Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Επέλαση χιονιά για τρεις μέρες

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρά μποφόρ και «βουτιά» της θερμοκρασίας!

Χιόνια, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ως και κατά 12 βαθμούς θα φέρει η μετεωρολογική «βόμβα» που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες ολόκληρη τη χώρα! Οι ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα σαρώσουν την βόρεια και κεντρική Ελλάδα, αλλά μέσα σε λίγες ώρες θα επισκεφθούν και την υπόλοιπη χώρα ντύνοντας στα λευκά ακόμα και τα βόρεια προάστια της Αττικής, τις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης. «Εχουμε σοβαρή επιδείνωση με ριπές ανέμων ως και 11 μποφόρ, χιόνια στα πεδινά και καταιγίδες που ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, με πυκνή χιονόστρωση και ολικό παγετό» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Χιονόνερο

Εως το μεσημέρι η κακοκαιρία θα χτυπά τη δυτική και βορειοανατολική Ελλάδα, σταδιακά όμως θα κατεβεί χαμηλότερα, με τον υδράργυρο να κάνει θεαματική βουτιά και τις καταιγίδες στα νότια να δίνουν τη θέση τους στο χιονόνερο και το χιόνι.

«Στην Αττική θα το στρώσει στα ορεινά και στις βόρειες περιοχές, ενώ είναι πολύ πιθανόν να δούμε νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας. Από αύριο το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και οι χιονοπτώσεις θα λιγοστέψουν στα βόρεια, αλλά σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο θα υπάρξει επιδείνωση» επισημαίνει ο κ. Καντερές.

Η Τρίτη θα είναι η πιο… παγωμένη ημέρα, αλλά η χώρα θα παραμείνει στην «κατάψυξη» ως το βράδυ της Τετάρτης. Σε Μακεδονία, Ηπειρο και Θράκη το θερμόμετρο θα δείξει -7, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας θα καταγραφούν αρνητικές θερμοκρασίες, ενώ στο κέντρο της Αθήνας ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με το μηδέν. Βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη, με νέα εξασθένηση των ανέμων και μόνο λίγα χιόνια στη βόρεια Κρήτη, ενώ η Παρασκευή θα κυλήσει με λιακάδα και υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα.

Φιλοξενία αστέγωνf3f54wgw4g 2

Μέτρα προστασίας των αστέγων προκειμένου να προστατευτούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, από σήμερα θα παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69) προκειμένου να φιλοξενήσει αστέγους και ευπαθείς ομάδες. Επίσης ανοιχτό όλο το 24ωρο θα είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

Κλιμάκια του ΚΥΑΔΑ και 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων έχουν συγκροτηθεί προκειμένου να προβούν σε παρεμβάσεις όπου χρειαστεί μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους. Επίσης με τη συνοδεία γιατρών και κοινωνικών λειτουργών θα ενημερώνουν πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στον θερμαινόμενο χώρο του Ρουφ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...