Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

7 μυστικά σε ένα άρωμα

Εξυπνες συμβουλές για τη σωστή ποσότητα αλλά και τη διάρκειά του!

«Αναγγέλλει» την είσοδό μας στον χώρο, αφήνει τα ίχνη μας ακόμη και μετά την έξοδό μας από αυτόν και μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να μαρτυρήσει πολλά για την προσωπικότητά μας σε κάποιον άγνωστο. Η επιλογή του σωστού αρώματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της εμφάνισής μας, ωστόσο δεν αρκεί. Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να γνωρίζει κανείς όλα τα μυστικά για τη σωστή εφαρμογή και χρήση του.

1 Το άρωμα που μυρίζω στο tester του καταστήματος είναι το ίδιο με αυτό που αγοράζω;
Απολύτως. Το concept είναι η εταιρία να δώσει στους υποψήφιους αγοραστές της να καταλάβουν πώς μυρίζει το άρωμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ανοιχτό μπουκάλι που υπάρχει στο κατάστημα μπορεί να έχει επηρεαστεί από τη ζέστη και το φως, τα οποία μπορεί να αλλοιώσουν ελαφρά το άρωμα.

2 Γιατί ένα άρωμα στην αρχή μυρίζει ωραία πάνω μου και αργότερα όχι;
Πολλά αρώματα εμπεριέχουν νότες, όπως το κίτρο, οι οποίες εξατμίζονται γρήγορα, αφήνοντας τις υπόλοιπες, δηλαδή τις μεσαίες νότες και τις νότες βάσης να κυριαρχήσουν. Ο λόγος είναι απλός: είναι πιο βαριές και άρα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Θα πρέπει επομένως να σιγουρευτεί κάποιος ότι του αρέσουν όλα τα στάδια του «ταξιδιού» ενός αρώματος προτού το αγοράσει.

3 Μπορώ να φορέσω παραπάνω από ένα άρωμα κάθε φορά;
Ο συνδυασμός αρωμάτων αποτελεί το νέο μεγάλο trend. Στη Μέση Ανατολή άνδρες και γυναίκες φοράνε ακόμη και επτά διαφορετικά αρώματα ταυτόχρονα, ώστε να δημιουργήσουν ένα εντελώς μοναδικό, προσωπικό άρωμα. Σε μια περιοχή όπου το ντύσιμο των ανθρώπων υπαγορεύεται λίγο ως πολύ από τα ήθη και τα έθιμά τους, αυτό αποτελεί έναν άκρως αποτελεσματικό τρόπο αυτοέκφρασης. Για τον δυτικό κόσμο ιδανικός θεωρείται ο συνδυασμός δύο αρωμάτων που ανήκουν στην ίδια «οικογένεια». Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τον συνδυασμό που σας ικανοποιεί.

4 Μου αρέσει το άρωμα που φοράει ένας φίλος μου. Γιατί δεν μυρίζει εξίσου ωραία πάνω μου;
Η μυρωδιά της επιδερμίδας κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική, καθώς επηρεάζεται από ορμόνες, από τυχόν φάρμακα που παίρνει, από το φαγητό που τρώει και πολλούς άλλους παράγοντες. Ακόμη και η λήψη μιας βιταμίνης ή ενός συμπληρώματος διατροφής μπορεί να επηρεάσει τη μυρωδιά ενός αρώματος στο δέρμα. Ούτε όμως οι ειδικοί είναι σε θέση να προβλέψουν πώς θα αλλοιωθεί η μυρωδιά του. Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι όσο πιο πλούσιες, έντονες νότες περιέχει ένα άρωμα -όπως οι ξυλώδεις- τόσο λιγότερο αλλάζει η μυρωδιά του από δέρμα σε δέρμα, σε σχέση με τις πιο λουλουδάτες νότες. Ποτέ, μα ποτέ όμως μην αγοράσετε άρωμα που δεν έχετε δοκιμάσει πάνω σας.

5 Τι μπορώ να κάνω αν βάλω περισσότερο άρωμα από όσο θα ήθελα;
Αρχικά πλυθείτε με σαπούνι και νερό και εν συνεχεία αφαιρέστε όσο άρωμα έχει μείνει με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με χυμό λεμονιού. Η οξύτητά του διασπά αποτελεσματικά τα έλαια των αρωμάτων.

6 Κάνει να φοράω άρωμα στον ήλιο;
Σαφέστατα όχι. Με εξαίρεση τα αρώματα που διαφημίζονται ως «ασφαλή» για έκθεση στον ήλιο, υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να αποφεύγουμε να βάζουμε άρωμα όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα. Ο σημαντικότερος είναι τα ψωραλένια, τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των αρωμάτων και τα οποία υπερδιεγείρουν τα μελανινοκύτταρα οδηγώντας στον σχηματισμό καφέ κηλίδων. Η λύση για να περάσει κανείς τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς τον φόβο του ήλιου είναι αντί για το σώμα να ψεκάζει τα ρούχα του με άρωμα.

7 Βρήκα ένα παλιό μπουκάλι άρωμα. Πειράζει να το χρησιμοποιήσω;
Αν το άρωμα είναι λιγότερο από δύο ετών, τότε πιθανότατα είναι μια χαρά, ιδιαίτερα αν δεν έχει ανοιχτεί. Δοκιμάστε το αρχικά σε ένα χαρτομάντιλο. Αν σας μυρίσει κάπως παράξενα, τότε η ζέστη και η οξείδωση μπορεί να έχουν διασπάσει τα μόριά του. 

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...