«Ναι» στον αστικό γυμνισμό

«Δικαιώθηκαν» οι δύο νεαροί για τις βόλτες τους με αδαμιαία περιβολή

Δικαιώθηκαν οι γυμνιστές της Θεσσαλονίκης για τις περιπλανήσεις τους στους δρόμους της πόλης με αδαμιαία περιβολή! Οι δύο νεαροί, που έχουν γίνει διάσημοι σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς. Κάτοικος της Αθήνας είδε στο YouTube τις γυμνές βόλτες τους και κατέθεσε μήνυση εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε να τους ταυτοποιήσει, ενώ μετά τον εντοπισμό τους απολογήθηκαν, αλλά η υπόθεσή τους μπήκε στο αρχείο! Ετσι οι δύο «αστικοί γυμνιστές», όπως αυτοχαρακτηρίζονται οι δύο τολμηροί νέοι, ηλικίας 32 και 25 ετών, μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ελεύθερα τις γυμνές βόλτες τους, αφού κρίθηκαν καθ’ όλα νόμιμες.

«Η απόφαση με φέρνει προ εκπλήξεως, επειδή δεν περίμενα να τεθεί τόσο εύκολα στο αρχείο. Αυτό σε συνδυασμό με την αιτιολογία της εισαγγελέως δίνει νέα ώθηση στο τι σημαίνει αστικός γυμνισμός και τι μπορεί να εκφράσει» λέει στην «Espresso» ο ένας από τους δύο γυμνιστές.

Οι δύο φίλοι κλήθηκαν σε απολογία ενώπιον των δικαστικών Αρχών και δήλωσαν οπαδοί της ακτιβιστικής δράσης του αστικού γυμνισμού, στην οποία προβαίνουν, όπως είπαν, χωρίς καμία πρόθεση να προκαλέσουν αρνητικά. Για τον λόγο αυτό υποστήριξαν ότι οι γυμνές εμφανίσεις τους είναι μικρής διάρκειας και γίνονται με γρήγορο βηματισμό. Πρόθεση και κίνητρό τους είναι, όπως κατέθεσαν, η ανάδειξη της φυσικής εμφάνισης του ανθρώπινου σώματος, η οποία από μόνη της δεν εμπεριέχει κάτι μεμπτό. Κατά την απολογία τους ανέφεραν επίσης ότι παίρνουν μέρος και στη διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία αναδεικνύοντας τη φυσικότητα του γυμνού σώματος.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι «δεν διαπιστώθηκε κάποια συμπεριφορά ή πράξη εκ μέρους των δύο αυτών ατόμων, οι οποίες να μπορούν να χαρακτηριστούν ακόλαστη ή ασελγής πράξη».

Η απόφαση

Επικαλείται απόφαση του Αρειου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι πράξεις για να προσβάλουν τη δημόσια αιδώ πρέπει «να εκφεύγουν του απλού γυμνού και να παραπέμπουν σε σεξουαλικές πράξεις».

Μάλιστα, καθώς στις καταθέσεις τους οι δύο νεαροί δήλωσαν γυμνοί ακτιβιστές, η εισαγγελέας έκρινε πως «η ακτιβιστική δράση ανάδειξης του γυμνού σώματος δεν είναι ανήθικη πράξη και σαφώς δυσανάλογος ο χαρακτηρισμός της ως πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις». Θεωρεί, τέλος, ότι κάτι τέτοιο «δεν αποτελεί μοναδικό ή πρωτόγνωρο φαινόμενο», αφού γυμνά σώματα εμφανίζονται και σε θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκφάνσεις.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ