που παίζουν γυμνοί σαξόφωνο, τούνελ αέρος στην πίστα, υπέροχη μουσική από τους καλύτερους DJ και ολονύχτια πάρτι υπόσχονται να κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στις άγρυπνες νύχτες των χωρισμένων. Οπως υποστηρίζουν οι ειδικοί άλλωστε, αν πρόκειται να επισκεφτείτε ποτέ την Ιμπιζα, καλύτερα να είστε single.

5. Wellness resorts, Ταϊλάνδη – Ινδία

Ολόλευκες παραλίες, ήρεμα νερά, μασάζ και διαλογισμός – συστατικά που δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι έχεις αφήσει πίσω σου. Το «Kamalaya Wellness Retreat and Holistic Spa» βρίσκεται κρυμμένο στο νησί Κο Σαμούι και διαθέτει ποικιλία προγραμμάτων για αποτοξίνωση, καταπολέμηση του στρες και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Οσοι υποφέρουν από χρόνια ερωτική απογοήτευση όμως, καλύτερα να προτιμήσουν το «Global Vipassana Pagoda», έναν πελώριο χώρο μαζικού διαλογισμού στο Μουμπάι, ικανό να στεγάσει πάνω από 8.000 άτομα. Η «θεραπεία» διαρκεί δέκα μέρες και οι συμμετέχοντες διαλογίζονται δέκα ώρες καθημερινά.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...