Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Πέντε νεκροί από τη φονική κακοκαιρία

Δύο άνδρες ήταν τα τελευταία θύματα από τα ορμητικά νερά στη Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης και στο Ασπρος του Κιλκίς

Συνεχίστηκε και χθες η επέλαση της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει από το περασμένο Σάββατο τη βόρεια Ελλάδα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ πολλές περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Τα δύο τελευταία τραγικά περιστατικά σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από τη Θεσσαλονίκη, και κοντά στο χωριό Ασπρος του Κιλκίς, με δύο νεκρούς: έναν 44χρονο και έναν 49χρονο, αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση, ο άτυχος άνδρας πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει πεζός τον χείμαρρο. Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν προχθές το απόγευμα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του και τελικά το άψυχο σώμα του 44χρονου εντοπίστηκε χθες στις 8.00 το πρωί, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου παρασύρθηκε.

Σχεδόν ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε και άλλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του 49χρονου στο Κιλκίς. Ο άνδρας επέβαινε σε ταξί που οδηγούσε ένας 42χρονος Σκοπιανός και έφερε πινακίδες της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην προσπάθεια του οδηγού να διασχίσει αγροτικό δρόμο, προχθές το βράδυ, το όχημα έπεσε σε «φουσκωμένο» αρδευτικό κανάλι. Ο ταξιτζής κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητο και να ειδοποιήσει τις Αρχές. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή του άνδρα από το Αγιονέρι του Κιλκίς, όμως βρέθηκε νεκρός μεταξύ των οικισμών Ασπρος και Κοκάρτζα.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σάββατο μια 24χρονη από τις Σέρρες πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητό της σε αρδευτικό κανάλι, ενώ ένας 77χρονος αγρότης παρασύρθηκε με το τρακτέρ του από ορμητικά νερά στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Τρεις ημέρες μετά, 63χρονος οδηγός πνίγηκε μέσα σε χείμαρρο στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου – Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, οικισμοί σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Φέρρες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

keyukyuk

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...