Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Η Κέρκυρα μας ενώνει, η Ελλάδα μας χρειάζεται»

Η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου αποκαλύπτει τους στόχους που έχει μετά τις εκλογές

Με κεντρικό σύνθημα «Η Κέρκυρα μας ενώνει, η Ελλάδα μας χρειάζεται», η Αντζελα Γκερέκου με τη Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στην ευρεία πλειοψηφία των Κερκυραίων, που θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεν είναι διατεθειμένη να σπρώξει τη χώρα σε περιπέτειες. «Η Κέρκυρα και οι Κερκυραίοι είμαστε κατεξοχήν συνδεδεμένοι με την Ευρώπη» λέει η δημοφιλής υφυπουργός Πολιτισμού.

«Οι δουλειές μας με τον τουρισμό, από τα πεντάστερα συγκροτήματα έως τα δωμάτια σε κάθε χωριό και τα φημισμένα εστιατόριά μας σε κάθε γωνιά του νησιού. Η μουσική μας και τα γράμματά μας. Ο πολιτισμός και τα έθιμά μας. Και το γεγονός ότι είμαστε οι γείτονες της Ευρώπης, η πύλη της Ελλάδας από την Ευρώπη».

Αγροτική παραγωγή & τουρισμός

«Αν δεν νοείται Ελλάδα μακριά από την Ευρώπη και έξω από το ευρώ, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τότε οποιαδήποτε πιθανότητα ή σκέψη ανακοπής και αμφισβήτησης της σχέσης αυτής που μας οδηγεί μπροστά, σε μια χώρα κανονική και αισιόδοξη, είναι για την Κέρκυρα απαράδεκτη» σημειώνει η κυρία Γκερέκου.

Στόχος της Αντζελας Γκερέκου στην ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο είναι η ανάδειξη αναπτυξιακών δράσεων στην Κέρκυρα και στο Ιόνιο, που προβλέπουν τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού και του πολιτισμού. «Οραμά μου είναι η δημιουργία συνεργατικών δικτύων σε καθέναν από τους βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους της Κέρκυρας και του Ιονίου και κατόπιν ο συντονισμός αυτών των δικτύων, έτσι ώστε να λειτουργούν μέσα σε ένα ενιαίο και επωφελές για όλους στρατηγικό πλαίσιο. Να τους δίνει θετική προοπτική ανεξάρτητα από το τι θα επιτυγχάνεται σε εθνικό επίπεδο. Και αυτό να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε η Κερκυραία υφυπουργός.

Οπως τονίζει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας που έχει συνεργαστεί στενά με την κυρία Γκερέκου, «το έργο που η Αντζελα έχει καταφέρει στα δύο χρόνια της σε κυβερνητική θέση στον τουρισμό και τον πολιτισμό και στα συνολικά δέκα χρόνια που εκπροσωπεί την Κέρκυρα στη Βουλή δείχνει ότι έχει την ικανότητα, το πείσμα και την αντοχή να κάνει τους στόχους της πράξη».

Βουβός θρήνος για την απώλεια του πατέρα της


dghjedghjgh

Εφυγε σχεδόν μέσα από τα χέρια της αφήνοντάς τη συντετριμμένη… Δύσκολες στιγμές περνά η Αντζελα Γκερέκου, η οποία έχασε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου τον αγαπημένο πατέρα της. Ο 85χρονος Γιάννης Γκερέκος άφησε την τελευταία πνοή του από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της υποψήφιας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Κέρκυρας, όπου ανάρρωνε ύστερα από χειρουργική επέμβαση.

«Πριν από δύο μήνες ο μπαμπάς της Αντζελας υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βαλβίδας σε νοσοκομείο της Αθήνας και όλα έδειχναν ότι η εγχείρηση είχε στεφθεί με επιτυχία. Μετά την επέμβαση ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα και η ανάρρωσή του πήγαινε από το καλό στο καλύτερο, αλλά -δυστυχώς- τελικά η καρδιά του τον πρόδωσε. Οπως είναι φυσικό, η απώλειά του έχει συγκλονίσει τα οικεία του πρόσωπα» λέει στην «Espresso» άτομο από το περιβάλλον του εκλιπόντος, ενώ συμπληρώνει πως η Αντζελα Γκερέκου βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. «Ο πατέρας της “έφυγε” σχεδόν μέσα από τα χέρια της και θέλει να θρηνήσει τον χαμό του όπως εκείνη το επιθυμεί, αλλά ο θάνατός του την βρήκε μες στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα. Ωστόσο έχει σφίξει τα δόντια της και δίνει την εκλογική της μάχη».

Η υποψήφια βουλευτής της Κέρκυρας και τέως υφυπουργός Πολιτισμού μία μέρα μετά την κηδεία του πατέρα της (έγινε την Κυριακή στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Κοντόκαλι της Κέρκυρας, όπου είναι η γενέτειρά τους) δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook μία μελαγχολική φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται ντυμένη στα μαύρα με το ακόλουθο κείμενο: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους όσοι συμπαραστάθηκαν σε μένα και στην οικογένειά μου για την απώλεια του πολυαγαπημένου μου πατέρα».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....