Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Ο υπ. Οικονομικών τώρα & σε κοκτέιλ

Κοκτέιλ Βαρου-φάνκι-s στα Λαδάδικα

Το γκρουπ στο facebook με το τίτλο V for Varoufakis που έφτιαξαν οι υποστηρικτές του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, αφού η παρουσία του νέου υπουργού Οικονομικών -ο οποίος συνηθίζει να έχει το ένα χέρι στην τσέπη, να βαδίζει άνετος και να ντύνεται αντισυμβατικά σε κρίσιμα ραντεβού- ενέπνευσε και έναν Θεσσαλονικιό μπάρμαν! e3245t23 1Ο Δημήτρης Κορρές δημιούργησε πριν από λίγες ημέρες το κοκτέιλ Βαρου-φάνκι-s, που περιλαμβάνει μαστίχα Χίου, λικέρ πορτοκάλι και λεμόνι, αρωματικό λεβάντας και λίγο τριμμένο πιπέρι.

Είναι η πρώτη φορά που ο 30χρονος μπάρμαν εμπνεύστηκε μια δημιουργία του από πολιτικό πρόσωπο, η φιγούρα όμως του κ. Βαρουφάκη κυριαρχεί τόσο πολύ την τελευταία εβδομάδα ώστε του έδωσε την αφορμή. Γι’ αυτό, όπως λέει ο νεαρός μπάρμαν, θέλησε να εντάξει το Βαρου-φάνκι-s στο μενού με τα πιο funky κοκτέιλ που έχει τις Κυριακές το Rover Bar, το μαγαζί όπου εργάζεται στα Λαδάδικα.

«Εχει το ελληνικό στοιχείο, βασίζεται όμως και σε ένα από τα πιο κλασικά διεθνή κοκτέιλ. Και ο κ. Βαρουφάκης είναι την ίδια ώρα Ελληνας, αλλά και διεθνής» λέει ο 30χρονος ευρηματικός μπάρμαν. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο γλυκόξινο και spicy (καυτερό) κοκτέιλ αλά Βαρουφάκης, όπως έδειξε η… πρεμιέρα του Βαρου-φάνκι-s, και το προτίμησε, αφού το όνομά του κινούσε την περιέργεια. «Μακάρι ο υπουργός να ερχόταν να το πιει και να μου πει τη γνώμη του» σημειώνει ο εμπνευστής του.

Ο Δημήτρης Κορρές την επόμενη Κυριακή αναμένεται να λανσάρει ακόμα μία δημιουργία του, το κοκτέιλ Podemos, εμπνευσμένο από το «αδερφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία.

«Πώς ντύθηκες έτσι, Γιάνη»

Τα βρετανικά ΜΜΕ ξεσπάθωσαν και παρομοίασαν το look του Ελληνα υπουργού με πορτιέρη παμπ και εμπόρου ναρκωτικών

Από την
Ελενα Σολωμού 

Εβγαλαν όση… χολή είχαν για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τα βρετανικά ΜΜΕ σχολιάζοντας το dress code του.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την επίσκεψή του στο Λονδίνο, έχουν αποδομήσει περισσότερο το ενδυματολογικό στιλ του παρά τις πολιτικές θέσεις του. Πλήθος δημοσιευμάτων και σχολίων αναφέρονται στην εμφάνισή του στο City και στο μπλε ηλεκτρίκ πουκάμισο με το οποίο εμφανίστηκε στη συνάντηση με τον Οσμπορν.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ άνετος και με το χέρι -όπως πάντα- στην τσέπη. Πιστός στην άρνησή του να συμμορφωθεί με τους «κανόνες» που κανονικά θα τον ήθελαν «γραβατωμένο», ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε να φορέσει ένα μπλε ηλεκτρίκ πουκάμισο, το οποίο μάλιστα ήταν έξω από το παντελόνι και ένα μαύρο μακρύ, δερμάτινο παλτό. Τα φλας πήραν φωτιά και οι Βρετανοί δημοσιογράφοι δεν άργησαν να γράψουν για τον… χαλαρό Ελληνα πολιτικό.

«Πιο κακοντυμένος»e3245t23 3

Η «Telegraph» δίνει τον δικό της τόνο σε αυτή την «ενδυματολογική συζήτηση», θυμίζοντας τους πολιτικούς που ουδείς θαυμάζει για το στιλ του ντυσίματός τους. Ανάμεσα σε αυτούς -και μάλιστα στην πρώτη θέση- τοποθετεί τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Οταν ο Γιάνης Βαρουφάκης έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ για τη συνάντηση με τον Τζορτζ Οσμπορν, η μεταξύ τους διαφορά ήταν τέτοια που δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητη. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών φορούσε κοστούμι, ενώ ο Ελληνας δερμάτινο πανωφόρι, είχε το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και τα χέρια στις τσέπες. Ο «Guardian» δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναλύσει ενδυματολογικά αυτή τη σκηνή.

Με αυτό το look ο Βαρουφάκης πήγε την Ντάουνινγκ Στριτ στην εποχή που ο Σον Ράιντερ τραγουδούσε με τους Black Grape «It’s great when you’re straight… yeah», το 1995, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Το προαναφερθέν είναι -ίσως- το πιο επιεικές σχόλιο που κάνει.

Η στάση πορτιέρη

«Ο Oσμπορν με το αλά Ιούλιος Καίσαρας κούρεμά του και το σωστό κοστούμι να δίνει το χέρι του σε έναν άνδρα που φορούσε ένα γαλάζιο πουκάμισο -κατάλληλο για το Wetherspoons (σ.σ.: αλυσίδα παμπ)- και το παλτό του έμπορου ναρκωτικών από τη μουσική σκηνή του Μάντσεστερ στις αρχές του ’90. Το ξυρισμένο κεφάλι, η στάση πορτιέρη με τα ανοιχτά πόδια και τα χέρια στην τσέπη και το άνετο χαμόγελο έδιναν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το look» γράφει ο «Guardian».

Ομως, και η βρετανική «Sun» δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αφού σε άρθρο της με τίτλο «Up Shirt Greek» για τη συνάντηση Οσμπορν – Βαρουφάκη στέκεται περισσότερο στο πουκάμισο του Ελληνα υπουργού παρά στις πολιτικές θέσεις του. Με ένα διάγραμμα στο οποίο δείχνει «τι χρωστάει η Ελλάδα στην Ευρώπη», η «”Sun” φροντίζει να τονίσει με ένα κόκκινο βέλος το πουκάμισο του κ. Βαρουφάκη, το οποίο είναι έξω από το παντελόνι του.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...