Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Νέα μήνυση για αρπαγή σκύλων στη Θεσσαλονίκη

H δικηγόρος Κ. Τζόλη αποκαλύπτει ότι πήραν ζώα μπροστά της και μετά πήγαν να τη χτυπήσουν!

Νέες αποκαλύψεις για φρικιαστικό εμπόριο με αδέσποτα σκυλιά που «πετούν» για Γερμανία ή άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης δήθεν για να βρουν «οικογένεια» κάνει μέσω της «Espresso» δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλοντας τη δράση λαθρεμπόρων που δρουν, όπως λέει, πίσω από φιλοζωική οργάνωση-βιτρίνα. Η Κατερίνα Τζόλη κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης νέα μηνυτήρια αναφορά εις βάρος τριών προσώπων που άρπαξαν, όπως περιγράφει, μπροστά στα μάτια της δύο αδέσποτα, ενώ λίγο έλειψε να τη χτυπήσουν με το αυτοκίνητό τους!

Η ίδια είχε καταγγείλει το προηγούμενο διάστημα ότι τα άτυχα ζώα καταλήγουν σε κτηνοβάτες στο εξωτερικό! «Βρισκόμουν σε στάση στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης περιμένοντας το αστικό λεωφορείο. Ξαφνικά ακούω ένα σκυλί να ουρλιάζει. Γυρνώ προς το μέρος του, ακούω τις φωνές και βλέπω δύο άτομα να προσπαθούν να φορτώσουν δύο σκυλιά στο αυτοκίνητο. Το ένα, μικρόσωμο, το είχε αρπάξει η πρώτη μηνυόμενη και το είχε εναποθέσει στο πορτμπαγκάζ, ενώ ο δεύτερος μηνυόμενος τραβούσε με θηλιά στον λαιμό το δεύτερο, μεγαλόσωμο ζώο. Και τα δύο ζώα ταΐζονταν στο μέρος εκείνο από τη γειτονιά και από εμένα.

»Τηλεφώνησα στην Αμεση Δράση και στάθηκα πίσω από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να πάρω τον αριθμό του. Τότε ο δεύτερος μηνυόμενος έκανε απότομα όπισθεν, με έριξε κάτω και σταμάτησε στη φωνή της πρώτης “πρόσεχε, θα τη σκοτώσεις”. Αυτός απάντησε “θα χάσουμε το αεροπλάνο”» περιγράφει στην αναφορά της.

«Ερχονταν και έβλεπαν τα σκυλιά πριν τα πάρουν. Κοντά στο σημείο γίνεται λαϊκή αγορά, όμως εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κανείς» υποστήριξε στην «Espresso» η κυρία Τζόλη. Οπως λέει, η ίδια γυναίκα, εις βάρος της οποίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, έχει αρπάξει και άλλο σκυλί στο παρελθόν, δήθεν γιατί είχε βρει ανάδοχη οικογένεια στο Αμβούργο.

Στη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλει τους τρεις μηνυόμενους ότι δουλεύουν σε συνεργασία και για λογαριασμό συγκεκριμένης εταιρίας, την οποία σε άλλη καταγγελία της προ λίγων ημερών περιγράφει ως «φιλοζωική» εταιρία ζευγαριού Γερμανών.

Σύμφωνα με την κυρία Τζόλη, η εταιρία διαθέτει κέντρο συγκέντρωσης αδέσποτων στην Επανομή Θεσσαλονίκης από όπου φεύγουν τα ζώα, με τους λαθρεμπόρους να εκμεταλλεύονται το έλλειμμα νόμου και την παντελή απουσία ελέγχων στα διαβατήρια των κατοικιδίων, τα οποία για να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό πρέπει να έχουν ελεγχθεί από την κτηνιατρική υπηρεσία και όχι από ιδιώτες κτηνιάτρους, όπως συνηθίζεται.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...