«Εξυπνες» τηλεοράσεις σε… ρόλο Big Brother!

Προειδοποίηση από γνωστή εταιρία στους καταναλωτές να προσέχουν τι λένε

Προσοχή, η τηλεόραση έχει στήσει αυτί και δεν κρατά το… στόμα της κλειστό. Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο, αλλά για την πραγματικότητα που μπορεί να βιώσουν οι κάτοχοι των «έξυπνων» τηλεοράσεων Samsung.

Την προειδοποίηση απηύθυνε η ίδια η εταιρία, καλώντας τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.

Η προειδοποίηση, σύμφωνα με το BBC, αφορά μόνο τους καταναλωτές που ελέγχουν τη συσκευή τους όχι με το τηλεχειριστήριο, αλλά με τη φωνή τους. Οταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση μπορεί να ακούσει -εκτός από τις φωνητικές εντολές- κάθε άλλη συζήτηση και μετά μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με την εταιρία ή με άλλες εταιρίες, όπως αυτή που παρέχει στη Samsung τη δυνατότητα διαδικτυακής φωνητικής αναζήτησης.

Οι οδηγίες της Samsung προς τους καταναλωτές αναφέρουν ότι όταν ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, η συσκευή ακούει όλους τους ανθρώπους μέσα στο δωμάτιο και προσπαθεί να διακρίνει αν λέγεται κάποια εντολή που την αφορά. Οπως προειδοποιεί η εταιρία, «αν οι λέξεις περιλαμβάνουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές θα είναι ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέγονται από τη συσκευή.

Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει όταν δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία φωνητικών εντολών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ