Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μυστήριο με τη Λίτσα Βλαστού

Κρίθηκε προφυλακιστέα, αλλά κανείς δεν ξέρει πού απολογήθηκε

Προφυλακιστέα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού βρίσκεται και υπό ποιες συνθήκες απολογήθηκε, κρίθηκε η βασική μάρτυρας που αποκάλυψε τη δράση της «εταιρίας εκβιαστών» μέσα από τις φυλακές. Η «Λίτσα», πρώτη εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, που από δεξί χέρι του βαρυποινίτη έγινε «βαθύ λαρύγγι», βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Απολογήθηκε την Τρίτη υπό άκρα μυστικότητα στους ανακριτές Διαφθοράς που διενεργούν την κύρια ανάκριση, αλλά εκτός του χώρου των δικαστηρίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην Αστυνομία σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος που «απλωνόταν» σε εκβιασμούς, συμβόλαια θανάτου, σχέδια απαγωγών και βομβιστικές επιθέσεις. Παράλληλα φέρεται ότι έδωσε στοιχεία για ακόμα μία ενέργεια, η οποία αφορά την ισχυρότατη έκρηξη που είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια σε κατάστημα στα νότια προάστια της Αττικής! Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το πού θα κρατηθεί.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα τρία νέα εντάλματα σύλληψης των ανακριτών για άτομα που φέρεται ότι εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις της οργάνωσης, ενώ είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να απολογούνται οι έγκλειστοι.

Η Λίτσα είναι το πρόσωπο που έκανε τα «αποκαλυπτήρια» του τρόπου δράσης των εκβιαστών και γι’ αυτό τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, όταν τοποθετήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι της στη Μεταμόρφωση, κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα των εκβιαστών και ήταν το πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Παναγιώτη Βλαστού.

Ανάμεσα στα «καθήκοντα» που τής είχαν ανατεθεί, όπως η ίδια περιέγραψε στις καταθέσεις της στην Αστυνομία, ήταν να εισπράττει τα χρήματα από τα τοκογλυφικά δάνεια κρατώντας τεφτέρια και αναλυτικές σημειώσεις, να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά, ενώ στο πλαίσιο του επαγγέλματός της (έκανε οξυγονοκολλήσεις) είχε μάθει να φτιάχνει βόμβες.

Η… καριέρα της έλαβε τέλος όταν μπήκε στο στόχαστρο του εξαδέλφου της, ο οποίος είχε υποψίες ότι «εξαφάνισε» 250.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τα οποία της είχε εμπιστευτεί για να τα κρύψει.

Αυτή ήταν και η αφετηρία για να αρχίσει η συνεργασία της με τις Αρχές και να ξεδιπλωθεί το κουβάρι ενός από τα μεγαλύτερα μαφιόζικα δίκτυα που έδρασαν ποτέ στην Ελλάδα.

Νέα αποκάλυψη3e3q4t 2

Η νέα υπόθεση που φέρεται ότι αποκάλυψε η Λίτσα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έκρηξη βόμβας πριν από χρόνια σε κατάστημα στα νότια προάστια. Κίνητρο ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχε κρατούμενος με περιφερειακή σύνδεση στην «εταιρία εκβιαστών» με τον ιδιοκτήτη. Ο Βλαστός φέρεται ότι είχε παραγγείλει στην εξαδέλφη του την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο παρέλαβαν από τη Λίτσα δυο άγνωστοι σε εκείνη άνδρες στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. Η έκρηξη είχε προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές και οι αστυνομικοί την είχαν αποδώσει σε οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα της νύχτας.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...