Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Επιδείνωση από σήμερα με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, αλλά κανονικές θερμοκρασίες

Την ώρα που ο υδράργυρος προσαρμόζεται σταδιακά από σήμερα στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και οι βοριάδες αντικαθιστούν τους νότιους ανέμους των προηγούμενων ημερών, ο ουρανός ετοιμάζεται να «κατεβάσει» μπόλικο νερό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας (με εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα) αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ημέρες! Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προβλέποντας για σήμερα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1.200 μέτρα), της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 900 μ.) αλλά και στις ημιορεινές περιοχές (500 – 600 μ.) της Ηπείρου. Αλλωστε, λευκές νιφάδες αναμένονται σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία θα πέφτουν πολύ πιο πυκνά (από υψόμετρο 400 μέτρων).

4fw35tye5t 3
«Η νέα επιδείνωση έρχεται από τα δυτικά της χώρας, με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς, αλλά θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα, στους 12-13 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη. Αυτό το σκηνικό πάντως θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα επιστρέψουν οι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα ανέβει -ιδίως- στα νότια και τα ανατολικά» λέει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

4fw35tye5t 4
Βροχερό σκηνικό θα υπάρχει σήμερα και στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 14-15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει 5-11 βαθμούς, αναμένονται καταιγίδες το απόγευμα και το βράδυ – πιο ισχυρές στα ανατολικά. Σημειώνεται ότι ο καιρός ήταν άστατος καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και την Παρασκευή.

4fw35tye5t 1
Αλλωστε εικόνες καταστροφής ήρθαν από το Κατάκολο Ηλείας, όπου ανεμοστρόβιλος έκανε δυναμικό πέρασμα παρασύροντας ακόμα και στέγες, βάρκες και ιστιοφόρα!

Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής συνολικά 160 επιβάτες αεροπλάνου που είχε απογειωθεί (στις 19.30) από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό πτήσης το «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης έζησαν στιγμές αγωνίας. Οταν το αεροπλάνο έφθασε πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης, οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεπαν την προσγείωση. Επειτα από τρεις άκαρπες προσπάθειες, ο πιλότος επιχείρησε και τέταρτη, κατά την οποία το αεροπλάνο προσγειώθηκε, όμως οι αναταράξεις ήταν τόσο έντονες που οι επιβάτες παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι! Είναι ενδεικτικό ότι μόλις «πάτησαν» στο έδαφος αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ άλλοι σε χειροκροτήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...