Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κοσμοσυρροή για τα «δάκρυα» του Εσταυρωμένου

Εκατοντάδες οι πιστοί απ’ όλη τη χώρα θέλουν να βρεθούν στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας για να προσκυνήσουν τον Ιησού

Οπου υπάρχουν ομογενείς μας, στα πέρατα του κόσμου, φαίνεται πως έφτασε η είδηση μαζί με εικόνες του «δακρυσμένου» Εσταυρωμένου στην ορεινή Κορινθία και πλέον εκατοντάδες πιστοί, συγκινημένοι, εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να ταξιδέψουν από ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά προκειμένου να επισκεφτούν το χωριό Ασπρόκαμπος και να προσκυνήσουν τον ξύλινο Σταυρό που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

3eq243rr 1Οπως μεταφέρουν οι ντόπιοι στην «Espresso», το τηλέφωνο του ιερού ναού έχει πάρει φωτιά από πιστούς -σε Ελλάδα και εξωτερικό-, οι οποίοι ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για το φαινόμενο που καταγράφεται από την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ορισμένοι μάλιστα χαρακτηρίζουν ανεπιφύλακτα «θαύμα» ή «θεόσταλτο μήνυμα» τον «βουρκωμένο» Ιησού!

Μετά και το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» με τίτλο «Το δάκρυ του Εσταυρωμένου» η κοσμοσυρροή εντείνεται στο χωριό της ορεινής Κορινθίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζονται και ομαδικές επισκέψεις πιστών από άλλες περιοχές της χώρας. Τη μικρή εκκλησία, την οποία εξακολουθούν να περιφρουρούν οι ντόπιοι, επισκέπτονται συνεχώς πιστοί από την Κόρινθο και τα γύρω χωριά.

Οπως λένε οι κάτοικοι του Ασπρόκαμπου, που δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν παρόμοιο γεγονός, έχουν χωριστεί σε ομάδες, ώστε ο ναός του Αγίου Νικολάου να μη μένει ποτέ χωρίς κόσμο! Μάλιστα, όσο κι αν ορισμένοι εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να μεταφερθεί ο ξύλινος Σταυρός στον εξωτερικό χώρο του ιερού, ώστε οι πιστοί να έχουν καλύτερη οπτική, οι «φύλακες» του Εσταυρωμένου παραμένουν ανένδοτοι, αφού θεωρούν πως μέχρι να βρεθεί μια απάντηση στο ερώτημα «γιατί “κλαίει” ο Ιησούς;», ο Σταυρός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακινηθεί από τη θέση του.

Στην Αγία Τράπεζα

3eq243rr 6Ετσι, μέχρι αυτή την ώρα ο Εσταυρωμένος βρίσκεται στο σημείο πίσω από την Αγία Τράπεζα, με τους μοναδικούς που μπορούν ανάλογα με την περίπτωση να τον δουν να είναι μόνο οι άντρες, αφού οι γυναίκες απαγορεύεται να περάσουν την Ωραία Πύλη. Κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο, η πύλη ανοίγει και όλοι μαζί παρακολουθούν με ευλάβεια το παράξενο αυτό φαινόμενο που τους έχει γεμίσει με πίστη.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στον ναό του Αγίου Νικολάου βρέθηκε και ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «ελαιώδες και κολλώδες άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, που είναι ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα». Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο ίδιος θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και προτίθεται να καλέσει επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο. Ο κ. Διονύσιος επισήμανε πάντως δεν επιθυμεί τη διαφήμιση του «δακρυσμένου» Εσταυρωμένου αναφέροντας ότι «σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή ζήτησαν οι ντόπιοι για το «θαύμα»

«Απαιτούμε να έρθει εδώ στο χωριό μας άνθρωπος για να εξετάσει την εικόνα! Εμείς πιστεύουμε ότι η εικόνα δακρύζει και είναι θαύμα» έγραψε χθες κάτοικος του Ασπρόκαμπου σε σελίδα στο facebook που αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι ντόπιοι απευθύνθηκαν ζητώντας βοήθεια και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ειδικότερα, κάτοικοι που επικοινώνησαν με την Αρχιεπισκοπή τονίζουν ότι πήραν την απάντηση πως «απαγορεύεται αυστηρά κάθε είδος δειγματοληψίας». Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι διαμηνύουν πως δεν θα αφήσουν κανέναν να μετακινήσει τον ξύλινο Σταυρό με τον Ιησού μέσα από το Ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Η διαμαρτυρία τους άρχισε μετά τις πληροφορίες ότι ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος θεώρησε πως ίσως είναι καλύτερα ο Εσταυρωμένος να μεταφερθεί στη μητρόπολη, ώστε να τον δουν από κοντά ειδικοί και να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα για τα «δάκρυα». Οι κάτοικοι όμως του χωριού διαφωνούν και καλούν τώρα τους ειδικούς να ελέγξουν τον Σταυρό ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται. Μέχρι στιγμής όλα παραμένουν στον «αέρα», γι’ αυτό οι πιστοί περιφρουρούν τον ναό.

Επίσης τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεν θα δεχτεί από κανέναν χρήματα ή οικονομική ενίσχυση, αφού το μόνο που θέλουν είναι να βρεθεί γρήγορα μια λύση.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

Περισσότερες φωτογραφίες 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...