Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Νέα εισβολή πολικού ψύχους από τη Δευτέρα

Επανέρχονται οι χαμηλές θερμοκρασίες, με χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και βοριάδες που θα φτάσουν έως και 9 μποφόρ

Χιονιάς (νούμερο 2) ήταν και πέρασε, αλλά όχι ανεπιστρεπτί, καθώς οι μετεωρολόγοι βλέπουν και τρίτη εισβολή ψύχους τη Δευτέρα! Μπορεί από σήμερα ο υδράργυρος να ανεβαίνει σταδιακά, κάτι που θα γίνει έντονα αισθητό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο η Δευτέρα και η Τρίτη θα μετατραπούν, όπως όλα δείχνουν, σε… 24ωρα βαρυχειμωνιάς, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μανιασμένους βοριάδες έως και 9 μποφόρ και νέες χιονοπτώσεις, οι οποίες πάντως δεν φαίνεται ότι θα φτάσουν αυτή τη φορά μέχρι την Αττική.

Η επερχόμενη επιδείνωση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, αφού τα φαινόμενα (λιγότερο έντονα από αυτά των προηγούμενων ημερών) θα υποχωρήσουν την Τετάρτη και ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται τσουχτερό κρύο, με βουτιά της θερμοκρασίας κατά περίπου 8 βαθμούς Κελσίου, από 15 βαθμούς (μέγιστη) το Σαββατοκύριακο σε 5-7 βαθμούς τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ανάπαυλα

Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει με καταιγίδες από τη βόρεια Ελλάδα και αστραπιαία θα κινηθεί προς τα νότια. Τα χιόνια θα καλύψουν τα ορεινά αλλά και τις χαμηλότερες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και οι βοριάδες θα πνέουν (τη Δευτέρα) με ένταση 7-9 μποφόρ ρίχνοντας τη θερμοκρασία. Την Τρίτη αναμένονται καταιγίδες στα νότια και τα ανατολικά, και πυκνές νιφάδες στα «χαμηλά» της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Μέχρι τότε όμως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα σημειωθεί αισθητή βελτίωση. Ηδη σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες αγγίζουν τους 13-14 βαθμούς Κελσίου, αν και οι ελάχιστες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα (κυρίως απόψε). «Παγωμένη» άλλωστε εξακολουθεί να είναι η Αττική, με τον υδράργυρο θα κυμαίνεται από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Η ΕΜΥ δίνει επίσης πιθανότητα χιονόπτωσης ή χιονόνερου στα ανατολικά και βόρεια του νομού.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -4 έως 7 βαθμούς. Εξάλλου, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές πέφτουν υπό το μηδέν: -9 σε Μακεδονία και Θράκη, -7 σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου! Πάντως ηλιόλουστο θα είναι το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά και η Κυριακή μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...