Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οπισθεν από Στουρνάρα

Υποχώρησε και αποδέχτηκε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για το χαράτσι και την ανεργία.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, λίγα λεπτά πριν από την ψήφισή του αργά χθες το βράδυ, προσθέτονταν και αφαιρούνταν τροπολογίες στο πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου κατά τους δανειστές μας θεωρούταν προαπαιτούμενο προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η σημαντικότερη από αυτές ήταν αυτή που πέρασε κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται η εξαίρεση από το χαράτσι στα ακίνητα και προς άλλες κατηγορίες πολιτών. Οπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που αναγκάστηκε να συναινέσει με τη νέα τροπολογία, τα πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια θα πληρώνουν το τέλος για την κύρια κατοικία τους σε περισσότερες δόσεις ή μειωμένο ή θα απαλλαγούν εντελώς από αυτό. Στόχος της ρύθμισης είναι «τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του τέλους, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά» όπως είπε. Τα κριτήρια και η διαδικασία για την ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα εξειδικευτούν και θα δημοσιευθούν σύντομα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεκτό έκανε επίσης το υπουργείο Οικονομικών και το ένα από τα δύο άρθρα της τροπολογίας που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία. Το άρθρο που έγινε δεκτό προβλέπει την εκτέλεση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για ανέργους. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε όμως πως δεν μπορεί να κάνει επί του παρόντος δεκτό το δεύτερο άρθρο, που προβλέπει την υπαγωγή ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε ρύθμιση, βάσει της οποίας οι επιχειρήσεις αυτές θα καταβάλλουν μειωμένες κατά 10% εργοδοτικές εισφορές. Δεσμεύτηκε πάντως να το επανεξετάσει όταν βελτιωθούν οι δείκτες του πρωτογενούς πλεονάσματος. Παράλληλα, έγινε αποδεκτή τροπολογία την οποία είχαν εισηγηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, για την τακτοποίηση της μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις εφορίες σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα είναι η τελευταία που θα δει η χώρα. Τουτέστιν, όσοι πιστοί… προσέλθετε. Νωρίτερα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στην αίθουσα της Ολομέλειας μεταξύ του κ. Στουρνάρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέραν αυτής του πολυνομοσχεδίου και ότι αν δεν ψηφιζόταν, η Ελλάδα θα έβγαινε από την ευρωζώνη. «Προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων, το νομοσχέδιο δεν έχει νέα μέτρα, τα οποία είχαν κάποιοι προαναγγείλει με τυμπανοκρουσίες» είπε.

Απαντώντας ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι δεν γνωρίζει όχι μόνο σε ποια χώρα ζει, αλλά και σε ποιον πλανήτη, προσθέτοντας πως για μία ακόμη φορά παρέθεσε εκθέσεις ιδεών. Νωρίς την Κυριακή η αξιωματική αντιπολίτευση είχε υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...