Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

«Υπεύθυνες λύσεις, όχι παροχολογία»

Η υποψήφια της Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει το εκλογικό της μήνυμα

Να επιλέξουν τις υπεύθυνες λύσεις και όχι «την παροχολογία που θα μας βάλει σε περιπέτειες» ζητεί από τους πολίτες η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη καλώντας τους να αποφασίσουν «την ασφαλή πορεία της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή». Η Ελλάδα, όπως λέει, «έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της» και εκφράζει την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα.

– Τι θα λέγατε σήμερα σε μια μητέρα που καλείται να αντεπεξέλθει στην κρίση;
Ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυδιάστατος, γεγονός που καθιστά την καθημερινότητά της δύσκολη. Κι όταν μια γυναίκα είναι μάνα που στα χρόνια της κρίσης αναγκάζεται να δουλεύει όλη μέρα για να τα φέρει βόλτα, η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο. Εκείνο που θα τους έλεγα είναι να μην το βάζουν κάτω. Η χώρα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την έξοδο από το τούνελ της κρίσης. Τις καλώ να πάρουν θέση στις προσεχείς εκλογές και να επιλέξουν τον ασφαλή δρόμο της ανόρθωσης, παρά τον ουτοπικό δρόμο των ανέξοδων υποσχέσεων.

Σε τι χώρα θα θέλατε να μεγαλώσουν τα εγγόνια σας;
Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και σταθερή ανάπτυξη για να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μας στην πατρίδα τους. Σε μία χώρα όπου οι ιδεοληψίες και νοοτροπίες του παρελθόντος θα έχουν εξαλειφθεί και όπου η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, από απλό σύνθημα, θα αποτελούν στοιχείο της καθημερινότητάς μας.

– Τι έχετε να πείτε στους γονείς που σπουδάζουν τα παιδιά τους με θυσίες και μετά αυτά δεν βρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα και αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό;
Δυστυχώς, λόγω της κρίσης χάνουμε τα καλύτερα μυαλά της χώρας. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη μάστιγα σήμερα, να βλέπεις νέους με πτυχία, ικανότητες και δεξιότητες να αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Θα ήθελα να πω στους γονείς που αποχωρίζονται τα παιδιά τους ότι καταλαβαίνω πολύ καλά τον πόνο και την αγωνία τους. Γιατί, κακά τα ψέματα, κανείς δεν εγγυάται ότι στο εξωτερικό τούς περιμένει μια άνετη και εύκολη ζωή. Γι’ αυτό προσπαθούμε να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα για να γυρίσουν τα παιδιά πίσω. Η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη θητεία της, εξαιτίας του εκλογικού εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως έχει ένα σαφές και κοστολογημένο πλάνο για τη μείωση των φόρων στα εισοδήματα και τα ακίνητα, και για την προσέλκυση επενδύσεων. Γι’ αυτό καλώ τους γονείς την Κυριακή να επιλέξουν τις υπεύθυνες λύσεις, όχι την παροχολογία που θα μας βάλει σε περιπέτειες. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και καλώ τους πολίτες να αποφασίσουν την ασφαλή πορεία της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή.

– Οι υποχρεώσεις ενός στελέχους πρώτης γραμμής σάς αφήνουν χρόνο για την οικογένεια;
Η πολιτική καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο μου, όμως δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Αλλωστε τη θεωρώ σημαντικό λειτούργημα. Στην πολιτική έχεις τη δυνατότητα να καλυτερεύεις την καθημερινότητα των συνανθρώπων σου, να αλλάζεις τη ζωή τους. Στον ελεύθερο χρόνο μου προτεραιότητά μου είναι τα παιδιά μου και κυρίως τα εγγόνια μου, στα οποία επιτρέπω να κάνουν τα πάντα!
Τα κακομαθαίνω και οι γονείς τους δικαίως φωνάζουν, αλλά είμαι παραδοσιακή γιαγιά και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Βεβαίως αφιερώνω χρόνο και στον σύζυγό μου. Συχνά πηγαίνουμε σινεμά ή συναντούμε καλούς φίλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...