Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η αντίσταση (του Γλέζου) στον Τσίπρα!

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιεί τη θέση του από τη γραμμή και προκαλεί αντιδράσεις

Ο Μανώλης Γλέζος ξαναπερνά στην αντεπίθεση. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ζητεί συγγνώμη από τον λαό γιατί συνήργησε, όπως ο ίδιος γράφει, στην ψευδαίσθηση (όπως αναφέρει) και καλεί τα μέλη του κόμματος να αντιδράσουν. Λέει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο κ. Γλέζος: «Η μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς, του Μνημονίου σε συμφωνία και των δανειστών σε εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της Ε.Ε., αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα Μνημόνια και την τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον ελληνικό λαό, διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση».

Η προχθεσινή δήλωση του Μανώλη Γλέζου δεν είναι και η μοναδική που έρχεται κόντρα στο κόμμα. Στις 12 Μαΐου του 2012 είχε προτείνει εσωτερικό δανεισμό με μορφή υποχρεωτικού δανείου σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση που υποβάθμιζε την πρόταση.

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν η δήλωση κατά Τσίπρα με αφορμή την αυτοδιάλυση των συνιστωσών του κόμματος. «Εσύ πώς μπορείς να αποφασίσεις για εμάς, με ποιο δικαίωμα;» είχε πει. Στο τέλος Οκτωβρίου του 2013 είχε πει: «Δεν δίνουμε πειστικές απαντήσεις για το πού θα βρούμε τα λεφτά», προκαλώντας νέες αναταράξεις. Προκαλεί αμηχανία και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όταν ζητεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Χ.Α. Το ίδιο και τον επόμενο μήνα, όταν δεν αποκλείει συνεργασία με Ν.Δ. Ακολουθούν παρεμβάσεις του για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και για το μπόνους των 50 εδρών, ενώ πριν από λίγες ημέρες ξεκαθάρισε ότι θέλει αριστερό Πρόεδρο, γνωρίζοντας ότι ο Τσίπρας ήθελε δεξιό.

Τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου για τη δήλωσή του

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από το άρθρο του Μανώλη Γλέζου. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Είναι πιθανόν ο κ. Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση, η οποία συνεχίζεται και η οποία γίνεται για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού». Ανάλογη και η δήλωση από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε χαρακτηριστικά: «Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...