Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αίμα ξανά στην Πάτρα

Νέα δολοφονία μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια περαστικών.

778f9b3Τρεις νεκροί και τριάντα τέσσερις σφαίρες μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών είναι ο απολογισμός του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει στην Πάτρα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. Η μαφιόζικη εκτέλεση του 38χρονου Παναγιώτη Τσίρκα, ο οποίος γαζώθηκε με σφαίρες το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, ακόμη και μικρών παιδιών, μαρτυρά ότι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος αίματος έπειτα από «σιωπή» αρκετών ετών.

Αλλωστε, αυτό φοβούνται και οι διωκτικές αρχές. Οπως ανέφερε χθες στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας: «Το αίμα θα συνεχίσει να ρέει. Μετά τη δολοφονία του 38χρονου Πάνου Τσίρκα και τον ελαφρύ τραυματισμό του Διονύση Βαρβαρέσου, επίσης γνωστού ανθρώπου της νύχτας στις 2.30 το μεσημέρι, στην οδό Ανθείας, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία των Ζαρουχλέικων. Ηταν η συνέχεια του διπλού φονικού που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έξω από το νυχτερινό κέντρο «Bijoux», στην οδό Σαχτούρη. Τότε νεκρός από τα πυρά των πιστολέρο έπεσε ο Βασίλης Σινούρης, ενώ λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο και ο Κώστας Φράγκος» τόνισε και πρόσθεσε: «Εχουμε να κάνουμε με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η βεντέτα μεταξύ των αδελφών Φράγκου και Πάνου Τσίρκα κρατούσε καιρό. Μετά τη δολοφονία του Κώστα Φράγκου, φαίνεται πως κάποιοι ήθελαν εκδίκηση. Και την πήραν με εντυπωσιακό τρόπο. Οχι νύχτα, αλλά καταμεσήμερο. Ηθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Η δολοφονία έγινε καθαρά για λόγους αντεκδίκησης και μίσους».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έφθασαν στην «Espressο» ανέφεραν ότι το αιματοκύλισμα της νύχτας άρχισε όταν οι αντίπαλες ομάδες θέλησαν να ελέγξουν την αγορά ναρκωτικών στα στέκια της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η νέα δολοφονία, που έχει συγκλονίσει την πόλη και έχει σπείρει τον τρόμο σε κατοίκους και διωκτικές αρχές, σημειώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο 38χρονος Πάνος Τσίρκας μαζί με τον 31χρονο φίλο του Νικόλαο Ντάντη από τον Πύργο και τον Διονύση Βαρβαρέσο μόλις είχαν βγει από καφετέρια της περιοχής και είχαν επιβιβαστεί στην ασημί BMW του 38χρονου. Ξαφνικά όμως ένα τζιπ μάρκας Daihatsu Terios, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, τους πλησίασε από πίσω και άρχισε να τους πυροβολεί. Ο 38χρονος έπεσε νεκρός στο τιμόνι ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη συνέχεια με άλλο όχημα.

Στο σημείο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Οι περαστικοί έτρεχαν να κρυφτούν για να γλιτώσουν τη ζωή τους, ενώ αιμόφυρτος ο 26χρονος Διονύσης Βαρβαρέσος βγήκε από την BMW και προσπαθούσε να βοηθήσει τους φίλους του. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σημείο μετέβη άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε σοβαρά τραυματισμένο τον 31χρονο Νικόλαο Ντράντη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Για τον Πάνο Τσίρκα ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Οι εκτελεστές του, που φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν από ώρα, πέτυχαν τον σκοπό τους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του, δέχτηκε σφαίρες από δύο όπλα διαφορετικού διαμετρήματος. «Το θύμα δέχθηκε πυρά από δύο διαφορετικές γωνίες, γεγονός που δείχνει πως δεν πυροβολήθηκε μόνο από ένα άτομο» σημείωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Αγρίνιο. Στο μεταξύ, εκτός κινδύνου αλλά σοβαρά τραυματισμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Νικόλαος Ντάντης, ενώ ο Διονύσης Βαρβαρέσος που τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση των οχημάτων φέρει επιπόλαια τραύματα.

778f9b6Θέμα χρόνου η σύλληψη των δολοφόνων 

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που εκτέλεσαν τον 38χρονο Παναγιώτη Τσίρκα έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Πάτρας. Οπως προέκυψε από τα βίντεο, αλλά και τις μαρτυρίες ατόμων που είδαν τη στυγερή δολοφονία, πρόκειται για δύο άνδρες και μία ξανθιά γυναίκα οι οποίοι επέβαιναν στο τζιπ που προσέγγισε την ασημί BMW του 38χρονου και άνοιξαν πυρ.

«Οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί. Δεν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Γνωρίζουμε ποιοι είναι. Η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου» τόνισε στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας και πρόσθεσε: «Οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Γνωρίσουμε επίσης τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν, ενώ έχουμε στα χέρια μας ένα “δυνατό” χαρτί και εκτιμούμε ότι ίσως αναγκάσει τη γυναίκα και τον ένα εκ των δύο ανδρών να παραδοθούν. Το μεγαλύτερο βάρος μας έχει πέσει, ωστόσο, στο συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην οδό Σαχτούρη και ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της εκτέλεσης του Τσίρκα».

Στο μεταξύ, υπό αστυνομική προστασία βρίσκεται για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο ο δεύτερος εκ των τριών στόχων των δραστών, Διονύσης. Ο 26χρονος παραμένει στο κτίριο της οδού Ερμού για λόγους δικής του ασφάλειας, καθώς σε βάρος του δεν έχει προκύψει κάτι που να συνεπάγεται την κράτησή του. Ο 26χρονος έχει δώσει ήδη κατάθεση για το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου και έχει περιγράψει τους ανθρώπους που άνοιξαν πυρ εναντίον του ίδιου και των φίλων του. Ο δεύτερος τραυματίας, ο 31χρονος Νικόλαος Ντάντης, προς το παρόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού του δεν είναι σε θέση να να δώσει κατάθεση. Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στους επτά κάλυκες και στις τρεις βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Η αιματηρή καριέρα του θύματος, που είχε αδελφό αξιωματικό της αστυνομίας

Αν και ο αδελφός του Παναγιώτη Τσίρκα (αξιωματικός της Ασφάλειας Πατρών με λαμπρή καριέρα) προσπάθησε να τον φέρει στον ίσιο δρόμο, δεν τα κατάφερε. Το μεσημέρι του Σαββάτου ειδοποιήθηκε από συναδέλφους του για τη μαφιόζικη εκτέλεση του αδελφού του. Ο 38χρονος είχε απασχολήσει για πολύ καιρό τα μέσα ενημέρωσης αλλά και την αστυνομία, καθώς είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και είχε οδηγηθεί στη φυλακή, από όπου είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Παναγιώτης Τσίρκας και ο Διονύσης Βαρβαρέσος είχαν κατηγορηθεί για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στις 30 Αυγούστου 2010 στην οδό Ανθείας και μάλιστα είχαν πυροβολήσει και κατά του φρουρού της τράπεζας. Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 31χρονος θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του εργαζόμενου Κωνσταντίνου Φράγκου έξω από νυχτερινό κέντρο της Πάτρας την Τετάρτη. Ετσι, τα μέλη της αντίπαλης ομάδας πήραν εκδίκηση πυροβολώντας εναντίον των δύο υπόπτων. Επίσης, ο δολοφονηθείς 38χρονος γνώριζε τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και ήταν γνωστός στον κόσμο της νύχτας.

Το κατηγορητήριο

Ηταν Μάρτιος του 2011 όταν η αστυνομία, με ανακοίνωσή της, μιλούσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης την οποία αποτελούσαν συνολικά έξι άτομα, ανάμεσά τους και ο Πάνος Τσίρκας. Και οι έξι προφυλακίστηκαν με εξαιρετικά βαριές κατηγορίες. Ο Τσίρκας μέσα απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού απ’ την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως ήταν αθώος και ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση. Η αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση πού είχε εκδώσει στις 2 Μαρτίου 2011, έχει αποδώσει στους «έξι» κατηγορίες, όπως δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας που τελέσθηκαν η μεν πρώτη στις 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα με τη χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντος. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο, για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη στις 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού με τη χρήση πυροβόλου όπλου. Ακόμη, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Αλλά και για τριάντα διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, εννέα απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ, καθώς και για εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...