Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Επέστρεψαν δύο φορές στον τόπο του εγκλήματος

Οι νεαροί Ρουμάνοι μετά τον φόνο του Μένη Κουμανταρέα πήγαν στο στέκι του για καφέ!

Η γνωστή αρχή της εγκληματολογίας ότι «ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος» επιβεβαιώθηκε ακόμη μία φορά απ’ όσα έκαναν μετά τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα οι δράστες. Οι δύο Ρουμάνοι, ο συλληφθείς 26χρονος Στεφάν και ο 29χρονος συνεργός του Κοσμίν Γκαϊτάν που αναζητείται, γύρισαν δύο φορές στη γειτονιά του θύματός τους και μάλιστα κάθισαν προκλητικά να πιουν καφέ στην καφετέρια που ήταν στέκι του άτυχου λογοτέχνη, σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμά του, όπου του αφαίρεσαν τη ζωή!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», λίγες ημέρες έπειτα από το άγριο έγκλημα ο δράστης και ο φερόμενος από την Αστυνομία ως συνεργός του εμφανίστηκαν όχι μία αλλά δύο φορές στην καφετέρια και η στάση που κράτησαν έκανε εντύπωση στους θαμώνες του μαγαζιού, οι οποίοι σχολίαζαν τον τραγικό χαμό του συγγραφέα. Οπως προκύπτει από μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο Ρουμάνοι ζητούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα!

Προκλητικοί

Μάλιστα φέρεται ότι ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί απέναντι σε γνωστούς του δολοφονημένου συγγραφέα και γελούσαν όταν άκουγαν τις αναφορές τους για τις παρέες που διατηρούσε με αλλοδαπούς!

Οπως όλα δείχνουν, ο Στεφάν και ο Κοσμίν Γκαϊτάν, που σύχναζαν σε κακόφημα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, αναζητούσαν τρόπους για να κάνουν «μεγάλη ζωή». Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του 83χρονου Κουμανταρέα διασκέδαζαν σε μπαρ της Κυψέλης σκορπώντας αφειδώς χρήματα!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα χρήματα πιθανώς να ήταν μέρος εκείνων που είχαν αρπάξει από το σπίτι του γνωστού πεζογράφου και προέρχονταν από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.

Μπλόκα

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 29χρονος που αναζητείται έχει κατά πάσα πιθανότητα στην κατοχή του τα 150.000 ευρώ και θεωρούν σίγουρο πως μετά τη σύλληψη του φίλου του, του 26χρονου Στεφάν, θα προσπαθήσει να διαφύγει από τη χώρα. Γι’ αυτό η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει μπλόκα στα σημεία εξόδου από τη χώρα, ώστε να συλληφθεί μόλις επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα.

Ο Στεφάν (αναμένεται να απολογηθεί σήμερα) πίεζε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Κουμανταρέα ζητώντας του χρήματα. Οπως κατέθεσαν γείτονες, συχνά τον περίμενε έξω από το σπίτι του και τουλάχιστον δύο φορές είχαν διαπληκτιστεί έντονα μέσα στο διαμέρισμα. Δύο μήνες πριν δολοφονηθεί, ο 83χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του πως παραλίγο να πέσει θύμα ληστείας από δυο κουκουλοφόρους έξω από το διαμέρισμά του, όμως είχε προλάβει να μπει και να κλείσει την πόρτα! Μάλιστα είχε την εντύπωση ότι ο ένας ήταν ο Στεφάν.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...