Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Τρελή απάτη με sms και δόλωμα μια μελαχρινή

Η χρυσή κομπίνα με τα μηνύματα και θύματα πάνω από 230.000 άντρες, με τα στοιχεία τους να πωλούνται μετά σε διάφορα sites γνωριμιών

Περισσότεροι από 230.000 άντρες «τσίμπησαν» το δόλωμα με τα απατηλά sms που προέρχονταν δήθεν από την καλλίγραμμη και… πρόθυμη για όλα «Τασία», η οποία τους είχε δει τάχα σε ένα μπαρ και τους ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα! Το ραντεβού που ονειρεύονταν όσοι υπέκυψαν στον πειρασμό να καλέσουν το κινητό που έγραφε το μήνυμα δεν έγινε ποτέ, καθώς πίσω από την αποστολή του αποδείχθηκε ότι κρυβόταν ένας επιτήδειος που θησαύριζε πουλώντας τα στοιχεία των… επίδοξων εραστών!

Η νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης που εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκαλύφθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της κομπίνας με τα εικονομηνύματα γυναικών της διπλανής πόρτας, που τάχα έψαχναν για σέξι περιπέτειες και χρέωναν τους λογαριασμούς των θυμάτων με δεκάδες ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσοι πήραν τηλέφωνο ελπίζοντας σε «καυτές» ερωτικές στιγμές έγιναν βορά του 45χρονου απατεώνα που κατέγραφε τα στοιχεία τους και τα πωλούσε αντί μεγάλων χρηματικών ποσών σε «ροζ» ιστοσελίδες γνωριμιών!

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε ύστερα από απανωτές καταγγελίες που δέχτηκε από ανυποψίαστους πολίτες για τα απατηλά sms που προέτρεπαν τους παραλήπτες να επικοινωνήσουν σε άλλον τηλεφωνικό αριθμό με τη hot γυναίκα, η οποία υποτίθεται ότι είχε βρει τον αριθμό τους μέσω κοινού γνωστού. Το κόλπο ήταν απλό και αποδοτικό. Μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών ο χρήστης κινητού έπαιρνε ξαφνικά στη συσκευή του τα σχετικά sms. Η «Espresso» εξασφάλισε τα κείμενα με τα οποία εξαπατήθηκαν χιλιάδες πολίτες. Το κυρίαρχο μήνυμα έγραφε:«Σε είδα στην καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Σάκης μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η ψηλή, μελαχρινή που σε κοίταζε έντονα. Θα χαρώ να τα πούμε στο 694…»

Μια δεύτερη παραλλαγή ήταν η εξής: «Σε είδα στη καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Θάνος μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η ψηλή κοπέλα που σε κοίταζε. Θα χαρώ να τα πούμε, έστω από facebook, ή στο 6955…»
Ο τηλεφωνικός αριθμός παρέπεμπε σε εταιρίες παροχής σε ΗΠΑ και Καναδά με τη νόμιμη χρέωση. Στην περίπτωση που ο ανυποψίαστος πολίτης πίστευε πως είναι… Καζανόβας, έπαιρνε το νούμερο για να ακούσει τη φωνή της νέας του κατάκτησης. Αντί όμως για τη φωνή της «ψηλής μελαχρινής», άκουγε τον τηλεφωνητή να λέει σε άπταιστα ελληνικά: «Αφήστε το μήνυμά σας και η… Τασούλα θα επικοινωνήσει μαζί σας»!

Στο μεταξύ, τα στοιχεία του χρήστη είχαν ήδη καταγραφεί και αποκωδικοποιηθεί, και ήταν έτοιμα προς πώληση στους ενδιαφερόμενους διαχειριστές ροζ ιστοσελίδων και σελίδων γνωριμιών. Από τη μια στιγμή στην άλλη ο ανυποψίαστος πολίτης βομβαρδιζόταν καθημερινά με μηνύματα για γνωριμίες με «καυτές» γυναίκες έτοιμες για όλα! Στην περίπτωση που ήταν εργένης, δεν υπήρχε πρόβλημα… Ομως πολλοί παντρεμένοι που έπεσαν στην παγίδα αντιμετώπισαν προβλήματα με την καχύποπτη σύζυγο και λίγο έλειψε να κλείσουν σπίτια εξαιτίας της καλοστημένης απάτης!

Ο 45χρονος πρώην φυλακισμένος

Ως εγκέφαλος της απάτης φέρεται ένας 45χρονος, παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης. Οταν αποφυλακίστηκε, πριν από μερικούς μήνες, άλλαξε… επαγγελματικό προσανατολισμό και στράφηκε στον τομέα της απάτης μέσω κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία. Ηδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...