Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

«Βραχιολάκια» στην… μαφία του Facebook

Ακόμα και ένας 16χρονος στο κύκλωμα που εκβίαζε ανήλικα κοριτσάκια μέσω άσεμνων φωτογραφιών!

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε το πολυπλόκαμο κύκλωμα που εκβιάζει ανήλικα κορίτσια -μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του facebook- και τους αποσπά φωτογραφίες σε άσεμνες πόζες ή τα βάζει να κάνουν… στριπτίζ μέσω της κάμερας του υπολογιστή!
Η «Espresso» αποκάλυψε χθες τη μεγάλη επιχείριση που είχε στηθεί για το «ξεσκέπασμα» του (εγχώριου) κυκλώματος εκβιαστών παιδόφιλων, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- έταζαν στα ανυποψίαστα θύματα καριέρα στον χορό ή στην πασαρέλα.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν τελικά σε συλλήψεις και σύνταξη δικογραφιών εις βάρος επτά προσώπων. Τρεις από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένας 16χρονος! Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 36χρονος, ένας 18χρονος και ο ανήλικος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος άλλων τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 47, 22, 20 και 19 ετών.   

Η έρευνα άρχισε έπειτα από καταγγελία των γονέων μιας 16χρονης μαθήτριας, την οποία είχε παγιδεύσει το κύκλωμα μέσα από το διαδίκτυο και στη συνέχεια την εκβίαζε προκειμένου να κάνει στριπτίζ και να φωτογραφίζεται σε άσεμνες πόζες. Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αρχικά ο 16χρονος συλληφθείς προσέγγισε μέσω ίντερνετ την ανήλικη. Αρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη της και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, έγινε «εισβολή» εν αγνοία της στον υπολογιστή της και της έκλεψε όλα τα αρχεία και προσωπικές φωτογραφίες της.
Επειτα ο εκβιασμός εις βάρος της έφηβης ήταν εύκολη υπόθεση για το κύκλωμα, καθώς τα μέλη του την απειλούσαν ότι αν δεν έκανε ό,τι της ζητούσαν, θα δημοσιοποιούσαν τις γυμνές φωτογραφίες της ή θα της έστελναν στους γονείς της. Τρομοκρατημένη, η 16χρονη δέχτηκε να βγάζει φωτογραφίες σε άσεμνες πόζες ή ακόμα και να κάνει live στριπτίζ.

Ομως η μαθήτρια δεν άντεξε τον εξευτελισμό και μίλησε για την περιπέτειά της στους γονείς της, οι οποίοι αμέσως απευθύνθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να διεξαχθεί μεγάλη έρευνα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στην Ξάνθη, στην Τιθορέα, στη Λακωνία και στο Αγρίνιο, όπου το κύκλωμα είχε απλώσει τα «δίχτυα» του. Μάλιστα τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που έβλεπαν στην οθόνη του υπολογιστή τους το παιδί να βγάζει τα ρούχα του!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν ενδελεχή εργαστηριακή έρευνα στους υπολογιστές όλων των κατηγορουμένων, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες πως το κύκλωμα δεν εκβίαζε μόνο την εν λόγω 16χρονη, αλλά στα «δίχτυα» του έχουν πέσει κι άλλα παιδιά, τα οποία πιθανώς έχουν φοβηθεί να καταγγείλουν αυτό που τους συμβαίνει.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...