Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Νέο single με άρωμα «Survivor» για τους Δάντη – Μπο

«Το ξέρεις, για 'σένα λιώνω, παγώνω και μετανιώνω, τα...

Eurovision 2023: Ένσταση για την επιλογή Βερνίκου από τον δικηγόρο της Μαντζούκη...

Αρχισαν τα... όργανα στην ελληνική Eurovision. Ο δικηγόρος της...

Ντρου Μπάριμορ: Η ταινία που της άλλαξε τη ζωή – «Άλλαξε τον...

Η Ντρου Μπάριμορ σε συνέντευξη είπε πως υπάρχουν ρόλοι...

Η διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο Σύνταγμα

«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι» διεμήνυσαν χθες οι Ελληνες καλλιτέχνες...

Νέο πρόσωπο (;) στην απαγωγή την Βαρβάρας Μητσώνη!

«Αλλος είναι ο εγκέφαλος» λέει ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με την ανιψιά του Mr Αστέρα Τρίπολης Γ. Καϋμενάκη

Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνη, ανιψιάς του μεγαλομετόχου τουΑστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμένακη, τον περασμένο Οκτώβριο, δίνει με συμπληρωματική απολογία-φωτιά ο μέχρι σήμερα βασικός κατηγορούμενος. Ο 48χρονος Χαράλαμπος Φαναριώτης κρατείται στις φυλακές (όπως και ο δεύτερος συλληφθείς, ο 53χρονος ομογενής από το Καζακστάν Σωκράτης Πετρόπουλος που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αχαρνών), ωστόσο κατόπιν αιτήματός του απολογήθηκε ξανά στην 21η τακτική ανακρίτρια. Η υπόθεση πιθανώς θα πάρει νέα διάσταση, καθώς αυτή τη φορά ο 48χρονος υπέδειξε τον εργοδότη του και φίλο τόσο του πατέρα της νεαρής Τάσου Μητσώνη όσο και του Mr Αστέρα Τρίπολης ως εγκέφαλο του εφιάλτη διάρκειας εννέα ημερών της νεαρής! Μάλιστα το όνομα του εν λόγω προσώπου περιλαμβάνεται ήδη στη δικογραφία, καθώς είχε κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα.e3q4rwq34rt 1

Σύμφωνα με τον 48χρονο, το (πρώην) αφεντικό του, δηλαδή ο ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας στην οποία εργαζόταν ως οδηγός, επέλεξε το θύμα επειδή «γνώριζε όλες τις πληροφορίες που ήταν απαραίτητες για να γίνει εφικτός ο στόχος», ενώ είχε προτείνει ακόμη και τον βασανισμό της νεαρής Βαρβάρας, εφόσον ο θείος της δεν υποχωρούσε!

Οπως υποστηρίζει: «Η επιλογή του προσώπου έγινε με υπόδειξή του γιατί γνώριζε την πολύ καλή οικονομική κατάσταση του θείου της κοπέλας, δηλαδή του Καϋμενάκη και, λόγω της φιλικής σχέσης που τον συνέδεε μετά από πολύχρονη φιλία με τον πατέρα της, είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα για την αρπαγή. Εγώ δεν γνώριζα την κοπέλα, ούτε ήξερα ότι υπάρχει». Οι σχέσεις του με την οικογένεια της Βαρβάρας Μητσώνη, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτέλεσαν τροχοπέδη στα σχέδια του ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρίας, σύμφωνα πάντα με τον 48χρονο υπάλληλό του. «Σε περίπτωση που δεν υποχωρούσε ο Καϋμενάκης και δεν δίνονταν τα λύτρα, πρότεινε να χρησιμοποιούσαμε για να τον πείσουμε βία σε βάρος της κοπέλας, ακόμη και να της κόβαμε κάποιο δάχτυλο και να του το στέλναμε» ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος!

e3q4rwq34rt 2Ολα άρχισαν, σύμφωνα με τον ίδιο, τον Φεβρουάριο του 2014, όταν συζητούσαν με τον εργοδότη του για τα οικονομικά προβλήματά τους: «Γύρω στον Μάιο καταλήξαμε εγώ κι ο (…) ότι μόνη λύση ήταν να κάνουμε την απαγωγή».

Συμπληρωματική απολογία

Οπως αναφέρει, τον ίδιο μήνα άρχισαν και οι συναντήσεις για την κατάστρωση του σχεδίου με τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους του, τον 53χρονο ιδιοκτήτη καφέ και πρώην δημοτικό σύμβουλο Μενιδίου και έναν Αλβανό που διαφεύγει τη σύλληψη. Στη συμπληρωματική απολογία του ο 48χρονος φερόμενος μέχρι σήμερα ως «ενορχηστρωτής» της αρπαγής, υποστηρίζει ότι ο εργοδότης του συμμετείχε ενεργά στο σχέδιο και αρχικά ερχόταν ακόμη και στις παρακολουθήσεις της 27χρονης.

e3q4rwq34rt 4«Μας υπέδειξε τον στόχο, μας έδωσε πληροφορίες για την κοπέλα, πού δουλεύει, τι συνήθειες έχει, τη διαδρομή που ακολουθεί και αργότερα μας είπε ότι έχει αλλάξει δουλειά κι ότι είχε πάει σε άλλο μαγαζί (…) Την ημέρα της απαγωγής ο (…) δεν συμμετείχε, γιατί λίγο καιρό μετά την αρχική συμφωνία, έλεγε πως φοβόταν να βγει από το σπίτι μήπως η γυναίκα του υποψιαστεί κάτι, γιατί συνήθως δεν έβγαινε από το σπίτι τα βράδια» περιγράφει ο 48χρονος για τον εργοδότη του. Και προσθέτει: «Ούτε στην κράτηση της κοπέλας είχε ενεργή συμμετοχή, γι’ αυτό και είχε παραιτηθεί από το μερίδιό του στα λύτρα (σ.σ.: αρχικά φέρεται ότι είχαν συμφωνήσει η συμμετοχή όλων στα λύτρα να είναι ίδια) και είχε ζητήσει μόνο το 15% για τις πληροφορίες που μας παρείχε».

Ο ίδιος, που από την πρώτη στιγμή δήλωσε μεταμέλεια για τις πράξεις του, αποφάσισε, όπως ισχυρίζεται, να αποκαλύψει τον συμμέτοχο πρώην εργοδότη του έπειτα από παρότρυνση του γιου του. «Στο δεύτερο επισκεπτήριο του Κορυδαλλού μίλησα με τον γιο μου, του είπα όλη την αλήθεια και, αφού του αποκάλυψα ότι ο (…) συμμετείχε, ο γιος μου με ρώτησε γιατί δεν το αποκάλυψα από την αρχή. Οταν του απάντησα ότι σκέφτηκα την οικογένειά του, εφόσον εμένα με είχαν πιάσει και είχα αποκαλυφθεί ήδη, ο γιος μου μου απήντησε ότι κι εγώ έχω οικογένεια και παιδιά και τότε αποφάσισα να αποκαλύψω όλη την αλήθεια» αναφέρει ο 48χρονος.

Γ. Γλύκας: «Ο πελάτης μου ομολόγησε και αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε μορφή βίας»

«Από τη μία έχουμε έναν άνθρωπο που έχει διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται -έχει ομολογήσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή-, από την άλλη πλευρά ο άνθρωπος αυτός δεν άσκησε την παραμικρή βία, αντιθέτως αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε πρόθεση άσκησης βίας από τον ηθικό αυτουργό και συμμέτοχο στην απαγωγή» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» o συνήγορος του 48χρονου βασικού κατηγορουμένου Γιάννης Γλύκας (φωτό).e3q4rwq34rt 5 Πρόσθεσε επίσης: «Είναι ο άνθρωπος που έδωσε όλα τα χρήματα πίσω και το αρχικό μεγάλο ποσό αλλά και μεταγενέστερα, τα υπόλοιπα 2.450 ευρώ που έλειπαν.

»Είναι εκείνος ο οποίος πρώτος και με δική του αίτηση ζήτησε να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών για να συμπληρώσει το ψηφιδωτό της αλήθειας με την πλήρη αναφορά της συμμετοχής του έτερου βασικού προσώπου που είχε καθοδηγητικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου της απαγωγής. Περιμένουμε όχι μία αθώωση, αλλά μια συνεκτίμηση των παραπάνω δεδομένων».

Τα λύτρα και οι συλλήψεις δύο εκ των τριών δραστών

Η 27χρονη Βαρβάρα απήχθη στις 31 Οκτωβρίου του 2014 σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το σπίτι της στην Κυψέλη, την ώρα που κατευθυνόταν στο κλαμπ όπου εργαζόταν στη Δάφνη. Οι απαγωγείς τη μετέφεραν σε απομονωμένο σπίτι στην περιοχή της Λούτσας και ζήτησαν από τους οικείους της λύτρα ύψους 10.000.000 ευρώ!

Ο κοριός και οι κάμερες

Στη συνέχεια συμβιβάστηκαν με 82.500 ευρώ, χρηματικό ποσό το οποίο παρέλαβαν τελικά από τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας, την οποία απελευθέρωσαν έπειτα από εννέα ημέρες κράτησης. Ωστόσο ο κοριός της Αστυνομίας, οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας και το DNA «έδεσαν» τους τρεις δράστες. Μόλις 16 ημέρες μετά την αρπαγή και μία εβδομάδα μετά την καταβολή των λύτρων, οι δύο από τους απαγωγείς (ο 48χρονος και ο 53χρονος) συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος, ο 40χρονος Αλβανός «Αλέκος», αναζητείται.

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βγήκε με τη ρόμπα της στο Κολωνάκι για να αγοράσει τσιγάρα και μια σφουγγαρίστρα

Η γνωστή ηθοποιός μένει στο κέντρο της Αθήνας και...

Τους «τσακώσαμε» στο κέντρο της Αθήνας – Κι όμως δεν είναι ζευγάρι αλλά πατέρας με κόρη

Βλέποντας κάποιος τον γοητευτικό κύριο με τη νεαρή κοπέλα...

Ορφέας Αυγουστίδης: Στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τη γυναίκα, τον γιο και τον πατέρα του

Ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη σύζυγό του, Γεωργία Κρασσά...

Κούκλα από μικρή η γνωστή ηθοποιός

Η όμορφη μικρούλα της φωτογραφίας πόζαρε μερικά χρόνια πριν...

Ηθοποιός του «Καφέ της Χαράς»: «Είμαι 55 κιλά, πώς να πάω στο Survivor;»

Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Χαριτίνη Καρόλου: Εντοπίσαμε σε έξοδό της την ηθοποιό – Πώς είναι σήμερα;

Η Χαριτίνη Καρόλου έγραψε τη δική της ιστορία στον...