Αρθρο Πρετεντέρη για «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο»

Στη χθεσινή στήλη του «Εμπιστευτικά», στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο δημοσιογράφος εκφράζει την πεποίθηση πως…

ΑΡΘΡΟ-σοκ του Γιάννη Πρετεντέρη, στο οποίο κάνει ανοιχτά λόγο για «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο». Στη χθεσινή στήλη του «Εμπιστευτικά», στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο δημοσιογράφος εκφράζει την πεποίθηση πως δεν «υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο το οποίο να πληροί στοιχειωδώς τις προδιαγραφές του κράτους και στο οποίο οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο να θεωρούνται ύποπτοι από τη Δικαιοσύνη για συγκρότηση “εγκληματικής οργάνωσης”. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απτόητοι να συνεχίζουν να διοικούν το ποδόσφαιρο!».

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο πρωτάθλημα της Super League, ο Πρετεντέρης αναζητεί πιθανές ερμηνείες στην απόφαση των παραγόντων να μην… κουνηθούν από τις θέσεις τους. Απαριθμεί μάλιστα τις τρεις πιθανές ερμηνείες του. Η πρώτη, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο-σχολιαστή, είναι «ψυχιατρικής φύσης.

Για κάποιον λόγο αισθάνονται σπουδαίοι ακόμη και ως αντικείμενα χλευασμού. Είναι ένα κόμπλεξ σπουδαιότητας που κυκλοφορεί ευρέως στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Ακριβώς όπως υπάρχουν πρόεδροι ομάδων που αισθάνονται σπουδαίοι, επειδή η ομάδα τους κερδίζει με όποιον άθλιο τρόπο, έτσι υπάρχουν και παράγοντες που τους προσφέρουν τον “όποιον άθλιο τρόπο”».

Η δεύτερη ερμηνεία του Γιάννη Πρετεντέρη είναι οικονομική. «Υποθέτω δηλαδή ότι όλοι αυτοί εξευτελίζονται έναντι κάποιου οικονομικού ανταλλάγματος». Οσο για την τρίτη ερμηνεία του; «Είναι η ερμηνεία που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Κατά την εκδοχή αυτή, υπάρχει όντως μια εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, με τους κανόνες της εγκληματικής οργάνωσης» γράφει και συνεχίζει:

«Κι επειδή κανένας μαφιόζος δεν απεσύρθη ποτέ από τη μαφία για λόγους ευθιξίας, έτσι και δεν πρόκειται ποτέ κανείς να φύγει για λόγους ευθιξίας από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον όσο η Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί και η κυβέρνηση κάνει την πάπια!»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ