Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Οταν ο Τσίπρας jr «κλέβει» το κινητό του μπαμπά του

Οι κλήσεις σε κορυφαίο στέλεχος τού ΣΥΡΙΖΑ από τον Ορφέα Ερνέστο και η ζωή τους πίσω από τις κάμερες

Το περιστατικό συνέβη προ ολίγων εβδομάδων με πρωταγωνιστή τον μικρό υιό του Αλέξη Τσίπρα, Ορφέα – Ερνέστο. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είδε να εμφανίζεται στο κινητό του ο αριθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σήκωσε με χαρά έχοντας τη βεβαιότητα ότι για κάποιον σπουδαίο λόγο που δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή τον καλούσε ο πρόεδρός του στο τηλέφωνο. Γενικώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τα πολλά πολλά στα τηλέφωνα μετά τις υποψίες παρακολούθησης. Οταν μιλά σε αυτά είναι κοφτός και η χρήση τους είναι από μόνη της είδηση.

– Πρόεδρε, τι κάνεις; Χαίρομαι που με καλείς, απάντησε το στέλεχος με το που πάτησε το πλήκτρο της… απόκρισης. Από την άλλη άκρη της γραμμής δεν ακουγόταν όμως τίποτε.

«Πρόεδρε, με ακούς;» επανέλαβε, αλλά και πάλι τίποτε. Σαν να ακούστηκε η ανάσα από ένα μικρό παιδί, μπα, ιδέα του θα ήταν. Ο κορυφαίος έκλεισε απογοητευμένος τη γραμμή έπειτα από μερικές ακόμη προσπάθειες να αποκαταστήσει την επικοινωνία. Κάλεσε λίγο αργότερα ο ίδιος τον αρχηγό του, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε ανταπόκριση. Δεν απελπίστηκε. Του έστειλε γραπτό μήνυμα: «Πρόεδρε, με κάλεσες;» Δύο ώρες αργότερα ο κορυφαίος κοίταξε την οθόνη του κινητού του και είδε ότι είχε νέο μήνυμα με την υπογραφή «Τσίπρας»: «Συγγνώμη για την ενόχληση! Δεν σε κάλεσα εγώ, αλλά ο μικρός Ορφέας, ο οποίος έχει μανία να κλέβει το κινητό του μπαμπά και να πατάει τα κουμπιά!» ήταν η απάντηση που ήρθε και του έλυνε την απορία γιατί τον κάλεσε ο αρχηγός. Αποφάσισε να του απαντήσει: «Τι περιμένεις; Αντάρτης σαν και σε σένα είναι και σαν και αυτόν το όνομα του οποίου του δώσατε. Ερνέστο».

Πέρασε από το μυαλό του κορυφαίου να γράψει στον αρχηγό του «πρόσεξε, γιατί την επόμενη φορά που θα σου πάρει ο μικρός Ορφέας το κινητό μπορεί να καλέσει τον… Σαμαρά», αλλά δεν θέλησε να το τραβήξει μέχρις εκεί.

Το άγνωστο αυτό περιστατικό που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso» δείχνει πόσο διαφορετικός είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν γυρίζει στο σπίτι και παίζει με τους υιούς του Παύλο και Ορφέα. Αν και δεν δέθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη σύντροφό του Μπέττυ αλλά με ένα απλό σύμφωνο συμβίωσης, στην καθημερινότητα είναι ένας παραδοσιακός πατέρας με αδυναμία στα παιδιά του. Φρόντισε μάλιστα να τα κάνει και γρήγορα για έναν απλό λόγο. Ο ίδιος, τριτότοκος του Παύλου και της Αρίστης Τσίπρα, είχε διαφορά 40 ετών από τον πατέρα του, 12,5 ετών από την πρωτότοκη αδερφή του και εννέα ετών από τον δευτερότοκο αδερφό του. Είχε δυσκολία στην αναζήτηση κοινών κωδίκων.

Ο Φλαμπουράκης

Λείποντας τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του που εργάζεται στο Πολυτεχνείο αρκετές ώρες από το σπίτι έχει συνεχώς την έγνοια να μεγαλώσουν σωστά οι αντάρτες του. Κατά βάση είναι τυχερός. Μετά την απώλεια του πατέρα του Παύλου πριν από μερικά χρόνια με τα παιδιά ασχολείται ο μέντοράς του στην πολιτική Αλέκος Φλαμπουράρης και η ιατρός σύζυγός του, οι οποίοι τα προσέχουν κατά τις ώρες της απουσίας του σαν να είναι δικά τους. Φυσικά από κοντά και η γιαγιά Αρίστη, πρόσφυγας από την ανατολική Θράκη, και οι οικείοι της Μπέττυς Μπαζιάνα που επισκέπτονται τα παιδιά στο ρετιρέ της Κυψέλης.

Τα «Τσιπράκια» τον χειμώνα πηγαίνουν κολυμβητήριο και παιδικό σταθμό, χωρίς φυσικά κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά τους. Το καλοκαίρι χαλάνε κόσμο στην παραλία της Αίγινας. Κάνουν τη βόλτα τους με το ζεύγος Φλαμπουράρη στο Εν Πλω για πορτοκαλάδα, χτίζουν πύργους στην άμμο στην απόμερη παραλία Σάρπα, δειπνούν από νωρίς στην ταβέρνα του Φώντα στην Αιγινήτισσα.

Οταν δεν βλέπουν τις επίσημες γιαγιάδες εκείνοι είναι «ο παππούς και η γιαγιά». Ο Φλαμπουράρης, γνωστός μηχανικός, στέκεται στο πλευρό του Αλέξη εδώ και χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που τον προστάτεψε στην κόντρα του με τον Αλέκο Αλαβάνο, όταν εκείνος επιχείρησε να τον αμφισβητήσει στις ευρωεκλογές του 2009.

Το σπίτι του σε μια απόμερη τοποθεσία στα ορεινά του νησιού είναι το ησυχαστήριο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που παρουσία των παιδιών έχει πάρει αρκετά κρίσιμες αποφάσεις.

Το σύμφωνο συμβίωσης

Βεβαίως η επιλογή του συμφώνου συμβίωσης δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Τσίπρας συνάντησε δυσκολίες όταν μετά τη γέννηση του πρωτότοκού του Παύλου επιχείρησε να ανοίξει μερίδα στο όνομά του στο δημοτολόγιο του νησιού εξαιτίας των νομικών κενών, αλλά με τα χρόνια τα προβλήματα αυτά ξεπεράστηκαν.

Ονειρο του αρχηγού της αντιπολίτευσης είναι να μεγαλώσουν για να τα παίρνει μαζί του στη Λεωφόρο να παρακολουθούν τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Οπως έκαναν με τον ίδιο στο παρελθόν ο θείος του και ο πατέρας του, που είχαν ενεργό εμπλοκή στα διοικητικά του. Αν θα γίνουν και αριστεροί, άλλο θέμα. Ο Τσίπρας πάντως δεν έγινε ΠΑΣΟΚ, αν και το ψήφιζαν οι γονείς του…
o9iu54heer 2 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...