Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Το αίνιγμα της «Κόλασης»

Χαμός για το νέο βιβλίο μυστηρίου του διάσημου συγγραφέα Νταν Μπράουν, που φυλάσσεται σαν τις ράβδους χρυσού μέσα στο φρούριο Φορτ Νοξ!

778gh5j4i7Την… κόλαση του Δάντη ετοιμάζεται να διαβεί ο Νταν Μπράουν. Ο Βρετανός συγγραφέας, που έχει ταράξει ουκ ολίγες φορές τα ύδατα του χριστιανισμού με τα βιβλία του, ετοιμάζεται να επιστρέψει στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 14 Μαΐου με ένα νέο μυθιστόρημα, γεμάτο μυστήριο, θρησκευτικούς συμβολισμούς και καταιγιστική δράση. Αφού έλυσε το αίνιγμα της Μόνα Λίζα, τώρα θα επιχειρήσει να ρίξει φως στη δαντική «Κόλαση», καθώς αυτός είναι ο τίτλος του νέου του βιβλίου.

Λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής για την υπόθεση του βιβλίου, με το οποίο ο Νταν Μπράουν φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων αντιτύπων που είχε πουλήσει ο «Κώδικας Ντα Βίντσι». Παρά το γεγονός ότι έχουν τυπωθεί ήδη 4 εκατομμύρια αντίτυπα, κανένας δεν έχει χαλάσει την έκπληξη. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο εκδοτικός οίκος «Doubleday» υποχρέωσε όποιον ήρθε σε επαφή με αυθεντικό αντίγραφο να υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας, με πολύ σοβαρές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής του. Τα περισσότερα αντίτυπα φυλάσσονται σαν ράβδοι χρυσού μέσα στο φρούριο Φορτ Νοξ του αμερικανικού στρατού, ενώ το μεγαλύτερο παγκοσμίως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο «Amazon» τα έχει κρύψει σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών, το οποίο παρακολουθείται από ένοπλους φρουρούς επί 24ωρης βάσης.

Οπως και στον «Κώδικα Ντα Βίντσι», που βασίστηκε σε θεωρίες για τη μυστική ιστορία της Μόνα Λίζα, έτσι και στην «Κόλαση» θα εξεταστούν τα βαθύτερα νοήματα του ποιήματος του Δάντη και η επιρροή του στον σύγχρονο κόσμο. «Αν και μελέτησα την “Κόλαση” του Δάντη ως φοιτητής, μόλις πρόσφατα -κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης στη Φλωρεντία- έφτασα να εκτιμήσω την επιρροή του έργου αυτού στον σύγχρονο κόσμο» δήλωσε ο Μπράουν, ο οποίος αποκάλυψε τον τίτλο του νέου βιβλίου του με τη μορφή παζλ μέσω Twitter, βάζοντας από νωρίς τους αναγνώστες του στην ατμόσφαιρα μυστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη μία φορά οι αναγνώστες θα έχουν οδηγό στην επίλυση του μυστηρίου τον καθηγητή συμβολολογίας του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκντον, τον οποίο έχει ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη ο Τομ Χανκς.

Παρά το καθεστώς αυστηρής μυστικότητας πάντως, ο συγγραφέας θέλησε να εξάψει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, όπως θα έκανε στον κινηματογράφο με ένα τρέιλερ. Στην προκειμένη περίπτωση επέτρεψε τη δημοσίευση του πρώτου κεφαλαίου! Αλλωστε η αρχή είναι τόσο κρυπτογραφημένη που επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα… Κάποιος προσπαθεί να διαφύγει ανάμεσα σε κόσμο κατά μήκος του ποταμού Αρνου στη Φλωρεντία. Για να προκαλέσει σύγχυση στους διώκτες του χώνεται σε ένα κρυφό μονοπάτι. Την ίδια στιγμή ο καθηγητής Λάνγκντον ξυπνάει από εφιάλτη και διαπιστώνει ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο. Οχι όμως στη Μασαχουσέτη όπου ζει και διδάσκει, αλλά στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Δεν θυμάται τίποτα, αλλά είναι παγιδευμένος. Στον δρόμο μια γυναίκα που κρατάει όπλο με σιγαστήρα έχει λάβει την εντολή να τον σκοτώσει. Πάνω στο καλύτερο όμως το κεφάλαιο τελειώνει…

Δέκα πράγματα για τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον

1. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ έκανε το ντεμπούτο του στους «Αγγέλους και Δαίμονες». Διδάσκει θρησκευτική συμβολολογία.

2. Είναι 45 χρόνων, έχει ύψος 1,82 μ., είναι αθλητικός τύπος, έχει καστανά μαλλιά, γαλανά μάτια και μπάσα φωνή.

3. Συνήθως φοράει τζιν, ζιβάγκο και σακάκι τουίντ. Σύμφωνα με τους φίλους του, θυμίζει τον Χάρισον Φορντ.

4. Εχει φωτογραφική μνήμη και από 7 ετών υποφέρει από κλειστοφοβία, ύστερα από την πτώση του σε ένα πηγάδι.

5. Ζει στη Βοστώνη, σε ένα σπίτι βικτοριανής εποχής. Εχει χαλιά ανατολίτικου στιλ, ένα δρύινο γραφείο και ράφια γεμάτα θρησκευτικά αντικείμενα. 6. Για πρωινό πίνει καφέ που προέρχεται από φυτείες στη Σουμάτρα. Και για να αποκοιμηθεί το βράδυ πίνει ένα σοκολατούχο ρόφημα.

7. Διατηρείται σε φόρμα κολυμπώντας καθημερινά. Γι’ αυτό και το παρατσούκλι του είναι «δελφίνι».

8. Οι περιπέτειές του έχουν μεταφραστεί σε πενήντα δύο γλώσσες, μεταξύ των οποίων στη μαράθι και στη μαλαγιαλάμ (ινδικές διάλεκτοι).

9. Εχει αδυναμία στις γυναίκες με καστανά μαλλιά, κατά προτίμηση επιστήμονες ή ειδικούς στην κρυπτολογία.

10. Το έντυπο «Boston Magazine» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τις δέκα πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της πόλης!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...