Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Adieu στον διεθνούς φήμης Ελληνα τραγουδιστή

Και ηχηρές απουσίες από την κηδεία τού Ντέμη Ρούσσου χθες στο Α’ Νεκροταφείο

«Good bye, my friend, good bye» -όπως έγραφε και το στεφάνι της Νάνας Μούσχουρη- είπαν χτες στον Ντέμη Ρούσσο οι στενοί συγγενείς και φίλοι του. Η σύζυγός του Αν-Μαρί, η κόρη του Εμιλι, ο γιος του Κύριλλος, τα εγγόνια του, ο αδερφός του Κώστας Ρούσσος αλλά και αρκετοί Ελληνες και ξένοι θαυμαστές του σπουδαίου ερμηνευτή βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.
4rw3546t5etye 1Ο Ντέμης Ρούσσος, ο καλλιτέχνης που διέπρεψε εκτός συνόρων, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 69 ετών αφήνοντας πίσω του μια σειρά από μεγάλα σουξέ («Forever and ever», «My Friend The Wind», «Good Bye, My Love, Good Bye» και βέβαια το περίφημο «Ντρίγκι ντρίγκι, μάνα μου»), τα οποία έχουν πουλήσει παγκοσμίως εκατομμύρια αντίτυπα. Ωστόσο στο… adieu του διεθνούς φήμης Ελληνα τραγουδιστή και μεγάλου σταρ μιας ολόκληρης εποχής ήταν ηχηρές οι απουσίες των συναδέλφων του από τη χώρα μας.4rw3546t5etye 4

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη χώρα μας την ίδια περίοδο που εκείνος μεσουρανούσε στο εξωτερικό, όχι μόνο δεν έδωσαν το «παρών», αλλά ούτε στεφάνι δεν έστειλαν. Το γεγονός σχολιάστηκε από πολλούς παρευρισκομένους, ενώ ο γνωστός ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος μιλώντας για τον αείμνηστο καλλιτέχνη άφησε μπηχτές τονίζοντας: «Ο Ντέμης ήταν ένας μεγάλος, αληθινός σταρ και καμία σχέση δεν έχουν μαζί του οι εγχώριοι αστέρες και celebrities…»

Ο ίδιος και ο Πασχάλης (ήρθε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αλίκη και ήταν από τους ελάχιστους παρόντες τραγουδιστές της ίδιας καλλιτεχνικής γενιάς με αυτήν του Ντέμη Ρούσσου) δήλωσαν με έμφαση ότι «ο Ρούσσος δόξασε την Ελλάδα στο εξωτερικό, ενώ η πατρίδα του δεν τον τίμησε όσο του άξιζε»… Πάντως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η Νάνα Μούσχουρη, οι δύο επίσης διεθνούς φήμης συνάδελφοι του εκλιπόντος, μπορεί να μην ήταν εκεί, έστειλαν όμως το στεφάνι τους. Λίγο μετά την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας έκαναν την εμφάνισή τους ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και ο Νίκος Αλιάγας.

«Ο Ντέμης επιστρέφει στη γη των προγόνων του. Είναι καθήκον μας να τιμήσουμε τον φίλο, τον Ελληνα, τον καλλιτέχνη που δεν προσποιήθηκε για να κάνει καριέρα» είπε ο Νίκος Αλιάγας. Η παρουσία των δύο αντρών κινητοποίησε τους φωτογράφους, σε σημείο που κάποιοι ενοχλήθηκαν. Ανάμεσά τους και η γνωστή Ματούλα, η οποία προσπάθησε να επιβάλει την τάξη.

4rw3546t5etye 3Από τους εν ζωή συναδέλφους του Ντέμη Ρούσσου την εποχή που μεσουρανούσε στα συγκροτήματα ήταν παρών στην κηδεία ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. Ο ντραμίστας των Ιdols, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κρις Κινγκ (τραγουδίστρια του θρυλικού συγκροτήματος Νοστράδαμος) και τον γιο τους Ανδρέα Κωνσταντινίδη, τον νεαρό τραγουδιστή που γνωρίσαμε από το «Fame Story», ήταν πραγματικά συντετριμμένος από την απώλεια του παλιού, καλού φίλου και συνεργάτη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στεφάνια απουσίαζε αυτό του νέου υπουργού Πολιτισμού. Στεφάνια απέστειλαν επίσης οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Αιγύπτου. Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας παρόντες ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ενώ από τον καλλιτεχνικό χώρο είδαμε τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Κώστα Καράλη, την παλιά τραγουδίστρια του μοντέρνου τραγουδιού Μαρίνα, τη Μαρίζα Κωχ, τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Τζόνι Βαβούρα.

Το λάθος με το στεφάνι του Μεϊμαράκη

Αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας της εμφάνισης ενός στεφανιού που έφερε την υπογραφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής. Σε ανακοίνωση που απέστειλε αμέσως το γραφείο Τύπου της Βουλής διευκρινιζόταν:

«Σας ενημερώνουμε ότι στην κηδεία του Ντέμη Ρούσσου κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ο εργολάβος του γραφείου τελετών με δική του πρωτοβουλία, αδικαιολογήτως, άλλαξε την κορδέλα και ανέγραψε ως πρόεδρο Βουλής την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατόπιν επικοινωνίας μαζί του αναγνώρισε το λάθος του και προέβη σε αλλαγή του ονόματος στην κορδέλα κατά τη διάρκεια της τελετής. Τονίζουμε ότι για το περιστατικό ουδεμία γνώση και ως εκ τούτου ευθύνη φέρει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Αλκίνοος Μπουνιάς
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...