Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«Θρίλερ» στη Θεσσαλονίκη!

Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους από φοιτητές με μηδενικό κόστος στο θρυλικό φεστιβάλ

Ομάδα φοιτητών και ερασιτεχνών ηθοποιών βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας -θρίλερ- που έχει γυριστεί στη Θεσσαλονίκη! Δουλεύοντας (σχεδόν) χωρίς χρήματα, αλλά με διάθεση και αγάπη για την τέχνη του κινηματογράφου, οι συντελεστές κατάφεραν κάτι που θεωρείται τεράστια επιτυχία, αφού η ταινία τους εντάχθηκε στις πρεμιέρες του θρυλικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
t546y6eytyjhh 3Πίσω από την ταινία θρίλερ βρίσκεται η ερασιτεχνική ομάδα παραγωγής ταινιών Katrakylontas Productions, που γύρισε το ιδιαίτερα χαμηλού προϋπολογισμού φιλμ, με τίτλο «Dark illusion».

Η ταινία δεν γεννήθηκε στα «σαλόνια» κάποιας μεγάλης εταιρίας παραγωγής. Αφετηρία υπήρξε μία εκδήλωση με τίτλο «Γράψε το σενάριο» που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Katrakylontas Productions σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Με πηγή έμπνευσης μία και μοναδική γυρισμένη σκηνή, αναζητήθηκε ο επίδοξος σεναριογράφος της ταινίας στο πλαίσιο ενός άτυπου διαδικτυακού διαγωνισμού. Ανάμεσα σε ένα πλήθος προτάσεων που κατατέθηκαν επιλέχθηκε η σεναριογράφος Αναστασία Κοζίμπα, το σενάριο διαμορφώθηκε και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ενισχύθηκε με φρέσκα και φιλόδοξα μυαλά -τόσο σε τεχνικό όσο και σε υποκριτικό επίπεδο- δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να γυριστεί η ταινία.
t546y6eytyjhh 5«Η βάση της ταινίας στήθηκε σε μια σκηνή μετακόμισης που έκανε ο πρωταγωνιστής. Ολα κυλούν ομαλά μέχρι το σημείο που δέχεται μια ύποπτη κλήση στο τηλέφωνο από κάποιον που προφασίζεται ότι έχει βρει το χαμένο κινητό της μητέρας του. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ» λέει στην «Espresso» ο βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία Σταμάτης Παπαδόπουλος. Με ελάχιστα χρήματα στον προϋπολογισμό, η ομάδα συνάντησε τεράστιες δυσκολίες. 

Γυρίσματα σε φιλικά σπίτια

«Οταν γυρίζεις μια ερασιτεχνική ταινία, αναγκαστικά θα καταφύγεις σε σπίτια φίλων για τα εσωτερικά γυρίσματα, για τα οποία όμως δεν έχεις απεριόριστες ώρες, αφού δεν πρόκειται για στούντιο. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στα εξωτερικά γυρίσματα, όπου είχαμε δυσκολίες στον ήχο» προσθέτει ο βοηθός σκηνοθέτη.
t546y6eytyjhh 1Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αλκης είναι ένας εσωστρεφής φωτογράφος με διαταραγμένη προσωπικότητα. Παρά την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τη μητέρα του, φτάνει σε απόγνωση από τις εντάσεις ανάμεσα σ’ αυτήν και τον αλκοολικό πατέρα του. Αποφασίζει να μετακομίσει από το πατρικό του σπίτι. Η συμμετοχή του σε ένα δημοσιογραφικό project θα φέρει ανατροπές στις εύθραυστες προσωπικές ισορροπίες του, ενώ θα αρχίσει να αμφισβητεί ολοένα και περισσότερες πτυχές της πραγματικότητας που βιώνει. Εγκλωβισμένος σε ένα σύμπλεγμα αντιφάσεων καλείται να βρει τη διέξοδο που θα τον λυτρώσει.

Παραγωγός της ταινίας είναι η οργάνωση Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Μάνου Καρυστινού. Σημαντική είναι η συμβολή των επαγγελματιών ηθοποιών Κατερίνας Διδασκάλου και Ανδρέα Ι. Μαριανού, ενώ φιλική συμμετοχή έκανε και ο γνωστός από τους «Ράδιο αρβύλα» Στάθης Παναγιωτόπουλος.
t546y6eytyjhh 4Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...