Κοσμοσυρροή για τα «δάκρυα» του Εσταυρωμένου

Εκατοντάδες οι πιστοί απ’ όλη τη χώρα θέλουν να βρεθούν στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας για να προσκυνήσουν τον Ιησού

Οπου υπάρχουν ομογενείς μας, στα πέρατα του κόσμου, φαίνεται πως έφτασε η είδηση μαζί με εικόνες του «δακρυσμένου» Εσταυρωμένου στην ορεινή Κορινθία και πλέον εκατοντάδες πιστοί, συγκινημένοι, εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να ταξιδέψουν από ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά προκειμένου να επισκεφτούν το χωριό Ασπρόκαμπος και να προσκυνήσουν τον ξύλινο Σταυρό που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

3eq243rr 1Οπως μεταφέρουν οι ντόπιοι στην «Espresso», το τηλέφωνο του ιερού ναού έχει πάρει φωτιά από πιστούς -σε Ελλάδα και εξωτερικό-, οι οποίοι ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για το φαινόμενο που καταγράφεται από την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ορισμένοι μάλιστα χαρακτηρίζουν ανεπιφύλακτα «θαύμα» ή «θεόσταλτο μήνυμα» τον «βουρκωμένο» Ιησού!

Μετά και το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» με τίτλο «Το δάκρυ του Εσταυρωμένου» η κοσμοσυρροή εντείνεται στο χωριό της ορεινής Κορινθίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζονται και ομαδικές επισκέψεις πιστών από άλλες περιοχές της χώρας. Τη μικρή εκκλησία, την οποία εξακολουθούν να περιφρουρούν οι ντόπιοι, επισκέπτονται συνεχώς πιστοί από την Κόρινθο και τα γύρω χωριά.

Οπως λένε οι κάτοικοι του Ασπρόκαμπου, που δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν παρόμοιο γεγονός, έχουν χωριστεί σε ομάδες, ώστε ο ναός του Αγίου Νικολάου να μη μένει ποτέ χωρίς κόσμο! Μάλιστα, όσο κι αν ορισμένοι εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να μεταφερθεί ο ξύλινος Σταυρός στον εξωτερικό χώρο του ιερού, ώστε οι πιστοί να έχουν καλύτερη οπτική, οι «φύλακες» του Εσταυρωμένου παραμένουν ανένδοτοι, αφού θεωρούν πως μέχρι να βρεθεί μια απάντηση στο ερώτημα «γιατί “κλαίει” ο Ιησούς;», ο Σταυρός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακινηθεί από τη θέση του.

Στην Αγία Τράπεζα

3eq243rr 6Ετσι, μέχρι αυτή την ώρα ο Εσταυρωμένος βρίσκεται στο σημείο πίσω από την Αγία Τράπεζα, με τους μοναδικούς που μπορούν ανάλογα με την περίπτωση να τον δουν να είναι μόνο οι άντρες, αφού οι γυναίκες απαγορεύεται να περάσουν την Ωραία Πύλη. Κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο, η πύλη ανοίγει και όλοι μαζί παρακολουθούν με ευλάβεια το παράξενο αυτό φαινόμενο που τους έχει γεμίσει με πίστη.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στον ναό του Αγίου Νικολάου βρέθηκε και ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «ελαιώδες και κολλώδες άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, που είναι ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα». Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο ίδιος θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και προτίθεται να καλέσει επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο. Ο κ. Διονύσιος επισήμανε πάντως δεν επιθυμεί τη διαφήμιση του «δακρυσμένου» Εσταυρωμένου αναφέροντας ότι «σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή ζήτησαν οι ντόπιοι για το «θαύμα»

«Απαιτούμε να έρθει εδώ στο χωριό μας άνθρωπος για να εξετάσει την εικόνα! Εμείς πιστεύουμε ότι η εικόνα δακρύζει και είναι θαύμα» έγραψε χθες κάτοικος του Ασπρόκαμπου σε σελίδα στο facebook που αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι ντόπιοι απευθύνθηκαν ζητώντας βοήθεια και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ειδικότερα, κάτοικοι που επικοινώνησαν με την Αρχιεπισκοπή τονίζουν ότι πήραν την απάντηση πως «απαγορεύεται αυστηρά κάθε είδος δειγματοληψίας». Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι διαμηνύουν πως δεν θα αφήσουν κανέναν να μετακινήσει τον ξύλινο Σταυρό με τον Ιησού μέσα από το Ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Η διαμαρτυρία τους άρχισε μετά τις πληροφορίες ότι ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος θεώρησε πως ίσως είναι καλύτερα ο Εσταυρωμένος να μεταφερθεί στη μητρόπολη, ώστε να τον δουν από κοντά ειδικοί και να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα για τα «δάκρυα». Οι κάτοικοι όμως του χωριού διαφωνούν και καλούν τώρα τους ειδικούς να ελέγξουν τον Σταυρό ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται. Μέχρι στιγμής όλα παραμένουν στον «αέρα», γι’ αυτό οι πιστοί περιφρουρούν τον ναό.

Επίσης τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεν θα δεχτεί από κανέναν χρήματα ή οικονομική ενίσχυση, αφού το μόνο που θέλουν είναι να βρεθεί γρήγορα μια λύση.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

Περισσότερες φωτογραφίες 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ