Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πάει για ρεκόρ από την εποχή Γουλανδρή

Οι (πολλοί) λόγοι που θέλει ο Ολυμπιακός τη νίκη στην Τούμπα

Η διαφορά από τον ΠΑΟΚ, που από προχτές συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να αυξήθηκε στους 8 βαθμούς, αλλά στον Ολυμπιακό δεν επαναπαύονται. Την Κυριακή, άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Τούμπα και θέλουν για πολλούς λόγους τη νίκη.

Πρώτα απ’ όλα, για να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τον τίτλο του πρωταθλήματος, κι έπειτα για να πάρουν ρεβάνς από τους «ασπρόμαυρους» για την ήττα του α’ γύρου στο Φάληρο.

Σε περίπτωση που οι πρωταθλητές Ελλάδος καταφέρουν να αποδράσουν από τη Θεσσαλονίκη με το «διπλό», θα σπάσουν ένα ρεκόρ που κρατάει πολλά χρόνια. Η ομάδα του Περέιρα, μετά την προχτεσινή επικράτησή της κόντρα στον Ατρόμητο, αύξησε το νικηφόρο σερί στις 14 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας έτσι το αντίστοιχο ρεκόρ της ομάδας του Λάκη Πετρόπουλου, της σεζόν 1973-1974, επί προεδρίας Νίκου Γουλανδρή.

Με νίκη λοιπόν οι Πειραιώτες θα γράψουν μία από τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία τους… Γι’ αυτό κανείς δεν θέλει να απουσιάσει από αυτό το παιχνίδι. Ο Ρομπέρτο έκανε χτες προπόνηση όχι μόνο με τους συμπαίκτες του τερματοφύλακες αλλά και με όλη την υπόλοιπη ομάδα, δείχνοντας ότι ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε μακριά από την ενεργό δράση, ενώ ο Μποτία έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, με ιδιαίτερη ένταση.

Χωρίς Μποτία

Ο Ισπανός πορτιέρο, όπως όλα δείχνουν, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και ο συμπατριώτης του αμυντικός.

Πάντως, ο Μποτία μπορεί να… παρηγορηθεί με το φλουρί των 5.000 ευρώ που του έτυχε χτες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το άλλο φλουρί κατέληξε στον Σιόβα. Και οι δύο ποδοσφαιριστές όμως θα δωρίσουν τα χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Οπως ήταν λογικό, τα χαμόγελα ήταν πολλά και η αισιοδοξία ότι ο Ολυμπιακός θα κόψει πρώτος το «νήμα» στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ήταν εμφανής.

Στην ομιλία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον προπονητή Βίτορ Περέιρα και στους παίκτες, ζητώντας να βάλουν τα δυνατά τους αυτό τον μήνα, καθώς υπάρχουν στο πρόγραμμα πολλά και δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο αλλά και για την Ευρώπη. «Πιστεύω ότι, αν συνεχίσουμε όπως τους τελευταίους μήνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» κατέληξε ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου.

Χάρης Δάντσης

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με Αγγελο στο ντέρμπι
Κυριακή βράδυ η επαφή με τον Ιβάν 

Ο Αγγελος Αναστασιάδης παραμένει στον πάγκο του ΠΑΟΚ! Τουλάχιστον μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η παραίτησή του εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, ο Ιβάν Σαββίδης δεν πήρε την οριστική του απόφαση, και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην κρίσιμη συνάντηση των δύο ανδρών το βράδυ της Κυριακής.

rf25tw45y 2Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι βαθιά απογοητευμένος από την εικόνα ντροπής των τελευταίων αγώνων, ενώ ο 61χρονος τεχνικός, φανερά καταβεβλημένος από τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, έριξε τις ευθύνες στους παίκτες του: «Δεν με στηρίξατε…» τους είπε.

Η αγωνία ήταν φανερή στα πρόσωπα όλων στη διάρκεια της χτεσινής προπόνησης. Αυτό που περίμεναν ήταν η ετυμηγορία του Ιβάν Σαββίδη. «Εθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση της διοίκησης για να τη διευκολύνω, και αναμένω την απόφαση…» είπε ο Αναστασιάδης στους παίκτες για να τους ενημερώσει, και δεν έκρυψε το παράπονό του. «Εγώ στις δύσκολες στιγμές βγήκα μπροστά, ανέλαβα την ευθύνη, δεν φοβήθηκα. Εσείς όμως δεν με στηρίξατε. Κανένας σας δεν με στήριξε» τους είπε, με σκυμμένο κεφάλι, στενοχωρημένος, χωρίς να θυμίζει τον άνθρωπο που δεν καταλάβαινε τίποτα και κανέναν.

Σιωπή

Οι παίκτες τον άκουσαν, αλλά σιώπησαν. Κανένας δεν πήρε το λόγο να μιλήσει. Το κλίμα στην προπόνηση ήταν ιδιαίτερα βαρύ, απόρροια της αγωνιστικής κατρακύλας και της νέας ήττας-χαστούκι από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπία οπαδών του ΠΑΟΚ βρέθηκε στην Τούμπα, ζήτησε και είδε τον Ζήση Βρύζα. Το μήνυμά τους ξεκάθαρο: «Ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να φύγετε όλοι» του είπαν. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης δεν ήταν εκεί, γιατί την ίδια ώρα είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, στην Αθήνα, ενώ αργότερα επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΕΔ: «Θέλουμε να ορίσετε έναν ικανό και έντιμο διαιτητή στο ντέρμπι» ήταν το αίτημά του.

Γ. Μπούζος

 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...