Οι δίδυμες αδελφές που δεν μοιάζουν σε τίποτα απολύτως

H μία έχει κόκκινα ίσια μαλλιά, γαλανά μάτια και λευκό δέρμα. Η άλλη έχει μαύρα μαλλιά άφρο, καστανά μάτια και μελαψό δέρμα…

H μία έχει κόκκινα ίσια μαλλιά, γαλανά μάτια και λευκό δέρμα. Η άλλη έχει μαύρα μαλλιά άφρο, καστανά μάτια και μελαψό δέρμα. Η Λούσι και η Μαρία Αϊλμερ δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι αδελφές από την ίδια μητέρα και τον ίδιο πατέρα, πόσο μάλλον ότι είναι δίδυμες.

Οι 18χρονες Βρετανίδες, που μένουν στην πόλη Γκλόστερ, γεννήθηκαν με ριζικά διαφορετικό χρώμα δέρματος, χάρη σε περίεργη ιδιομορφία της μιγαδικής καταγωγής τους. Η μητέρα τους Ντόνα είναι κατά το ήμισυ Τζαμαϊκανή και ο πατέρας τους Βίνσεντ λευκός. Οι δύο αδελφές είναι ετεροζυγωτικές, γεγονός που εξηγεί γιατί είναι τόσο διαφορετικές. Γεννήθηκαν τον Ιανουάριο του 1997 και η μητέρα τους έμεινε άφωνη, όταν τις έφερε η μαία και διαπίστωσε ότι είχαν τελείως διαφορετικό χρώμα δέρματος. Τα υπερηχογραφήματα που έκανε στη διάρκεια της κύησης δεν έδειχναν βεβαίως τέτοιες διαφορές.

Επιστημονικά τα ετεροζυγωτικά δίδυμα προέρχονται από χωριστά ωάρια και κληρονομούν διαφορετικά γονίδια. Η κατά το ήμισυ Τζαμαϊκανή μητέρα των κοριτσιών φέρει γονίδια και για λευκό και για μαύρο δέρμα. Ετσι η Λούσι κληρονόμησε τα γονίδια για λευκό δέρμα και η Μαρία τα γονίδια που κωδικοποιούν το μαύρο δέρμα.

Η Λούσι και η Μαρία, των οποίων οι γονείς χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή τους, έχουν τρία μεγαλύτερα αδέλφια, τον Τζορτζ 23 ετών, την Τσίνα 22 και τον Τζόρνταν 21 χρόνων, το δέρμα των οποίων είναι κάτι ανάμεσα στο δικό τους. Οι δίδυμες έχουν επίσης διαφορετικό χαρακτήρα, ενώ έχουν επιλέξει διαφορετικά πεδία σπουδών. Η Μαρία σπουδάζει στη Νομική και είναι εξωστρεφής, ενώ η Λούσι σπουδάζει τέχνες και σχέδιο και είναι ντροπαλή.

Κάτια Γιαπαλάκη

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ