Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Μπουζούκια αλά ελληνικά στο Ντουμπάι

Ο Κολομβιανός επιχειρηματίας Ιλαν Φερνάντεζ χτίζει πύργο που θα είναι γεμάτος με πενιές!

Μπουζούκια στο Ντουμπάι ετοιμάζει ο κύριος «De puta madre 69». Γνωστός σε όλη την υφήλιο λόγω της φίρμας με τα μοδάτα μπλουζάκια που ξεκίνησε να σχεδιάζει την εποχή που βρισκόταν στη φυλακή, ο Ιλαν Φερνάντεζ, εκατομμυριούχος από την Κολομβία με επιχειρήσεις που απλώνονται σε πολλές χώρες, μοιράζει πλέον τον χρόνο του ανάμεσα στη γειτονική Ιταλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο Μιλάνο ζει μόνιμα η οικογένειά του, ενώ στο Ντουμπάι χτίζει εδώ και λίγο καιρό έναν εντυπωσιακό πύργο 56 ορόφων που θα λειτουργήσει ως resort πολυτελείας με σουίτες, εμπορικά καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια κι ένα νυχτερινό κέντρο με ελληνική μουσική, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο penthouse!
ed3q4wtaertg 4«Η γιαγιά μου, η μητέρα της μάνας μου, ήταν από την Ελλάδα. Εκείνη μου δίδαξε τον ελληνικό πολιτισμό και με μύησε στις ελληνικές νοστιμιές. Τα μπουζούκια είναι για μένα κορυφαία μορφή διασκέδασης. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα μου αρέσει πολύ να πηγαίνω» δήλωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, στη διάρκεια της οποίας μας αποκάλυψε το φιλόδοξο πρότζεκτ που έχει στα σκαριά. 

Η ιδέα 

«Δεν υπάρχουν μπουζούκια στο Ντουμπάι και θέλησα μ’ αυτόν τον τρόπο να φέρω εδώ κάτι από τις ρίζες μου. Υπάρχει αρμονία και αισιοδοξία στην ελληνική μουσική και πιστεύω ότι θα αρέσει αυτό στη διεθνή πελατεία που θα προσελκύσει το resort. Σύντομα πρόκειται να ταξιδέψω στην Αθήνα για να πάρω ιδέες, καθώς είναι επιθυμία μου να μη λείπει τίποτα από τα μπουζούκια του πύργου. Ενας συνεργάτης μου, ο Μάκης Καπάτος, θα με βοηθήσει στην έρευνά μου» συνέχισε ο Ιλαν και μας ανακοίνωσε ότι στα εγκαίνια του πύργου, τον Δεκέμβριο του 2016, θα βρεθούν μέλη του διεθνούς jet set και φυσικά πολλοί Ελληνες φίλοι του. Οσο για τους τραγουδιστές που θα εμφανιστούν στα μπουζούκια του Ντουμπάι; «Θέλω τους καλύτερους» μας είπε.
ed3q4wtaertg 5Παράλληλα με την κατασκευή του πολυτελούς resort ο πολυεκατομμυριούχος Φερνάντεζ «μαγειρεύει» το επαναλανσάρισμα της φίρμας του στη χώρα μας. Μια ομάδα σχεδιαστών εργάζεται πυρετωδώς στο Ντουμπάι δημιουργώντας την καινούρια συλλογή «De puta madre» που θα κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων, και στην ελληνική αγορά τον ερχόμενο χειμώνα μέσω γνωστής εταιρίας εισαγωγών.

Σε ηλικία 15 χρόνων ο Ιλαν Φερνάντεζ βρισκόταν ήδη στην… εμπροσθοφυλακή διεθνών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών, ενώ είχε συναλλαγές μέχρι και με τον διαβόητο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Η περιπέτεια

Το 1991, ενώ βρισκόταν στη Βαρκελόνη, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Εκτοτε άλλαξε η κοσμοθεωρία του. Εννέα χρόνια στη φυλακή, υπό άγριες συνθήκες, τον οδήγησαν σε στροφή 180 μοιρών. Δίνοντας σχήμα και εικόνα στα αισθήματά του, άρχισε να φτιάχνει T-shirts με φράσεις γραμμένες με μαρκαδόρους, τα οποία προωθούσε εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος. Οταν αφέθηκε ελεύθερος άρχισε σιγά σιγά να χτίζει την αυτοκρατορία του. Εγινε ο κύριος «De puta madre» και τα μπλουζάκια του έκαναν πάταγο στους κύκλους των celebrities και όχι μόνο. Σύντομα μπήκε δυναμικά και στον χώρο των κατασκευαστικών εταιριών, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε κροίσο.
ed3q4wtaertg 6Η ζωή του έγινε βιβλίο με τίτλο «Suerte» (Πεπρωμένο), το οποίο θα μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη. «Το θέμα της ταινίας για τη ζωή μου συζητιέται τα τελευταία τρία χρόνια» λέει στην «Espresso» ο Ιλαν Φερνάντεζ και συνεχίζει: «Αρχικά είχε ενδιαφερθεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Τελικά υπογράψαμε συμβόλαια με τον Γκαμπριέλ Μουτσίνο. Θεωρώ ότι σε περίπου έξι μήνες θα έχουμε καταλήξει στο καστ και σε ενάμιση χρόνο από τώρα πιστεύω ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα». Ποιος ηθοποιός θα ήθελε να τον υποδυθεί; «Δεν ξέρω. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί. Εμένα μου αρέσει ένας Ελληνας ηθοποιός, ο καλός μου φίλος Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Τον είχα δει στην ιταλική ταινία «Διαμέρισμα στην Αθήνα» και ήταν καταπληκτικός» αναφέρει.
ed3q4wtaertg 1
Οι γυναίκες της ζωής του

Η μεγαλύτερη αδυναμία του Ιλαν Φερνάντεζ είναι οι τέσσερις γυναίκες που κάνουν τη ζωή του ομορφότερη. Η σύζυγός του, πρωταθλήτρια στο τζετ σκι, Ελίζα Σαμπατίνο και οι κόρες του, 15, 8 και 6 ετών. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στη ζωή του. «Αυτά που πέρασα με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα» υπογραμμίζει, ενώ δεν ξεχνάει να βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα ενεργός σε ό,τι αφορά τις φιλανθρωπίες, ο Ιλαν Φερνάντεζ βοηθάει ιδρύματα που περιθάλπουν κακοποιημένες γυναίκες και στηρίζει νέα παιδιά που, όπως κι εκείνος, αντιμετώπισαν προβλήματα με τον νόμο και προσπαθούν να κάνουν μια καινούργια αρχή μετά την αποφυλάκισή τους.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...