Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Αγριο ξύλο από τον κασκαντέρ του Τσακ Νόρις!

Γιατί ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς γρονθοκόπησε και έριξε αναίσθητο τον Χριστόδουλο Ξηρό μέσα στη φυλακή

Του τα είχε… φυλαγμένα του Χριστόδουλου Ξηρού ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς και θυμήθηκε τον καιρό που ντουμπλάριζε στις επικίνδυνες σκηνές τον διάσημο ηθοποιό Τσακ Νόρις! Λίγο μετά το τέλος του επισκεπτηρίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού τον ξυλοκόπησε αλύπητα μέσα στην αίθουσα με τα τηλέφωνα, σωριάζοντάς τον αναίσθητο!

Αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις από τους διαλόγους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ότι είχαν αποφασίσει την «απόλυσή» του, αλλά και η συνήθειά του να δίνει συχνά τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Μάλιστα, η επίθεση εναντίον του φέρεται ότι εκδηλώθηκε τη στιγμή που ο Ξηρός διατυμπάνιζε πως επρόκειτο να δώσει άλλη μία συνέντευξη!

Μόλις το άκουσε ο πρώην κασκαντέρ, σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του για το παρελθόν του και τη στάση που είχε κρατήσει κατά τη διάρκεια των ανακρίσεών του στην Αντιτρομοκρατική, το καλοκαίρι του 2002, κατηγορώντας τον ότι είχε αποκαλύψει τα πάντα για τη 17Ν βοηθώντας στην εξάρθρωσή της.

Τα αίματα άναψαν και ο βαρυποινίτης από την Καλαμάτα, που είναι γνώστης πολεμικών τεχνών, επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις στον Ξηρό, τον οποίο γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Το κάτω χείλος του άλλοτε πιστολέρο και επίδοξου… κατεδαφιστή των φυλακών Κορυδαλλού σκίστηκε και ο ίδιος έπεσε λιπόθυμος! Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι κρατούμενοι προσπαθούσαν με κόπο να συγκρατήσουν τον Βασίλη Βαρελά, ο οποίος πάσχει από βαριάς μορφής καρκίνο στον λάρυγγα και μιλά με λαρυγγόφωνο. Αμέσως επενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μετέφεραν τον Ξηρό στο ιατρείο της φυλακής τύπου Γ’, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Ατύχημα»

Οταν συνήλθε, αρνήθηκε να εξηγήσει στους σωφρονιστικούς, που άρχισαν να τον ρωτούν για το περιστατικό, τι συνέβη: «Επεσα από τα σκαλιά και χτύπησα στον τοίχο!» φέρεται ότι απάντησε ο Ξηρός που πρόσθεσε ότι δεν χρειαζόταν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, όπως του πρότειναν οι σωφρονιστικοί.

Ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε με τον πελάτη του, ο οποίος έκανε λόγο για «προσωπικές διαφορές που δεν έχουν σχέση με την προσπάθειά του να δραστηριοποιηθεί ξανά στο αντάρτικο πόλεων».

Ο Βασίλης Βαρελάς, πάλαι ποτέ κασκαντέρ του Χόλιγουντ με θητεία δίπλα στον διάσημο Τσακ Νόρις, κατηγορείται για βαριά αδικήματα και κυρίως για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών μαζί με τον πατέρα του, με τον οποίο είχε διαφορές.

Ακόμη και όταν ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας, ο βαρυποινίτης τηλεφωνούσε σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην Καλαμάτα και τους εκβίαζε, απαιτώντας να του πληρώνουν χαράτσι προκειμένου να εξασφαλίσουν την «προστασία» των καταστημάτων τους.

req2rq34rw4 3
Οι διάλογοι θανάτου της Αγγελικής για την «απόλυση» του τρομοκράτη

Η Αγγελική -και όχι ο Χριστόδουλος Ξηρός- φαίνεται πως ήταν τελικά το «μεγάλο αφεντικό» στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» για την απελευθέρωση των φυλακισμένων Πυρήνων από τις φυλακές Κορυδαλλού! Η 23χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί, επέβλεπε αδιάκοπα τον παλαίμαχο τρομοκράτη και όσα ετοίμαζε. Από τα κωδικοποιημένα μηνύματα που αντάλλασσε με κάρτες sim μετους κρατούμενους συντρόφους της προκύπτει πως ο Ξηρός είχε… ημερομηνία λήξης, καθώς οι Πυρήνες σκόπευαν να τον δολοφονήσουν μετά την απόδραση, να τον τσιμεντώσουν και να τον πετάξουν στη θάλασσα!

«Νίκο (σ.σ.: ψευδώνυμο του Ξηρού), εάν ποτέ αυτά τα σημειώματα πέσουν στα χέρια σου, στ’ αρχ… μας, θα σε γ… όταν βγούμε» έλεγε το υστερόγραφο στο σημείωμα που είχαν γράψει οι φυλακισμένοι στην Αγγελική και το οποίο αναφέρεται στην «απόλυση» του Ξηρού, συνθέτοντας ευθεία απειλή για τον «Μανώλη» της 17Ν.

Οι σχέσεις του Ξηρού με τους Πυρήνες είχαν διαταραχτεί μετά τις αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και τη ΔΟΥ Κορυδαλλού, όπου οι βόμβες που είχε φτιάξει ο «πολύπειρος» τρομοκράτης δεν είχαν εκραγεί. Ενα από τα ηγετικά πρόσωπα των Πυρήνων έγραφε προς την Αγγελική: «Είναι βλάκας, θα τον σκίσω! Πάλι απέτυχε… Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι!»

Φαίνεται μάλιστα πως οι Πυρήνες δεν ξέχασαν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε «δώσει» ολόκληρη τη 17Ν, και για τον λόγο αυτό τον χαρακτηρίζουν «ρουφιάνο»! Για τη συνεργασία που είχε με τον Ξηρό φαίνεται πως αντιδρούσε κι η ίδια η Αγγελική, η οποία έγραφε σε σημείωμά της προς τους συντρόφους: «Εύχομαι να ξέρετε ότι αυτό που κάνω, να τον ανέχομαι (σ.σ.: τον Ξηρό), είναι δύσκολο. Μόλις τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι».

Η απάντηση που είχε λάβει είναι ενδεικτική των προθέσεων: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες άλλοι άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά να τον κανονίσουν, τον σκατόψυχο, και να τον πέταγαν μέσα σε ένα ρέμα»!

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...