Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Οι κυρίες των Β.Π. ψωνίζουν ρούχα στη λαϊκή αγορά

Πάγκοι με προϊόντα (made in China) αλλά και «παζάρια» για καλύτερες τιμές

Ραντεβού για shopping therapy στις… Λ.Α. της γειτονιάς τους, δηλαδή στους πάγκους των λαϊκών αγορών, δίνουν δύο φορές την εβδομάδα οι κυρίες των βορείων προαστίων προκειμένου να αποκτήσουν μοναδικά κομμάτια -ακόμη και με ταμπελάκια με ιταλική ή βελγική υπογραφή- σε απίστευτες τιμές! Και όμως, άνθρωποι που μέχρι πρότινος μπορεί να μην ήξεραν καν πού και πότε «έχει λαϊκή», σύμφωνα με τους εμπόρους συρρέουν πλέον στις λαϊκές (Τετάρτη και Σάββατο, σε Πεύκη και Μαρούσι αντίστοιχα) όχι μόνο προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα ζαρζαβατικά για το οικογενειακό τραπέζι, αλλά και για να αγοράσουν είδη ένδυσης και αξεσουάρ: φορέματα, παντελόνια, μπλούζες, ζακέτες, μπουφάν, κολάν, τσάντες, ακόμη και εσώρουχα, κάλτσες και πυτζάμες, πολλά εκ των οποίων -όχι όλα πάντως- made in China!

Η «Espresso» βρέθηκε σε Πεύκη και Μαρούσι και κατέγραψε εικόνες που μαρτυρούν ότι εκεί όπου κάποτε συνωστίζονταν υπηρετικό προσωπικό και ηλικιωμένοι, τώρα περιφέρονται και καλοντυμένες κυρίες, που «χαζεύουν» γουστόζικα ρούχα, ξοδεύοντας από 3 έως 20 ευρώ! «Εχουμε καταπληκτικά ρούχα σε καλές τιμές. Δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που βρίσκονται στις βιτρίνες καταστημάτων. Είναι ποιοτικά, σε πολλά χρώματα και σχέδια, και ακολουθούν τις τάσεις της μόδας» υποστηρίζει η Ευγενία, η οποία πουλά ρούχα σε λαϊκές εδώ και περίπου δύο δεκαετίες και προσθέτει: «Αυτό που θέλουμε είναι με τα ρούχα μας να μπορεί να κάνει οποιαδήποτε κυρία τη… φιγούρα της και να μην καταλαβαίνει κανείς ότι το ρούχο είναι της λαϊκής».
4535t45y45y45y 2Σύμφωνα με την ίδια, «αν και κάθε Τετάρτη είμαστε στην Πεύκη και κάθε Σάββατο στο Μαρούσι, δύσκολα κανείς ψωνίζει. Φαίνεται πως ο κόσμος το σκέφτεται να δώσει ακόμη και 6 ευρώ για ένα παντελόνι ή 10 ευρώ για ένα σετ φούστα – μπλούζα. Ολες οι κυρίες κάνουν παζάρια. Ζητούν να κόψουμε ακόμη και 1 ευρώ για να αγοράσουν». Οι έμποροι των λαϊκών αγορών αρχικά προμηθεύονταν ρούχα από την Κίνα, τα οποία αγόραζαν από 2 ευρώ το κομμάτι κι έπειτα τα πωλούσαν περίπου 5-6 ευρώ στους πάγκους τους. Τα τελευταία χρόνια όμως οι ίδιοι προμηθεύονται ρούχα που συνήθως φεύγουν από αποθήκες στη Γερμανία και στο Βέλγιο, περνούν στη Βουλγαρία και στη συνέχεια φτάνουν στη χώρα μας, όπου και τα αγοράζουν με το κιλό.

Ο Μάρκος εμπορεύεται ρούχα εδώ και δύο δεκαετίες: «Τα ακριβότερα είναι τα μπουφάν και τα παλτό, τα οποία έχουν γύρω στα 15 με 20 ευρώ. Σε εμένα μπορεί να ντυθεί όλη η οικογένεια, μητέρα, πατέρας, παιδιά και ηλικιωμένοι. Θυμάμαι, είχε έρθει και μια κυρία, η οποία φορούσε ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Από εμένα ψώνισε μπλουζοφόρεμα και κολάν» τονίζει και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι δεν δοκιμάζουν τα ρούχα γιατί ντρέπονται. Συνήθως τα παίρνουν στο σπίτι τους και αν δεν τους κάνουν, έρχονται την επόμενη εβδομάδα και τα αλλάζουν».

Παντελόνι και γιλέκο με 5 ευρώ

Η ΒΙΟΛΕΤΑ πουλάει ρούχα που ξεκινούν από 2 ευρώ, όπως μπλούζες. Στον πάγκο της, με 5 ευρώ μπορείς κανείς να βρει παντελόνι και γιλέκο, ενώ αντί 10 ευρώ πωλούνται μοδάτες μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, πλεκτά, ακόμη και μπουφάν.
4535t45y45y45y 3«Είμαστε εδώ από τα χαράματα και θα φύγουμε αργά το μεσημέρι. Είναι ιδιαίτερα κουραστική δουλειά και το κέρδος μας είναι περίπου 30%. Μεροκάματο βγάζουμε για να ζήσουμε τα παιδιά μας» σημειώνει η ίδια. «Πολλά από τα ρούχα που θα βρει κανείς στους πάγκους είναι και από βιοτεχνίες που έχουν κλείσει» σημειώνει από την πλευρά του ο Αναστάσης, ο οποίος πουλάει τσάντες στις λαϊκές Πεύκης και Αμαρουσίου και προσθέτει:

Πλέον δεν υπάρχει υψηλή και μεσαία κοινωνία. Απαντες έρχονται και αναζητούν ωραίες τσάντες και σε καλές τιμές. Και βέβαια κάνουν παζάρια κι εμείς κόβουμε από την τιμή όσο μπορούμε». Εκτός όμως από ρούχα που με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να σε μετατρέψουν σε fashionista (!), πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν και εσώρουχα.

Στον πάγκο της κυρίας Ελισάβετ στο Μαρούσι οι κυρίες μπορούν να βρουν εσώρουχα σε πολλά χρώματα και σχέδια, που ξεκινούν από μόνο 1 ευρώ!

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...