Μετακομίσεις εντός Βουλής

Η εγκατάσταση του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού και ο κόκκινος πίνακας που έβαλε. Δύο γραφεία ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς

Τις πρώτες χωροταξικές αλλαγές έφερε στο κτίριο του Kοινοβουλίου το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, με τον Αλέξη Τσίπρα να μετακινείται στο γραφείο του πρωθυπουργού που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο, αριστερά της εισόδου των υπουργών, και τον Αντώνη Σαμαρά να μετακινείται στο γραφείο που μέχρι πρότινος είχε ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης στο ισόγειο του Μεγάρου.

Ο νέος πρωθυπουργός διακόσμησε το γραφείο του με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πίνακα που συνηθίζαμε να βλέπουμε και στο γραφείο που κατείχε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τον πίνακα «Ατέρμονα Πεδία – Σειρά Λευκάδας»του 1979 και βρίσκεται ήδη τοποθετημένος στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Το έργο που κοσμεί το νέο πρωθυπουργικό γραφείο είναι του ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έναν πίνακα του ίδιου καλλιτέχνη είχε επιλέξει και ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Από πολύ νωρίς χθες το πρωί άρχισε η μεταφορά επίπλων, πινάκων και των προσωπικών αντικειμένων των δύο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «εκπλήξεις» για την αλλαγή φρουράς ήταν ανάλογες με αυτές της… μη υποδοχής. Ο υπολογιστής του πρώην πρωθυπουργού ήταν εντελώς άδειος, όπως και τα συρτάρια των γραφείων.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα

Αλλά και από την πλευρά συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται πως ούτε εκείνοι παρέλαβαν πρωτόκολλο του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς ζήτησε να του παραχωρηθεί και δεύτερο γραφείο, υπό την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο το συγκεκριμένο αίτημα φαίνεται ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε το συγκεκριμένο αίτημα από τη Συγγρού δεν έχει γίνει γνωστός και δεν έχει διευκρινιστεί αν για πρακτικούς λόγους απαιτείται διπλάσιος χώρος για τα πράγματα του προέδρου της Ν.Δ. Οι συνεργάτες του θεωρούν πάντως ότι ο κ. Σαμαράς δικαιούται και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ιδιότητα που θα έχει πάντοτε στο ενεργητικό του.
Στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών λοιπόν που κάνει στα γραφεία της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «θύματα» έπεσαν και άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η χωροταξική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε εκτόπισε τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου από τα γραφεία τους, αφού χθες το μεσημέρι βγήκαν ακόμα και τα ονόματα από τις ταμπέλες, έξω από τις πόρτες των γραφείων. Στα γραφεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού δεν υπάρχει πλέον τίποτα, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί πως θα αξιοποιηθούν.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ