Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Ο Ελληνας μπαρμπέρης που κουρεύει τους…. Γερμανούς

Ο 26χρονος Αλεξ ζει στη Φρανκφούρτη και έχει barbershop με άρωμα παλιάς Αθήνας

Μακριά μαλλιά, κολλημένα προς τα πίσω με «σκληρή» μπριγιαντίνη, πυκνή γενειάδα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, μπόλικα τατουάζ στα χέρια και αλυσίδες που κρέμονται από τη ζώνη του παντελονιού. Οχι, δεν πρόκειται για κάποιον σκληροπυρηνικό ροκά που ετοιμάζεται να καβαλήσει τη μηχανή του, αλλά για τον νεαρό Αλεξ Βέλιο, τον ελληνικής καταγωγής μπαρμπέρη που ζει στη Φρανκφούρτη και έχει ξεχωρίσει και αναδειχτεί χάρη στον τρόπο που χειρίζεται τα εργαλεία κομμωτικής του και στο εκπληκτικής αισθητικής vintage barber shop που διατηρεί.

Τα παιδικά χρόνια


2 19

Γεννημένος στη Φρανκφούρτη, ο 26χρονος Αλεξ γνώρισε και αγάπησε τα ψαλίδια και τις χτένες από τα πρώτα παιδικά χρόνια του, όταν συνήθιζε, όπως λέει ο ίδιος στην «Espresso», να πηγαίνει βόλτες με τον παππού του σε μερικά από τα καλύτερα κουρεία της εποχής. Οι εικόνες εκείνων των χρόνων ρίζωσαν βαθιά στην καρδιά και στο μυαλό του και όσο περνούσαν τα χρόνια ονειρευόταν ότι κάποια μέρα θα άνοιγε το δικό του μπαρμπέρικο. Πριν από περίπου έξι μήνες έβαλε το σχέδιό του σε εφαρμογή, έκανε το μεγάλο βήμα και δημιούργησε το Toretto, ένα vintage μπαρμπέρικο με άρωμα παλιάς Αθήνας, το οποίο σύντομα έγινε talk of the town στα νεανικά και όχι μόνο στέκια της γερμανικής πόλης.

1669858 597762283680243 1793262726999696780 o

Μιλώντας στην «Espresso» για το μαγαζί του και για το ιδιαίτερο στιλ που έχει υιοθετήσει, αποποιείται τον τίτλο του κομμωτή, δηλώνει μπαρμπέρης και εξομολογείται ότι στόχος του είναι να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο! «Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που με πήγε ο παππούς μου σε μπαρμπέρικο. Από εκείνη τη μέρα το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να φτιάξω κι εγώ ένα τέτοιο μαγαζί. Τελικά πριν από έξι μήνες άνοιξα το Toretto, επειδή ήθελα επιτέλους να ζήσω το όνειρό μου και να είμαι ο εαυτός μου. Το Toretto είναι μπαρμπέρικο σε στιλ παλιάς εποχής και γι’ αυτό οι άντρες νιώθουν πιο άνετα μέσα σε αυτό».

8 6

Οταν του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τις διαφορές που έχουν τα κοινά κομμωτήρια με τα μπαρμπέρικα, ο 26χρονος Ελληνογερμανός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα είναι απλά. Τα μπαρμπέρικα είναι για τους άντρες και τα κομμωτήρια για τις γυναίκες! Για μένα τα τρία καθαρά αντρικά επαγγέλματα είναι ο ράφτης, ο γιατρός και ο μπαρμπέρης. Μέσα στο μπαρμπέρικο μαθαίνεις πολλά, όπως να φέρεσαι σωστά στους μεγαλύτερους, να μιλάς και να συζητάς σαν άντρας, χωρίς να υπάρχουν γυναίκες τριγύρω. Οι πελάτες μου με εμπιστεύονται γιατί ξέρουν ότι κάθε φορά που κουρεύω δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Ξέρουν πως από εδώ θα φύγουν με το καλύτερο κούρεμα που μπορώ να τους δώσω, γιατί εγώ δουλεύω μόνο με κλασικά αντρικά κουρέματα, τα οποία δεν έχουν φύγει ποτέ από τη μόδα».

Το μέλλον

Συζητώντας για τους επόμενους στόχους και τις φιλοδοξίες του, ο ιδιοκτήτης του γερμανικού μπαρμπέρικου Αλεξ Βέλιος τονίζει πως δεν επιζητεί το χρήμα αλλά να έχει γύρω του χαρά, αγάπη και υγεία: «Τι να τα κάνεις όλα τα λεφτά του κόσμου αν δεν μπορείς να τα μοιραστείς με άτομα που σε αγαπάνε; Εχω μια καλή ζωή δίπλα στην οικογένεια και στους φίλους μου και δεν μου λείπει τίποτε. Αυτό που θα ήθελα πραγματικά είναι να είχα την ευκαιρία να κάτσω σε ένα μπαλκόνι με τον παππού μου, να πιούμε έναν ελληνικό καφέ και να με συμβουλέψει για όλα όσα κάνω στη ζωή μου».

3 19

Ανδρέας Αξιώτης

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...