Θα πληρώσουμε 50 εκατομμύρια ευρώ (!) για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να μας ζητάνε συνεχώς να κάνουμε περικοπές στις κρατικές δαπάνες, να μειώσουμε κι άλλο τους μισθούς και να απολύσουμε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, αλλά στα έξοδά μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα αναλάβουμε το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι ανελαστικοί! Οι Βρυξέλλες μας ζήτησαν να δαπανήσουμε το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ακατέβατα, προκειμένου να ασκήσουμε εύρυθμα τα καθήκοντά μας ως προεδρεύοντες, σε περίπου επτά μήνες από σήμερα.

«Είμαστε ανυποχώρητοι. Τα έξοδά σας για τη δημιουργία του θνησιγενούς Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας δεν μπορεί να είναι κάτω από 50 εκατομμύρια ευρώ» μας είπαν και εμείς, χωρίς δεύτερη κουβέντα, το δεχθήκαμε. Μάλιστα τη σχετική συμφωνία, όπως πληροφορούμαστε, έχει υπογράψει ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς επίσης και ο συναρμόδιος υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Οπως ορίζει η συμφωνία, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Ιουλίου του 2014 θα διοχετευτούν για μια σειρά από δράσεις προώθησης του ευρωπαϊκού ιδεώδους της Ενωσης (ημερίδες, συνέδρια, κλπ.). Εξάλλου, προϋπολογίζεται μια σειρά από δαπάνες στον τομέα της επικοινωνίας. Θα προσκληθούν επίσης ξένοι ηγέτες στη χώρα μας, ενώ αντιστοίχως δικοί μας υπηρεσιακοί παράγοντες θα πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες. Διοικητικά, το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας θα υπάγεται στον υφυπουργό Εξωτερικών και στον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.

Γ.Σ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ