Η Ζιλιέτ Μπινός γοητευμένη από την Αντιγόνη!

Η Γαλλίδα σταρ αποκάλυψε πώς προέκυψε ο ρόλος-πρόκληση της τραγικής ηρωίδας του Σοφοκλή

Αντιγόνη στο λονδρέζικο Barbican και στο… βάθος Επίδαυρος (;) για τη Ζιλιέτ Μπινός. Στην τελική ευθεία για την ερμηνεία του ρόλου της τραγικής ηρωίδας του Σοφοκλή στο εμβληματικό θέατρο της βρετανικής πρωτεύουσας μπήκε η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός.

Η πρεμιέρα της παράστασης, που φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Βέλγου σκηνοθέτη Ιβο βαν Χόβε και αποτελεί μια σύγχρονη ανάγνωση στο αρχαίο κείμενο, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και η Γαλλίδα σταρ που θα υποδυθεί την Αντιγόνη αποκάλυψε πρόσφατα ότι το να παίξει σε αρχαία ελληνική τραγωδία ήταν δική της ιδέα.

Μιλώντας στο έγκυρο κινηματογραφικό site www.flix.gr από το Βερολίνο, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για το 65o φεστιβάλ της Berlinale, η Ζιλιέτ παραδέχτηκε πως ο χαρακτήρας της Αντιγόνης ήταν μια καλλιτεχνική επιθυμία της.

«Ολα άρχισαν γιατί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Barbican μού ζήτησε να συνεργαστούμε. Με ρώτησαν αν έχω κάποιο σκηνοθέτη να προτείνω και τους είπα για τον Ιβο. Με ρώτησαν τι θα ήθελα να κάνω και ήμουν κατηγορηματική: αρχαία ελληνική τραγωδία. Ο Ιβο μού πρότεινε κάποια πράγματα και του είπα “όχι, όχι, όχι, Αντιγόνη θα παίξω”» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί με αυτόν τον ρόλο βουτάω σ’ ένα σοφό κείμενο. Μελετώ τις αρχετυπικές μας καταγωγές, κάτι που είναι συγκλονιστικό. Είναι τόσο σύγχρονο έργο, τόσο επίκαιρο, τόσο πλούσιο. Μαθαίνεις τόσα πολλά. Σκέφτεσαι ακόμα περισσότερα για την ανθρώπινη φύση, τους νόμους, τις επιλογές, τις μικρές μας επαναστάσεις» συνέχισε η Ζιλιέτ Μπινός συμπληρώνοντας: «Χρειάζεσαι χρόνο για να παίξεις αρχαία ελληνική τραγωδία. Χρόνο να μελετήσεις το κείμενο, να το σκεφτείς, να το βάλεις μέσα σου, ώστε να το κατανοήσεις».

Επειτα από τόσο θερμές δηλώσεις για την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων μάλλον δεν ήταν τυχαίες οι φήμες που κυκλοφόρησαν ότι η Γαλλίδα ηθοποιός επιθυμεί μετά το Barbican να φέρει την «Αντιγόνη» της στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Μακάρι!

Ηλίας Μαραβέγιας 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Η εστεμμένη μαστροπός της Μυκόνου – Ρεπορτάζ «φωτιά» για το κύκλωμα με τα «goal girls»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε χαράξει...