Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ελληνας για Οσκαρ

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά μετά το Grammy πήρε βραβείο μουσικής στα BAFTA και βάζει πλώρη για Χόλιγουντ

Δύο… βήματα πιο κοντά στο πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι της Ακαδημίας Κινηματογράφου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος απέσπασε στα Grammy το βραβείο Καλύτερου Σάουντρακ για Οπτικά Μέσα και το βραβείο πρωτότυπης μουσικής στα Βρετανικά Βραβεία Κινηματογράφου (BAFTA).

Η νικητήρια σύνθεσή του ακούγεται στην ταινία «The Grand Budapest Hotel», που χαρακτηρίζεται ο μεγάλος νικητής των BAFTA που απονεμήθηκαν στη Royal Opera House του Λονδίνου, καθώς απέσπασε πέντε από αυτά. Ωστόσο η ταινία που μπορεί να καυχηθεί για τις κορυφαίες διακρίσεις είναι το «Boyhood», που κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που γυρίστηκε σε διάρκεια 12 ετών και δείχνει την ενηλικίωση των πρωταγωνιστών του, συμπλήρωσε την επιτυχία της και με το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, το οποίο δόθηκε στην Πατρίσια Αρκέτ. Καλή «συγκομιδή» και για το φιλμ «The Theory of Everything» που έφυγε με τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτό της Ξεχωριστής Βρετανικής Ταινίας, το οποίο απένειμε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Εντι Ρεντμέιν για την ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ, ενώ αυτό του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε στην Τζουλιάν Μουρ για την ταινία «Still Alice».

Κινηματογραφικές επιτυχίες

Ο Ελληνογάλλος Ντεσπλά, που φέτος είναι όγδοη φορά υποψήφιος για Οσκαρ, έχει ντύσει μουσικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως «Η βασίλισσα», «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», το «Twilight Saga: New Moon» και «Ο λόγος του βασιλιά», ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του σάιτ ότι είναι διπλά νικητής με τη σύνθεσή του για την ταινία «The Grand Budapest Hotel». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντεσπλά είναι υποψήφιος για το Οσκαρ μουσικής επένδυσης και με την ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης», πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς να καταφέρει φέτος να φύγει με το χρυσό αγαλματάκι.

H βραδιά των BAFTA ανέδειξε κι έναν από τους πιο αδέξιους παρουσιαστές βραβείων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα. Ο λόγος για τον φρεσκοπαντρεμένο με το toyboy του κωμικό Στίβεν Φράι, ο οποίος προκάλεσε φρενίτιδα αρνητικών σχολίων στο twitter. Απέναντι στη μάλλον συγκινητική παρουσία του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ στη σκηνή, ο οποίος αστειεύτηκε λέγοντας ότι είναι μάλλον πιο εμφανίσιμος από τον παρουσιαστή, ο Φράι επέλεξε να απαντήσει μιμούμενος τη μεταλλική λόγω του επεξεργαστή φωνή του τετραπληγικού επιστήμονα. Αυτό το «αστειάκι» κρίθηκε κακόγουστο, ενώ νωρίτερα ο κωμικός είχε λοιδορηθεί αρκετά για το γεγονός ότι μπέρδεψε την Πατρίσια Αρκέτ («Boyhood») με την αδελφή της και την αποκάλεσε Ροζάνα.

«Τρύπια» Ατγουελf34rt34rt

Η ενδυματολογική γκάφα της Βρετανίδας πρωταγωνίστριας της ταινίας «Captain America» Χέιλι Ατγουελ έχει γίνει πλέον viral. Η ιδέα της 32χρονης σέξι ηθοποιού να τονίσει τις καμπύλες της με ένα εφαρμοστό μίντι μπλε φόρεμα με διαφάνεια που αποκάλυπτε από το πλάι το στήθος της αποδείχθηκε πολύ κακή, κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί η διαφάνεια ξεπέρασε το όριο των αντοχών της κι έκανε κρακ στη ραφή και, δεύτερον, γιατί ο φωτογραφικός φακός που καραδοκούσε εστίασε στο σημείο και αποκάλυψε και το γεγονός ότι η μασχάλη της Χέιλι Ατγουελ ήταν αξύριστη! Μια πιθανή εξήγηση για τα απανωτά «φάουλ» της εμφάνισής της είναι, όπως έχει δηλώσει η ίδια σε συνεντεύξεις, η αδεξιότητα που επιδεικνύει συνήθως όταν είναι σε κόσμο.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...