Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Απολογισμός πόρτα – πόρτα στα Αγραφα

Ολονύχτια επιχείρηση με ελικόπτερο σε Γρένα και Πρόδρομο. Καταστροφές στην ορεινή Ναυπακτία

Βαρύς είναι ο απολογισμός από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, κυρίως σε Ηπειρο και Ευρυτανία, ενώ ακόμη και χθες οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές περνούσαν δύσκολες ώρες. Ολονύχτια επιχείρηση για την προσέγγιση δύο αποκλεισμένων οικισμών (Γρενά και Πρόδρομος) πραγματοποιήθηκε στα ορεινά Αγραφα προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση των περίπου είκοσι κατοίκων.f325t235w3 4

Ανδρες της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας με επικεφαλής τον διοικητή Ανδρέα Μωράτη πήγαιναν το βράδυ της Δευτέρας πόρτα πόρτα στα σπίτια των δύο οικισμών, «οπουδήποτε βλέπαμε να καίει κάποιο φανάρι μέσα στη νύχτα»! Σύμφωνα με τον κ. Μωράτη, οι κάτοικοι του οικισμού Πρόδρομος είχαν εφόδια και αντιμετώπιζαν την κακοκαιρία με ψυχραιμία. Επίσης χθες επιστρατεύθηκε ελικόπτερο S-70 από το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά από το Καρπενήσι προς τα Αγραφα ενός ιατρού και ενός τεχνικού, στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και εφοδιασμού των κατοίκων με φάρμακα, ψωμί και νερό.

Στην ορεινή Ναυπακτία, στην κοινότητα Κλεπά (είχε εκκενωθεί) υπάρχουν 22 κατεστραμμένα σπίτια λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων. Οσον αφορά το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στην Ηπειρο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, «το μνημείο θα αποκατασταθεί οπωσδήποτε στην αρχική μορφή του, πανομοιότυπο και ίσως με καλύτερα χαρακτηριστικά».f325t235w3 3 Πιθανότατα αύριο θα μεταβεί στο σημείο και κλιμάκιο του ΕΜΠ. Ομως εικόνες καταστροφής έρχονται και από την Ηλεία όπου υπερχείλισε ο Αλφειός ποταμός, ενώ ζημιές υπέστη και η γέφυρα στην οποία χτυπά η καρδιά του River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.

«Η πέτρινη γέφυρα-σύμβολο συνδέει τα δύο “τμήματα” της εκδήλωσης. Εχει τέσσερις θόλους, ο ένας εκ των οποίων (προς τη μεριά του κάμπινγκ) έχει καταστραφεί εντελώς» είπε ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος. Στο μεταξύ, σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι Αρχές στον Εβρο, καθώς μεγάλος όγκος νερού κατεβαίνει από τη γειτονική Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα στη θέση Ωοειδές, στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πλημμύρα σε πάνω από 30.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις! Ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε χθες ότι η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Εβρου είναι ιδιαιτέρα κρίσιμη.

Νοτιάδες και σκόνηf325t235w3 2

Νέος γύρος αφρικανικής σκόνης, νοτιάδων 6-7 μποφόρ και καταιγίδων στα βορειοδυτικά αναμένεται σήμερα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μεταφορά της σκόνης ευνοείται σήμερα και αύριο, οπότε οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα αγγίζοντας ξανά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...