Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Εφυγε» η δασκάλα τού «Μεθοριακού σταθμού»

«Εφυγε» σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός Ελένη Θεοφίλου που έπασχε από άνοια

«Έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη «δασκάλα» της θρυλικής σειράς της ασπρόμαυρης τηλεόρασης «Μεθοριακός Σταθμός». Η Ελένη Θεοφίλου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 χρόνων, στο δημόσιο θεραπευτήριο Αμαλία Φλέμινγκ, όπου είχε μεταφερθεί πριν από τρεις μέρες με αναπνευστικά προβλήματα. Η ηθοποιός, που το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο σε δημόσιο ίδρυμα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά, δίνοντας μάχη με την γεροντική άνοια, η οποία πολλές φορές της στερούσε τις ένδοξες αναμνήσεις της στην τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά. Όλο το διάστημα της ασθένειας της βρισκόταν στο πλευρό της ο αδελφός της Τάσος Θεοφιλόπουλος, αλλά και κάποιοι φίλοι και συνάδελφοι της.

Η «Espresso» πριν από περίπου ένα χρόνο δημοσίευσε φωτογραφία της ηθοποιού (στην οποία φορούσε σκούφο του Αη Βασίλη, αφού το στιγμιότυπο είχε τραβηχτεί τα περσινά Χριστούγεννα), στο δωμάτιο της στο ίδρυμα και η αλήθεια είναι πως η εικόνα της δεν θύμιζε σε τίποτα τη μελαχρινή καλλονή, η οποία κοσμούσε τα εξώφυλλα των περιοδικών και έκαιγε καρδιές. Μάλιστα η Ελένη Θεοφίλου ήταν τόσο δημοφιλής που είχε γίνει μέχρι και ηρωίδα των φωτορομάντζων της εποχής.

Η Ελένη Θεοφίλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και σπούδασε στη Δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, από την οποία αποφοίτησε το 1962. Διακριτική παρουσία και χωρίς τη γνώριμη ανταγωνιστική διάθεση των ανθρώπων της showbiz κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί της -όπως υποστηρίζουν άτομα που τη γνώριζαν καλά- τη δική της θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

«Η Ελένη ήταν πρωταγωνίστρια σε παραστάσεις μου που έκαναν περιοδεία στην Αμερική και την Αυστραλία και τη γνώρισα καλά από κάθε άποψη.

Εκτός από πολύ καλή ηθοποιός ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι, καλοπροαίρετη, χαμογελαστή και στη δουλειά δεν την ενδιέφεραν οι ταμπέλες και οι ίντριγκες για να φανεί. Αυτό που την ένοιαζε ήταν το να υπάρχει στη δουλειά για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα.

»Επίσης δεν την ενδιέφεραν τα χρήματα ενώ για το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε έλεγε πως «δεν κάνω εγώ για γάμο», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκανε εφήμερες σχέσεις γιατί πραγματικά ήταν ένα ηθικό άτομο», λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Τζουανόπουλος, που έπαιξε μαζί της στο «Μεθοριακό σταθμό» της Σούλας Πιέρρακου και συνεργάστηκε με την ηθοποιό στις ραδιοφωνικές εκπομπές της ΕΡΤ «Ενα αστέρι» και «Στης νύχτας τα καμώματα».

Εκτός από τη θρυλική σειρά που προβαλλόταν από το 1974 έως το 1981 στην ΥΕΝΕΔ κι ενσάρκωνε τη δασκάλα Έφη, η Θεοφίλου έπαιξε και σε άλλα δημοφιλή σίριαλ όπως τα «Ανθρωπάκος», «Λέσχη Μυστηρίου», «Υποψίες», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης», «Εφιάλτης», «Φάκελοι Δικογραφίας».

Συμμετείχε, επίσης, σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές του εμπορικού σινεμά όπως «Γκαρσονιέρα για δέκα», «Οι βάσεις και η Βασούλα», «Εσμέ, η Τουρκοπούλα», «Παύλος Μελάς», «Κατηγορώ τη ζωή», «Μάρα η τσιγγάνα», «Μια γυναίκα φεύγει», «Η τύχη μου τρελάθηκε», ενώ δοκίμασε τις δυνάμεις της με επιτυχία και στο λεγόμενο «ψαγμένο» κινηματογράφο. Έπαιξε στις ταινίες «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου και το φιλμ «Μέχρι το πλοίο» του Αλέξη Δαμιανού.

Στο θέατρο διακρίθηκε στην κωμωδία και την πρόζα παίρνοντας μέρος σε διάφορους θιάσους, με τον Ντίνο Ηλιόπουλο να είναι ένας από τους σπουδαίους κωμικούς με τον οποίο συνεργάστηκε στο σανίδι αρκετές φορές. Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει το Σάββατο, στις 11 το πρωί, από το Γ’ Νεκροταφείο.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...