Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

«Χρυσό» κόλπο με τα ωάρια!

Δύο γιατροί -μέλη της «μαφίας των εξωσωματικών»- έδιναν φάρμακα σε γυναίκες αντί χιλίων ευρώ και αφού τα εξασφάλιζαν, τα πουλούσαν σε άτεκνες πλούσιες Ευρωπαίες.

Σε ιατρικό παράδεισο για πλούσιες Ευρωπαίες που ήθελαν να τεκνοποιήσουν με εξωσωματική γονιμοποίηση παρακάμπτοντας τα νομικά κωλύματα είχαν μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη δύο αδέλφια ιατροί που πωλούσαν ωάρια προς γονιμοποίηση. Καθώς η αστυνομία «ξεδοντιάζει» τη «μαφία των παράνομων φαρμάκων», η υπόθεση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έντεκα άτομα, ανάμεσά τους και άτομα υπεράνω υποψίας, όπως γιατροί και φαρμακοβιομήχανοι της βόρειας Ελλάδας, ενώ στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και ήδη έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση άλλα είκοσι άτομα.

\Οπως αποδείχθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών, τα δύο αδέλφια ιατροί, που διατηρούν διάσημο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Θεσσαλονίκη (ο ένας μάλιστα κατέχει και πανεπιστημιακή έδρα στο ΑΠΘ), είχαν στόχο τις άτεκνες Ευρωπαίες με βαρύ πορτοφόλι. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος έβρισκαν γυναίκες από χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη, και τις έπειθαν να πουλήσουν τα ωάριά τους. Μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός χορηγούσαν στις γυναίκες που είχαν πέσει στα δίχτυα τους αμφιβόλου ποιότητας φαρμακευτικά σκευάσματα για εξωσωματική, τα οποία εισήγαγαν επίσης με παράνομο τρόπο από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, πληρώνοντάς τες  με χίλια ευρώ. Στη συνέχεια και ενώ είχαν εξασφαλίσει τα ωάρια που χρειάζονταν τα δύο αδέλφια ιατροί, αλλά και οι συνεργοί τους, έρχονταν σε επαφή με τους πελάτες τους ανά την Ευρώπη και τους ενημέρωναν για την… παραγγελία. Παράλληλα, το συγκεκριμένο κύκλωμα έκανε εισαγωγή φαρμάκων από την Τουρκία και τη Βουλγαρία με εικονικά τιμολόγια μέσω αποθήκης φαρμάκων στην Ελευσίνα και στη συνέχεια τα χορηγούσε σε συνεργαζόμενα φαρμακεία, κυρίως στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας! Πρόκειται για πανάκριβα φάρμακα που χρησιμοποιούνται από χρόνιους πάσχοντες και τα περισσότερα δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι λοιπόν το κύκλωμα είχε βρει ελεύθερο πεδίο δράσης και πωλούσε σε χαμηλές τιμές ακριβά φάρμακα, αμφιβόλου όμως ποιότητας και δραστικότητας. Ασφαλώς και το Δημόσιο βγήκε ζημιωμένο από αυτή την ιστορία, καθώς οι επιτήδειοι φρόντιζαν με εικονικά τιμολόγια να φοροδιαφεύγουν.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει πριν από έξι μήνες, όταν έφθασε στην Ασφάλεια Αττικής πληροφορία που συσχέτιζε με παράνομες δραστηριότητες και εμπορία ωαρίων ένα από τα πιο γνωστά κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα άρχισε η γιγαντιαία επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ, ενώ στο «παιχνίδι» μπήκε και η ΕΥΠ με τον υπερκοριό που διαθέτει, ώστε να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των υπόπτων.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...