Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

«Εσβησε» η ελληνική φωνή των καρτούν!

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Ηλίας Πλακίδης, γνωστός από τα σπικάζ σε κινούμενα σχέδια

Διακριτικά και αθόρυβα έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός που με τη φωνή του «ζωντάνεψε» στα ελληνικά αγαπημένους ήρωες παιδικών σειρών. Ο Ηλίας Πλακίδης, 75 χρόνων, που ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος ήταν χαμηλών τόνων, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το περασμένο Σάββατο και κηδεύτηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο νεκροταφείο των Γλυκών Νερών. Με τη «γεμάτη» φωνή του μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών, τότε που η αθωότητα ήταν υπαρκτή στα παιδικά προγράμματα.rf34fw3fw34twe 1

Ηταν ο Αρτσιμπαλντ στην «Κάντυ Κάντυ», η Κουκουβάγια στο «Γουίνι το αρκουδάκι», o Ξουράφης η αλεπού στις «Περιπέτειες του Πινόκιο», o Νεροσκάνθαρος στη «Μάγια τη Μέλισσα», αλλά και γκεστ στον «Αστυνόμο Σαΐνη». Αυτές είναι μερικές από τις μεταγλωττισμένες σειρές στις οποίες έβαλε τη σφραγίδα του και την ψυχή του, καθώς ασχολήθηκε πολύ σοβαρά και για πολλά χρόνια με τις μεταγλωττίσεις όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά αναλαμβάνοντας και τη σκηνοθετική επιμέλεια μεγάλων ξένων παραγωγών, όπως είναι η σειρά «Μπάρμπι» και η «Ποκαχόντας».rf34fw3fw34twe 3

«Με τον Ηλία δουλέψαμε πολλές φορές στις μεταγλωττίσεις και έχω να πω τα καλύτερα όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για το ήθος του. Ηταν ένας φιλήσυχος, πράος άνθρωπος και πολύ διαβασμένος. Θυμάμαι που πήγαινα στο σπίτι του για να παίξουμε μπιρίμπα με τη γυναίκα του και άλλους φίλους κι εκείνος ήταν με ένα βιβλίο στα χέρια και διάβαζε» λέει στην «Espresso» o Σπύρος Μπιμπίλας και προσθέτει ότι και η κόρη του εκλιπόντος, η ηθοποιός Μαρία Πλακίδη (στο παρελθόν ανήκε στον Τεχνοχώρο του Γιάννη Κακλέα) ασχολείται με τις μεταγλωττίσεις, στο κομμάτι της σκηνοθεσίας.

rf34fw3fw34twe 4Τη δεκαετία του ’80 ο Ηλίας Πλακίδης έπαιξε σε θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, όπως ο «Κατσούρμπος» (υποδύθηκε τον ομώνυμο ρόλο) και «Ο Επιθεωρητής» (ενσάρκωσε τον Λούκα Λούκιτς Χλοπόφ). Επίσης συμμετείχε σε κάποιες από τις θρυλικές παραγωγές του «Θεάτρου της Δευτέρας», όπως τα έργα «Βάρκα δίχως ψαρά» του Αλεχάντρο Κασόνα με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Βόγλη, τη Μαρία Αλκαίου, την Αννυ Πασπάτη, και τους «Αφορεσμένος» του Διονύση Παγουλάτου με μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών της «χρυσής εποχής» του ελληνικού θεάτρου.

rf34fw3fw34twe 5Οι τηλεοπτικές συμμετοχές του ήταν λίγες («Ανθρωποι και κούκλες» και «Ονειροπαρμένος» στην ΥΕΝΕΔ ), ενώ από κινηματογραφικής πλευράς πήρε μέρος στις ταινίες «Ενα γελαστό απόγευμα», «Θανάση, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», «Ο Κώτσος στην ΕΟΚ».

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...