Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Ο Προκοπίου αγόρασε 18.100.000 ευρώ τμήμα από το μυθικό κτήμα του Κοντομηνά...

Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου πέρασε τμήμα από...

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία Μακρή – Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του...

«Survivor All Star»: Ποιος παίκτης αποχωρεί απόψε από την ομάδα των Μπλε;

Ανατροπές έρχονται στο αποψινό επεισόδιο του «Survivor All Star».Η...

«Σέρρες»: Ένα παράξενο μπέρδεμα οδηγεί τον Οδυσσέα σε λάθος συμπέρασμα

Εκπλήξεις και ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Σέρρες».Ο...

Τα ύποπτα συμπτώματα στα παιδιά που δείχνουν «αρρώστια» του ανοσοποιητικού συστήματος

Την πολυδιάστατη επικινδυνότητα ενός «εχθρού» σχεδόν άγνωστου ακόμη στην επιστήμη εξήγησαν οι ειδικοί του Νοσοκομείου Παίδων μιλώντας για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ευρώπη οι ασθενείς υπολογίζονται σε περισσότερους από 650.000, ενώ μόλις 15.052 είναι καταγεγραμμένοι. Από την άλλη, σε παγκόσμιο επίπεδο έξι εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες, ενώ μόλις 60.000 είναι διαγνωσμένοι. Με στόχο την ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών υγείας αλλά και της Πολιτείας για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των ΠΑΑ στην αποτελεσματικότερη θεραπεία πολλών ασθενειών, χθες η διευθύντρια του Τμήματος Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, Μαρία Κανάριου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανοσολογίας (29 Απριλίου) και την Παγκόσμια Εβδομάδα για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοαναπάρκειες (22-29 Απριλίου).

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που εξοπλίζει τον οργανισμό μας έναντι σε κάθε εισβολέα ώστε να τον αναγνωρίζει και να τον αντιμετωπίζει, ενώ διατηρεί την ακεραιότητά του. Λανθασμένη ή ελλιπής λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγεί σε νόσο. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό τον τομέα έχουν οι Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες (ΠΑΑ), οι οποίες είναι ο κορμός της Παιδιατρικής Ανοσολογίας. Οι ΠΑΑ είναι συνυφασμένες με την κλινική εκδήλωση λοιμώξεων, αλλά όχι σπάνια είναι η αιτία αλλεργικών ή αυτοάνοσων νοσημάτων, λευχαιμιών ή λεμφωμάτων, συνηθέστερα, και οι περισσότερες από αυτές εμφανίζονται στην παιδική ηλικία.

Ασθένειες

Το οικογενειακό ιστορικό ενός ατόμου που πάσχει από ΠΑΑ: τέσσερις ωτίτιδες μέσα σε έναν χρόνο, δύο σοβαρές ιγμορίτιδες μέσα σε έναν χρόνο, δύο μήνες αντιβιοτική αγωγή χωρίς αναμενόμενο αποτέλεσμα, δύο πνευμονίες μέσα σε έναν χρόνο, δύο λοιμώξεις οργάνων ή σηψαιμία, ανεπαρκής πρόσληψη βάρους ή σωματική ανάπτυξη, υποτροπιάζοντα αποστήματα δέρματος, μυών –  σπλάγχνων, επίμονες στοματίτιδες ή δερματικές λοιμώξεις, ανάγκη ενδοφλέβιας αγωγής για αντιμετώπιση λοιμώξεων.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ με ρεπόρτερ του Open

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παντρεύτηκε τη σύντροφό του...

«Τσακώσαμε» το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ να διασκεδάζει στους Ρέμο – Γαρμπή

Η γνωστή ηθοποιός εδώ και λίγους μήνες έχει βρει...

Ερωτευμένος ο Φίλιππος Τσαγκρίδης – Αυτή είναι η σύντροφός του μετά την Καινούργιου

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης μετά τον χωρισμό του από την...

«Με τον άντρα μου χαθήκαμε για 10 χρόνια και όταν ξαναβρεθήκαμε στον πρώτο μήνα έμεινα έγκυος»

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς έγινε η...

Ο μικρός τσολιάς της φωτογραφίας είναι ηθοποιός της σειράς «Σασμός»

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο γνωστός...

Ξέσπασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Είναι ένας άνθρωπος κακόψυχος, μεγαλώνει και είναι κακός»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξέσπασε κατά γνωστού κυρίου της σόουμπιζ...

«Παρέλαση 1985 Δ.Μ. Καταδρομών», έγραψε ο γνωστός πρωταγωνιστής

Ο γνωστός ηθοποιός με αφορμή τον εορτασμό της 25ης...

Γεννητούρια στην ελληνική σόουμπιζ! Έγινε μαμά γνωστή ηθοποιός

Έγινε μαμά γνωστή πρωταγωνίστρια και η χαρά της δεν...