Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Η άγνωστη ζωή της «άτακτης» Γουάινχαουζ

Ντοκιμαντέρ για την τραγουδίστρια που συγκλόνισε με τη φωνή της και τον ξαφνικό θάνατό της όλο τον κόσμο.

Ταλέντο, επιτυχία που λίγοι κατάφεραν να κάνουν σε τόσο λίγο χρόνο, μα και τόσο λίγος χρόνος ζωής, το νήμα της οποίας κόπηκε πρόωρα… Οι αδυναμίες της ήταν πολλές, μα ποτέ δεν τις έκρυψε και ας ήξερε πως αυτές θα την κατέστρεφαν αργά ή γρήγορα. Δεν την ένοιαζε όμως και αιτία γι’ αυτό μάλλον ήταν η φωνή της. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί χαρακτήριζαν την Εϊμι Γουάινχαουζ ως τη λευκή ερμηνεύτρια με τη μαύρη φωνή. Η Βρετανίδα ερμηνεύτρια έζησε μια ζωή έντονη με χαρές και λύπες, η οποία τερματίστηκε τραγικά στα 27 της χρόνια, το 2011, προκαλώντας σοκ σαν κι εκείνα που λίγοι διάσημοι έχουν προκαλέσει στους θαυμαστές αλλά και στους «εχθρούς» τους.

Τη διαδρομή αυτής της «φωνής» θα θυμηθούμε μέσα από ντοκιμαντέρ που ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Ασίφ Καπάντια, ο οποίος είναι βραβευμένος με το βραβείο Bafta για το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον διάσημο πιλότο της Φόρμουλα 1 Αϊρτον Σένα. Η ζωή της «άτακτης Εϊμι με όλους τους σταθμούς της αποτυπώνεται ανάγλυφα στην ταινία του Καπάντια. Πριν από τα γυρίσματα ο δημιουργός είχε συναντήσει αρκετές φορές τους γονείς της Γουάινχαουζ, ώστε να είναι βέβαιος αφενός πως έχει τη συγκατάθεσή τους, αφετέρου πως θα έχει τη συνδρομή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όχι μόνο έδωσαν την άδειά τους, αλλά προμήθευσαν τον Καπάντια με υλικό που ελάχιστοι ή κανείς δεν έχει δει μέχρι σήμερα. Ετσι το ντοκιμαντέρ λέγεται πως θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο που θα εντυπωσιάσουν τους θαυμαστές της.

Ο σκηνοθέτης αλλά και ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ, ο Τζέιμς Γκέι Ρις, αναφερόμενοι στην ερμηνεύτρια τόνισαν χαρακτηριστικά: «Το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς της, που πέτυχε να τραβήξει την προσοχή. Εγραψε και τραγούδησε από την καρδιά της και όλοι υποκλίθηκαν στη μαγεία της φωνής και της ερμηνείας της». Ο Καπάντια δεν μασάει τα λόγια του όταν μιλάει για την τόσο πρόωρα χαμένη ερμηνεύτρια. Μπορεί να αναγνωρίζει το ταλέντο της, ωστόσο όλα δείχνουν πως στο ντοκιμαντέρ δεν θα δούμε να παρουσιάζεται μόνο η λαμπερή πλευρά της. Δεν προσπαθεί να κρύψει τα προβληματικά στοιχεία της προσωπικότητάς της. «Η Εϊμι έγινε διάσημη ταχύτατα, αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη διασημότητα. Αρχισε να καταρρέει από την ασφυκτική προσοχή των μέσων ενημέρωσης, τις προβληματικές σχέσεις της, την παγκόσμια επιτυχία της και τον επισφαλή τρόπο ζωής της. Και εμείς ως κοινωνία χαρήκαμε την τεράστια επιτυχία της, αλλά στη συνέχεια σπεύσαμε να κρίνουμε σκληρά τις αδυναμίες της» έχει δηλώσει μιλώντας γι’ αυτήν. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν έχει ακόμη τίτλο, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ των Καννών, που ανοίγει τις πύλες του στις 15 Μαΐου.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...