Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Γκρο πλαν με νέο ντοκιμαντέρ στον gay ληστή

Η αληθινή ιστορία του Τζον Βόζτοβιτς, που προσπάθησε να βρει λεφτά για να αλλάξει φύλο ο εραστής του, πάλι στην επικαιρότητα

Λήστεψε μια τράπεζα τη δεκαετία του ’70 για να μπορέσει ο εραστής του να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου. Η απίστευτη ιστορία του Τζον Βόζτοβιτς έγινε τότε ταινία, αλλά επειδή πολλοί αμφισβήτησαν τα πραγματικά κίνητρα των πράξεων του εκκεντρικού άνδρα που δεν μετάνιωσε ποτέ για τίποτα, μπήκε στο μικροσκόπιο νέου ντοκιμαντέρ, που επιχειρεί να εξηγήσει έναν τρόπο ζωής που φάνταζε στην εποχή του αδιανόητος.

rq34rq34trarf 2Ηταν Αύγουστος του 1972 όταν ο Βόζτοβιτς και δύο συνεργοί του μπήκαν ένοπλοι σε υποκατάστημα της τράπεζας Chase Manhattan στο Μπρούκλιν, ωστόσο το σχέδιό τους από την αρχή αποδείχτηκε σκέτη καταστροφή. Ο ένας από τους συνεργούς αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει και τα παράτησε, το χρηματοκιβώτιο ήταν μισοάδειο και ένας υπάλληλος κατάφερε να πατήσει τον συναγερμό. Η αστυνομία κατέφτασε και άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τον Βόζτοβιτς, που κρατούσε ομήρους. Στο σημείο μαζεύτηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και πάνω από 2.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν από κοντά το «θέαμα».

Ο «αρχιληστής» ζήτησε πίτσα για τους ομήρους, έδωσε τεράστιο πουρμπουάρ στον ντελιβερά που την παρέδωσε και πετούσε χρήματα στον κόσμο που είχε μαζευτεί. Παράλληλα rq34rq34trarf 3συνομιλούσε με δημοσιογράφους, ενώ στις δύο ώρες ομηρίας «ξεφούρνισε» το αίτημά του που άφησε τους πάντες άναυδους.

Η αποκάλυψη

«Θέλω να μου φέρουν εδώ τη γυναίκα μου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King’s County. Το όνομά της είναι Ερνεστ Αρον. Είναι άνδρας. Είμαι ομοφυλόφιλος» είπε χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε ότι έκανε τη ληστεία για να πληρώσει στον αγαπημένο του την αλλαγή φύλου που ήθελε απεγνωσμένα. Νοσηλευόταν επειδή για πολλοστή φορά είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς δεν άντεχε άλλο να ζει ως άνδρας.

Την ίδια ώρα η νόμιμη σύζυγός του Κάρμεν Μπιφάλκο βρισκόταν στην παραλία με τα δύο παιδιά τους, ενώ η άλλη «σύζυγος» του Βόζτοβιτς, ο Αρον, πήγε ανόρεχτα και φορώντας ένα φόρεμα στην τράπεζα, αλλά αρνήθηκε να του μιλήσει. Αντίθετα, η μητέρα του Τέρι, με την οποία έμεινε όταν αποφυλακίστηκε 20 χρόνια αργότερα, κάθισε και του έκανε παρέα. rq34rq34trarf 4Το τέλος της ομηρίας ήταν παταγώδης αποτυχία: ο συνεργός του έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών και ο ίδιος συνελήφθη. Παρ’ όλα αυτά, εξασφάλισε χρήματα για την αλλαγή φύλου του αγαπημένου του, παρά το γεγονός ότι φοβόταν ότι δεν θα τον ποθούσε σεξουαλικά ως γυναίκα. Η ταινία «Dog Day Afternoon» που κυκλοφόρησε το 1975 ήταν αυτή που του εξασφάλισε τα χρήματα, αφού ήταν το αποτέλεσμα της ιστορίας που πούλησε ο ίδιος στους δημιουργούς της.

Δύο κινηματογραφιστές από τη Νέα Υόρκη, η Αλισον Μπεργκ και ο Φρανκ Κέροντρεν αποφάσισαν να εντοπίσουν τον Βόζτοβιτς το 2002 για να διαπιστώσουν αν ήταν πράγματι αλήθεια ότι έκανε τη ληστεία για χάρη του έρωτα. Είχε επικρατήσει η άποψη ότι στην πραγματικότητα δρούσε για λογαριασμό της μαφίας. Ο Βόζτοβιτς αποκάλυψε στους κινηματογραφιστές ότι ήταν πράγματι ο έρωτας που τον οδήγησε στη ληστεία και ότι απλώς διασκέδαζε με τις φήμες για το αντίθετο, φροντίζοντας μάλιστα να τις πυροδοτεί. Οι Μπεργκ και Κέροντρεν κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο τον ακολουθούσαν με την κάμερά τους, έως το 2006, όταν πέθανε από καρκίνο, αρνούμενος να υποβληθεί σε θεραπεία. Το ντοκιμαντέρ τους με τίτλο «The Great Sex Addict Heist: The Dog», που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες, φιλοξενεί επίσης συνεντεύξεις με την πρώτη σύζυγό του αλλά και την «τελευταία», τον Τζορτζ Χιθ, με τον οποίο γνωρίστηκε στη φυλακή. Ο Αρον, που έγινε τελικά Λιζ Ιντεν, πέθανε το 1987 λόγω επιπλοκών του AIDS.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....